Reiservaringen

Finland reizen

35 resultaten gevonden

Winteravontuur in Noorwegen en Finland

Reis op maat  (jan 2022) Bekijk foto's

We hebben een fantastische reis gemaakt naar het noorden van Noorwegen en Fins Lapland. De combinatie is op het eerste gezicht niet heel voor de hand liggend, maar wij koesterden al heel lang een wens om orka's in het echt te zien. November-Januari zijn hiervoor de beste maanden en omdat ook een trip naar Fins Lapland hoog op onze wensenlijst stond hebben we deze twee gecombineerd.

Het was een trip om nooit te vergeten. We reden met een gehuurde auto van Tromsø naar Skjervøy (adembenemend op zich!), waar we twee dagen op zoek gingen naar deze magische dieren. We vonden ze en mochten zelfs met duikpak, snorkels en al het water in om ze van onderwater te bekijken.
De zorg voor de juiste kleding en de moeite die onze schipper Rolf vooral op dag 2, toen we met weinig zicht in een sneeuwstorm op water terecht kwamen, stopte in het vinden van de dieren was echt helemaal top. We hebben het geen moment koud gehad en prachtige momenten beleefd.
Daarna vlogen we door naar Fins Lapland (we hebben alle vluchten zelf geregeld, omdat de route een ‘bijzondere’ was) waarna we 3 dagen genoten van de eindeloze sneeuwuitzichten, besneeuwde bomen en het Noorderlicht (!). Het verblijf was goed verzorgd, met ontbijt, lunch en diner inbegrepen en de activiteiten top in kleine groepen. We sleeden met husky’s, deden een tocht op de snowscooters en besloten zelf op bestemming nog een slee-tocht met rendieren bij te boeken. We werden overal erg goed bij geholpen.

Qua accommodatie kozen we de eerste nachten voor een cabin met eigen haardje en sauna (super!) en de laatste nacht voor een Aurora Dome om het Noorderlicht mogelijkerwijs vanuit bed te kunnen zien. Helaas was het die avond bewolkt, dus dat is niet gelukt, maar we hebben één andere avond het geluk gehad om dit fenomeen te spotten. Het blijft een natuurverschijnsel, dus het is zeker geen gegeven dat je het kunt aanschouwen.
Al met al hebben we enorm genoten van deze reis, het is echt een once in a lifetime om in zulke kou, met zoveel sneeuw en de korte dagen door te brengen. (De accommodatie voorzag ons van heerlijke dikke winterpakken en laarzen, zodat we echt geen kou kregen)
De informatie voorafgaand aan de reis vanuit Sundowner was erg gedetailleerd en er werd ons precies duidelijk hoe de reis in elkaar zat, wie de contactpersonen waren voor welk moment en zelfs waar eventuele testcentra gevonden konden worden voor onze COVID tests in Noorwegen en Finland. Super!
Al met al hebben we genoten en hebben we mooie nieuwe herinneringen gemaakt.

Waardering voor de reis: 10

De reis was fantastisch en de informatie voor vertrek zeer duidelijk en gedetailleerd.
De enige feedback die we hebben is dat de cabins bij Hotel Jeris redelijk zijn verouderd zijn en niet heel schoon waren. Ook vonden we het een beetje onhandig dat de Aurora Domes geen eigen toilet en/of douche hebben, waardoor je door de kou naar het toilet moet. De douches die we konden gebruiken in het sauna gedeelte hadden niet echt warm water. Dat is het enige wat we een beetje zonde vonden als je kijkt wat je voor zo’n nacht betaald.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Heel goed, erg bereikbaar, snel met reacties en de informatie vooraf zeer uitgebreid en gedetailleerd. Erg behulpzaam!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Liselot

Zwemmen met orka's      Zwemmen met orka's     Noorderlicht          Sneeuwscooter safari

 

Lees verder

Winter in Helsinki en Fins Lapland

Actieve winterreis Fins Lapland  (dec 2021)

Het was een fantastische reis in een mystieke winterse wereld.

Waardering voor de reis: 10

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

De communicatie is adequaat en goed.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Kreuger

Lees verder

Beren observeren in hut

Finland beren en wolven reis  (sep 2021)

De reis bevatte 2 delen: beren fotograferen en 2 dagen Helsinki. Het spotten en fotograferen van beren vanuit een observatiehut is bijzonder, omdat je vanaf half 4 's middags tot de volgende ochtend 8 uur in de hut zit

In september. met temperaturen rond het vriespunt is het koud. Naast warme sokken, heb je dan ook echt warme sloffen, veel laagjes kleding en een hele warme slaapzak nodig.
Verder is alles: ontbijt na terugkeer en diner halverwege de middag prima geregeld. De eigenaar van het land kan je ook veel vertellen over zijn missie en hoe hij dit domein heeft ontwikkeld.

Waardering voor de reis: 9

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Ronald heeft er alles aan gedaan om deze uitgestelde reis daadwerkelijk te laten plaatsvinden!

Sundowner Wildlife Holidays is altijd goed bereikbaar. en denkt mee.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Kikkert

Lees verder

Vuokatti Finland

Winterweek familiereis Finland (Vuokatti)  

De reis was precies zoals we hadden voorgesteld. Ontspannen en volop genoten van Finland en de natuur.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zeer positief. Altijd snelle en goede antwoorden.
De accommodatie was precies wat we zochten. Ook het advies om naar Vuokatti te gaan was heel goed. Het paste precies bij ons!

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Edeling

Lees verder

Fins Lapland, Harriniva, Muonio

Huskysafari Fins Lapland (Harriniva)  (feb 2020) - Bekijk foto !

Alle activiteiten zijn goed georganiseerd en worden door enthousiaste mensen begeleid. Ook zeer flexibel bij het veranderen van het activiteiten programma. Het eten was goed. Vriendelijk personeel.

Goed georganiseerde reis. het enige minpunt is de overstap van 5 uur op airport Helsinki. Zeer warme en hartelijke ontvangst. Ter plekke eenvoudig maar volledig huisje vlak bij het meer.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Uitstekende service. Veel moeite gedaan om aan onze wensen te voldoen en nog gelukt ook, wat gezien de late boeking moeilijk moet zijn geweest. Je wordt goed op de hoogte gehouden en de drempel om te bellen is laag.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

N. Bijvoet

Finland foto N. Bijvoet

Lees verder

Huskysafari in Vuokatti, Finland

Reis op maat  (feb 2020)

Zoals alle keren alles zeer goed verzorgd. Goed hotel, fijne kamers en prima restaurants.

Waardering voor de reis: 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Prima. Snelle reactie bij vragen.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

E. Freriks

Lees verder

Meerdaagse huskysafari Harriniva

Huskysafari Fins Lapland (Harriniva)  (feb 2020)

Het was fantastisch! mooie reis gemaakt door de natuur van Lapland. Alles tip top georganiseerd. De honden zagen er fantastisch goed uit, de gids was zeer ervaren, en de de groep erg leuk. Iedereen was duits behalve de gids was Engels.

Mooie ervaring , genoten, kon niet beter. Dank voor alle informatie.

Waardering voor de reis: 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Prima service, en zeer prettig kontakt, met de juiste informatie!
Bedankt hiervoor.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Hamoen-Hagenouw

Lees verder

Winterweek familiereis Finland

Winterweek familiereis Finland (Vuokatti)  (Jan 2020)

Wij zijn gister teruggekomen van ons avontuur in Vuokatti, Finland. Wat was alles fantastisch georganiseerd. Jullie en Vuokatti safaris hebben ons een onvergetelijke vakantie bezorgd. De periode waarin wij in Finland waren vonden wij erg prettig omdat er nog weinig toeristen waren. De husky safari’s waren geweldig als ook de sneeuwschoen wandelingen en de snowscooter safari.

Ook de eigenaar van Vuokattimaa ( Ons verblijf ) Petri was zeer behulpzaam en aardig. Hij heeft ons 3 keer zijn auto uitgeleend voor boodschappen en om naar het dorp te gaan om wat te eten. En op de vertrek dag heeft hij ons naar de bushalte gebracht voor de terugreis. Kortom een onvergetelijke ervaring. Hartelijk dank hiervoor.

Waardering voor de reis: 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam Boersen

Lees verder

Berenreis in Fins Lapland

Reis op maat  (sep 2019)

Wat een geweldige reis was dit. Onder begeleiding van Kari hebben we wel 10 verschillende beren gezien. De lodge was eenvoudig, maar super schoon en het eten simpel, voedzaam en lekker. De nacht in de berehut was erg gaaf om mee te maken, we hebben genoten. Twee avonden in de berehut was voor ons voldoende en nog een dagje Helsinki om de reis af te sluiten was een goede beslissing. Al met al een super reis!

Waardering voor de reis: 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Prima service, snel herstel van de gemaakte boekingsfout.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Yvon

Lees verder

Bruine beren spotten in Finland

Reis op maat  (aug 2019)

het was fantastisch! Veel beren en veelvraten. Ik heb genoten.

Voldeed volkomen aan de verwachtingen. Keurig geregeld. Accommodatie prima.

Waardering voor de reis: 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 10

Top!

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Mevr. Fontijn

Lees verder