Reiservaringen

Noorwegen reizen

22 resultaten gevonden

Zwemmen met orka’s in Skjervoy

Reis op maat  (jan 2022)

Het was een fantastische reis. Drie dagen achter elkaar zijn we op zoek gegaan naar orka's. We hebben alle dagen veel orka's gezien, zowel boven- als onderwater. Ook kwam een bultrug heel dichtbij. Bijzonder om dit allemaal zo mee te mogen maken. De allereerste keer dat je het water in gaat en er een orka voorbij zwemt vergeet je nooit meer. Voor sommige mensen zal het fysiek wel een uitdaging zijn om dit te kunnen doen. Het kan erg koud zijn en op een boot klauteren met een flinke deining is niet altijd makkelijk. Gelukkig kan je er ook voor kiezen om niet het water in te gaan.

Waardering voor de reis: 10

De reis is heel zelfstandig, wat wil zeggen dat er ter plekke geen reisleiding is en je zelf scherp moet zijn op hoe je reis verloopt.  Van tevoren kregen we wel een update over bijvoorbeeld een tunnel waar werkzaamheden plaatsvinden. Dat was heel prettig. Wij kozen ervoor om vanaf Tromso te rijden naar Skjervoy. Prachtige uitzichten, en een hele belevenis om te rijden met heel veel sneeuw en ijs op de weg. Gelukkig rijden ze in Noorwegen heel rustig en beheerst. Mochten we een volgende keer gaan, dan zou ik kiezen om met de boot te gaan, puur voor de ervaring.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Goed, alle vragen werden snel beantwoord en fijn dat ze kunnen spreken vanuit eigen ervaringen.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Sharon

Lees verder

Zwemmen met orka’s in Skjervoy

Reis op maat  (jan 2022) Bekijk foto !

Wat een waanzinnig gevoel om de Orca's daadwerkelijk te zien (wow, wow, wow!!) en in hun eigen habitat te mogen ervaren. Er waren meerdere groepen de eerste dag, zeer speels en rustig, waarbij een klein groepje voor 2 minuten het water in gingen om ze onder water te mogen zien...

De 2e dag hebben we een enkele Orca gezien, veel verder de fjorden in. We voelde ons echt gelukkig dit te mogen meemaken! En als cadeautje kregen we ook nog een groep Humpbackwhales te zien, die aan het spelen waren en hun magnifieke geluid via hun spuitgat lieten horen, wow!

Tip: de droogpakken (zeer benauwd en koud) en het varen op de Zodiak (best pittig als de golven ineens heel hoog worden, de lucht donker en de boot klapt op de golven!).
En het stuk rijden vanaf Tromso naar Skjervoy is echt veel langer dan 4 uur in deze tijd van het jaar als er sneeuw ligt.

Waardering voor de reis: 9

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

We gingen plotseling omdat de Orka’s maar voor een bepaalde periode te spotten zijn. Super snel alles geregeld met Ronald van Sundowner, heel vriendelijk!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Brenda & Michael

Orka's spotten

Lees verder

Winteravontuur in Noorwegen en Finland

Reis op maat  (jan 2022) Bekijk foto's

We hebben een fantastische reis gemaakt naar het noorden van Noorwegen en Fins Lapland. De combinatie is op het eerste gezicht niet heel voor de hand liggend, maar wij koesterden al heel lang een wens om orka's in het echt te zien. November-Januari zijn hiervoor de beste maanden en omdat ook een trip naar Fins Lapland hoog op onze wensenlijst stond hebben we deze twee gecombineerd.

Het was een trip om nooit te vergeten. We reden met een gehuurde auto van Tromsø naar Skjervøy (adembenemend op zich!), waar we twee dagen op zoek gingen naar deze magische dieren. We vonden ze en mochten zelfs met duikpak, snorkels en al het water in om ze van onderwater te bekijken.
De zorg voor de juiste kleding en de moeite die onze schipper Rolf vooral op dag 2, toen we met weinig zicht in een sneeuwstorm op water terecht kwamen, stopte in het vinden van de dieren was echt helemaal top. We hebben het geen moment koud gehad en prachtige momenten beleefd.
Daarna vlogen we door naar Fins Lapland (we hebben alle vluchten zelf geregeld, omdat de route een ‘bijzondere’ was) waarna we 3 dagen genoten van de eindeloze sneeuwuitzichten, besneeuwde bomen en het Noorderlicht (!). Het verblijf was goed verzorgd, met ontbijt, lunch en diner inbegrepen en de activiteiten top in kleine groepen. We sleeden met husky’s, deden een tocht op de snowscooters en besloten zelf op bestemming nog een slee-tocht met rendieren bij te boeken. We werden overal erg goed bij geholpen.

Qua accommodatie kozen we de eerste nachten voor een cabin met eigen haardje en sauna (super!) en de laatste nacht voor een Aurora Dome om het Noorderlicht mogelijkerwijs vanuit bed te kunnen zien. Helaas was het die avond bewolkt, dus dat is niet gelukt, maar we hebben één andere avond het geluk gehad om dit fenomeen te spotten. Het blijft een natuurverschijnsel, dus het is zeker geen gegeven dat je het kunt aanschouwen.
Al met al hebben we enorm genoten van deze reis, het is echt een once in a lifetime om in zulke kou, met zoveel sneeuw en de korte dagen door te brengen. (De accommodatie voorzag ons van heerlijke dikke winterpakken en laarzen, zodat we echt geen kou kregen)
De informatie voorafgaand aan de reis vanuit Sundowner was erg gedetailleerd en er werd ons precies duidelijk hoe de reis in elkaar zat, wie de contactpersonen waren voor welk moment en zelfs waar eventuele testcentra gevonden konden worden voor onze COVID tests in Noorwegen en Finland. Super!
Al met al hebben we genoten en hebben we mooie nieuwe herinneringen gemaakt.

Waardering voor de reis: 10

De reis was fantastisch en de informatie voor vertrek zeer duidelijk en gedetailleerd.
De enige feedback die we hebben is dat de cabins bij Hotel Jeris redelijk zijn verouderd zijn en niet heel schoon waren. Ook vonden we het een beetje onhandig dat de Aurora Domes geen eigen toilet en/of douche hebben, waardoor je door de kou naar het toilet moet. De douches die we konden gebruiken in het sauna gedeelte hadden niet echt warm water. Dat is het enige wat we een beetje zonde vonden als je kijkt wat je voor zo’n nacht betaald.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Heel goed, erg bereikbaar, snel met reacties en de informatie vooraf zeer uitgebreid en gedetailleerd. Erg behulpzaam!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Liselot

Zwemmen met orka's      Zwemmen met orka's     Noorderlicht          Sneeuwscooter safari

 

Lees verder

Zwemmen met orka en husky safari in Noorwegen

Orka safari en winteractiviteiten Malangen  (okt 2021)

We zijn ondertussen een aantal dagen terug van onze reis uit Noorwegen en we zijn nog steeds aan het nagenieten. We hebben echt een ongelofelijk mooie reis gehad en onze verwachtingen zijn ver overtroffen. We willen jullie dan ook bedanken voor het adviseren en het regelen van onze droomreis!

Ronald, we willen je dan ook bedanken voor het adviseren en het regelen van onze droomreis!

Niels en Jeanine

Lees verder

Zwemmen met orka’s in Skjervoy

Zwemmen met orkas in Noorwegen  (nov. 2021)

De orka's gezien en ermee gezwommen (dat was ook nog eens helemaal aan het einde van de tour, dus dat hadden we ook eigenlijk niet meer verwacht).

Helaas hadden we best weinig geluk met het weer. 1 van de 3 tours kon niet doorgaan vanwege het weer. We hebben wel netjes ons geld teruggekregen.

Waardering voor de reis: 8

Wellicht een iets langere reis aanbieden? uiteindelijk hebben wij pas bij de 3e keer (eigenlijk de 2e keer omdat 1 x niet kon doorgaan) de orkas gezien en ermee gezwommen (dat was ook nog eens helemaal aan het einde van de tour, dus dat hadden we ook eigenlijk niet meer verwacht).

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Heel goed, we raakte onze koffer kwijt en Ronald was goed bereikbaar en heeft bepaalde zaken voor ons geregeld.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Irene C.

Lees verder

Snorkelen met orka’s in Skjervoy

Snorkelen met orka per schip  (nov 2021) Bekijk foto's !

Orka's zijn dieren waar ik een enorme fascinatie voor heb. In het verleden heb ik een aantal pogingen gedaan om ze in het wild te zien, maar helaas. Dat is natuurlijk wel de charme van de natuur. Niets is vanzelfsprekend. Al surfend op het internet kwam ik de reis "snorkelen met orka's" bij Sundowner tegen. Na wat wikken en wegen, want het is absoluut geen goedkope reis, heb ik de knoop doorgehakt en deze reis in augustus 2019 geboekt voor de winter van 2020. Echter vorig jaar gooide corona roet in het eten. Een jaartje wachten dus. Maar ook dit jaar was het billen knijpen of de reis doorgang zou vinden. Begin oktober kreeg ik het bericht dat de reis doorging. Nou en dat is echt het wachten waard geweest!

Op vrijdag vertrokken naar Tromsø en daar de volgende dag met de bus zo’n 5 uur verder naar het noorden gereden, richting Skjervøy. Daar lag de MS Sula. Mijn verblijfplaats voor de komende 6 dagen. Daar kregen we bij aankomst al meteen te horen dat we de volgende dag niet uit zouden varen i.v.m. het slechte weer.
Op de 2e dag zijn we wel uitgevaren en de wind was dan wel gaan liggen, maar het sneeuwde flink, waardoor het niet mogelijk was om te gaan snorkelen. Wel hebben we toen verschillende orka’s gezien. Wat een sierlijke dieren.
Op de 3e dag was het dan wel raak. We konden ons in de drysuit hijsen en de kleine boot in. Behoedzaam hebben we verschillende pogingen gedaan om de orka’s op een verantwoorde manier te benaderen. Zo’n 3 keer zijn we in het water gegaan en in 1 geval hebben we ze onder water gezien. Echt geweldig!
Op de 4e dag prachtige luchten, want de zon komt niet meer op, maar geen orka’s. Tot aan het eind van de ochtend. Opnieuw het water in en weer mijn ogen uitgekeken. Echter om half 2 in de middag is het al weer bijna donker, dus de snorkelsessie was deze keer van korte duur. In de avond was er een heldere hemel, dus op zoek naar het Noorderlicht. Warm aangekleed het dorp uit, de berg op en kijken of het noorderlicht zich aan zou dienen. Na anderhalf uur wachten helaas niets gezien en terug naar de Sula. We waren echter nog geen 5 minuten terug en jawel hoor. Ineens diende het noorderlicht zich toch aan. Prachtig en ook dat kon van de bucketlist.
Dag 5 was vergelijkbaar met dag 3, maar de laatste dag was echt de jackpot. De walvissen hadden een hele grote school haring naar de oppervlakte kunnen drijven en zowel op de boot als in het water wisten we niet waar we moesten kijken. Overal orka’s en als klapstuk ook zo’n 10 bultruggen die zich tegoed kwamen doen aan de haring. Daar waar de orka’s de haring 1 voor 1 opeten (ze eten alleen het vette gedeelte van de haring en de rest spugen z uit), daar verorberen de bultruggen duizenden haringen in 1 keer. Wat een schouwspel. Op nog geen 3 meter afstand kwamen ze voorbij gezwommen, zowel de orka’s als de bultruggen. Met een zeer voldaan gevoel terug naar de haven van Skjervøy, daar de tas gepakt en aan het eind van de middag met de bus terug naar Tromsø. ’s Avonds nog gezellig met de groep (11 personen) nog wat gegeten en gedronken en de andere dag met een hele rugzak vol geweldige ervaringen terug naar Nederland.
Aan boord van de MS Sula is het echt geweldig. De hutten zijn klein, maar het eten en de overige verzorging is er fantastisch. Er staat de hele dag een schaal met fruit en koekjes, die steeds wordt aangevuld. Je komt er echt niets tekort. Aan boord is ook Pierre-Robert de Latour, die de orka’s al vanaf 1998 volgt en je elke dag een lezing geeft over het wel en wee van de orka’s.
De agent die deze reis uitvoert, zet het belang van de natuur op nummer 1. Het benaderen van de orka’s wordt erg behoedzaam gedaan, waarbij het belang van de dieren op de 1e plaats staat. Zo hoort het ook.
Ik heb een geweldige week (en ook geluk) gehad, maar vooraf wordt duidelijk verteld dat het niet vanzelfsprekend is dat je orka’s te zien krijgt. Het is en blijft natuur, maar de agent doet er wel alles aan om er voor te zorgen dat je ze kunt spotten en uiteindelijk mee kunt snorkelen.

Waardering voor de reis: 9

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Prima informatieverstrekking. Tip:  Vluchten organiseren waarbij de bagage wordt door gelabeld naar de eindbestemming. Het is mij niet overkomen, maar als je met de eerste vlucht vertraging hebt, dan wordt de tijd om je bagage op te halen en vervolgens weer in te checken erg krap.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

R. Spijkers

Snorkelen met orka's     Snorkelen met orka's

 

Lees verder

Arctic Panorama Lodge Noors Lapland

Arctic Panorama Lodge winterreis  Februari 2020

Wat een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van het uitzicht. 2 avonden noorderlicht, husky safari en orka's in de baai. Wat een ervaring. Svein en Aud bedankt.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Deze lodge was voor ons een goede keuze. In december gaan we weer maar nu om met orka’s te snorkelen

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Breedveld, Aerdenhout

Lees verder

5-daagse orka reis in Noorwegen

Orka safari in Noorwegen per expeditieschip  (dec 2019)

Reis verliep zoals verwacht.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Verkaemer

Lees verder

Orka safari in Noorwegen

Zwemmen met orkas in Noorwegen  (dec 2019)

Prachtige unieke reis gehad naar het noorden van Noorwegen voor de orka safari.

Mooie rustgevende omgeving met een zeer goed hotel.

Waardering voor de reis: 9

Prima reisorganisatie. Ze hebben precies gedaan wat ik van ze verwacht.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

D. van der Linden

Lees verder

Orkareis Noorwegen

Reis op maat  (nov 2019)

We zijn net 2 dagen terug van onze vakantie in Noorwegen, en we zijn nog steeds aan het nagenieten! Wat een heerlijke vakantie. We hebben orka's en walvissen gezien en met beide gesnorkeld. Ook de huskysafari was erg leuk.

Het hotel was goed, mooie en schone kamer, lekker gegeten en de medewerkers van het hotel en tijdens de excursie waren erg vriendelijk.
Kortom, een geslaagde vakantie.

Waardering voor de reis: 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Jeroen & Mylene

Lees verder