Reiservaringen

Finland reizen

46 resultaten gevonden

Beren in Finland spotten

Reis op maat  ( juni - 2022) Bekijk foto's !

We wilden graag beren zien en dat is gelukt! Vrijwel elke nacht zagen we beren, vossen, wolverines, talloze soorten vogels, enorme hazen, bloemenvelden. Kortom: prachtige unieke natuur en fauna.

Waardering voor de reis: 9

De schuilhutten waren basic maar schoon en voorzien van het nodige waaronder n wc- tje. ( je mag
de hut pas om 7 uur verlaten). De slaapzak was niet echt fris, ik zou zelf een dekentje of alaapzak meebrengen of een liner. Het eten in de lodge was eenvoudig maar goed, zo ook het rugzakje met Snacks dat je elke avond meekrijgt. Jammer dat de omgeving rommelig is door her en der bouwafval. Dit doet afbreuk aan de prachtige omgeving en is eigenlijk eenvoudig op te lossen. Ik zou ondanks dat minpuntje terugkeren omdat de kans dat je beren ziet quasi 100% is. Ik zou minstens 3-4 nachten gaan. Het is vermoeiend en je dag- nacht ritme is volkomen verstoord omdat je ‘s nachts wakker bent en in de ochtend slaapt en het ook 24 uur licht is. De tijd in de hut is lang maar je krijgt er een onvergetelijk ervaring voor terug! Nergens zie je beren zo dichtbij.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

– advies om een liner of slaapzak mee te nemen
– wij hadden zelf zakjes droge soep, snacks en thee bij wat fijn is ter afwisseling. De keuze daar is zeer beperkt.
– de tijd in de hut was erg lang en daar was ik niet helemaal op voorbereid
– de lodge is niet luxe, zeer basic maar schoon

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

           

 

Lees verder

Beren & uilen spotten in Finland

Reis op maat  (Mei 2022)

Het was een mooie reis!

Waardering voor de reis: 8

Iets wat jullie volgens mij niet wisten is dat de uilenexcursie vlakbij de beren observatie lodge was en dus een stuk rijden vanaf de lodge van Lassi Rautianen. Als ik dat geweten had, had ik die trip een dag naar voren gehaald (4 mei), want die dag vertrok ik bij de beren observatie lodge. Nu reed ik daar weg om vervolgens de dag erna weer anderhalf uur terug te rijden. Dat was niet handig, maar nogmaals: ik betwijfel of jullie dit überhaupt wisten, anders had ik het vast wel gehoord.

Vanuit de hut aan het meer had ik een ruim uitzicht van misschien wel een kilometer. Na anderhalf uur had ik echter nog maar één vogel gezien (op honderd meter afstand). Er lag nog voer van de vorige keer. Wat ik ervan begreep waren de vorige twee keren ook geen succes. Het voelde wel erg zuur om 175 euro te betalen voor een vogelhut en dan maar één vogel zien op grote afstand. Op elke willekeurige andere plek zag ik meer vogels. Ik snap dat je bij wildlife nooit weet wat je gaat zien, maar de kans om hier wat te gaan zien was eigenlijk nagenoeg nihil. Dat was erg jammer.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 7

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 7

In de predeparture informatie stonden meerdere fouten. Over sommige had ik contact gehad (zoals dat er stond dat mijn bagage niet van de band hoefde te worden gehaald en de alinea daarna stond dat ik het wel van de band had gehaald. Een andere fout was dat er stond dat ik geen slaapzak mee hoefde te nemen, omdat die er in de berenhut wel zou zijn. Bij de beren observatie lodge klopte dat, maar bij de tweede berenlodge klopte dat niet. Daar moet je er 10 euro voor betalen. Zonde als je er zelf één mee kan nemen. Ook werd eerst gezegd dat de supplementen ter plekke moesten worden betaald (zoals de vogelhut en uilenexcursie). Ik pinde daarom het bedrag van de uilenexcursie vast, maar daarna kreeg ik te horen dat het was overgemaakt, waardoor ik met een groot geld bedrag in mijn portemonnee zat. Dat zijn slordige dingen. Waar ik wel erg blij mee was, is de herinnering voor het online invullen van de auto verhuur. Nogmaals dank daarvoor.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Harm

Lees verder

Beren observeren in Finland

Reis op maat  (april 2022)

5-daagse beren observeren in Finland.

Waardering voor de reis: 8

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Boukje

Lees verder

Meerdaagse huskysafari Äkäskero

Huskysafari Fins Lapland (Äkäskero)  (april 2022)

Fantastische huskietocht door Finland met eigen slee.

Waardering voor de reis: 9

Prachtige reis in Fins Lapland met de huskyslee.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Zeer goed, aan iedereen aan te raden. Zeer correct: briefing, organisatorisch en financieel.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Dirk

Lees verder

5-daagse husky tocht in Harriniva

Huskysafari Fins Lapland (Harriniva)  (maart 2022)

Prachtige husky-tocht door Fins Lapland goed geregeld door de locale organisatie (Harriniva).

Waardering voor de reis: 8

Wat mij betreft hoeft er niks verbeterd te worden aan de reis. Als mensen gewend zijn normaal ook (een deel) van de vakantie zelf in te delen zou ik toekomstige klanten aanraden om een dag zelf op pad te gaan met cross-country ski’s. Wij kunnen de route naar Muonio aanbevelen, in het dorp zit een leuk cafetje (Swiss cafe) waar je een heerlijke kop koffie en taart kan drinken en drinken. Het voordeel hiervan vond ik dat we ook nog wat van het dorp zagen en lokalen spraken in plaats van alleen maar in de bubbel van het hotel verblijven.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Prettig! Vlot en snel contact, er werd met ons meegedacht en er was ook eigen invulling (zoals het deels zelf boeken van een vlucht) mogelijk.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Nee

Enkel en alleen omdat we verdere vakanties eigenlijk altijd zelf boeken en het feit dat we kleine kinderen hebben en verre reizen op dit moment niet echt op de planning staan. In de toekomst wellicht wel weer.

Myrthe v/d V.

Lees verder

Huskysafari en noorderlicht in Finse wildernis

Reis op maat  (mrt 2022)

Ja natuur is prachtig. We vonden de honden toch wat zielig maar ja de rit was wel top.

Waardering voor de reis: 10

Reindier farm had ook niet gehoeven. Maar het was echt een waanzinnige ervaring. Heel veel noorderlicht gezien. Eten was prima
Goede service en mooi weer.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 6

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 

Top geregeld allemaal!.  Communicatie is helemaal goud. Met test en alles.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Giel

Lees verder

Finse huskysafari en wildernis

Reis op maat  (feb 2022) Bekijk foto's!

Het was een fantastische ervaring, de interactie tussen mens en dier. Ja de huskies, wat een geweldige beesten, zoooo sterk en bovenal heel enthousiast. Het was pittig, voor de deelnemers maar ook voor de honden, door de weersomstandigheden van dat moment.

Waardering voor de reis: 10

Wij hebben eindelijk onze vakantie kunnen doen , nadat we in deze na amper een dag moesten afbreken door de pandemie Covid. Nu 2 jaar later, hebben we onze huskytour van 5 dagen gedaan.

Hanski was een voortreffelijke gids en een hele goede kok want het eten was ook erg goed. Het was een prachtig avontuur. Ook het hotel Harriniva was erg goed, vriendelijke bediening, goed eten en mooie kamers.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Je hebt ons fantastisch geholpen. Toen we de vakantie moesten afbreken i.v.m. de pandemie, alles geregeld voor het hotel en de terugreis. Ook tussentijds hadden we contact, we wilden dan eigenlijk februari 2021 gaan, maar alles was nog best onzeker, je hebt ons toen geadviseerd om nog een jaar te wachten, wat best moeilijk was, maar het was beter om dat te doen en je had gelijk. Dank voor je adviezen en het de leuke contacten welke we telefonisch hadden. Het was voor jou ook allemaal moeilijk.
Wij zullen jouw bedrijf zeker aanprijzen bij anderen.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Geert & Maria

Husky safari     Zonsondergsng         Husky     Husky safari

Lees verder

Winteravontuur in Fins Lapland

Reis op maat  (feb 2022)

Het gemaakte programma had een mooie verdeling tussen excursies en genoeg vrije tijd voor ontspanning. De excursies, de maaltijden, de faciliteiten en de vriendelijkheid van het personeel waren uitmuntend. Een aanrader voor iedereen.

Waardering voor de reis: 9

Niet zo zeer een verbetering voor de reisorganisatie, maar de accommodatie zelf was iets gedateerd en kon mi beter gepoetst worden. Zo was er een prullenbak niet geleegd en zaten er haren op de handdoeken en op de muren van de badkamer.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Fijne communicatie.
Werd altijd snel gereageerd en duidelijke informatie gegeven.
Alles is goed geregeld.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Liesbeth

Lees verder

Winteravontuur in Vuokatti

Avontuurlijk winterweekend Fins Lapland  (feb 2022)

Na 2 jaar wachten was het eindelijk zo ver dat we met het team en partners naar Finland konden afreizen. Dankzij een gedegen voorbereiding en instructie door Sundowner is de reis perfect verlopen.

Waardering voor de reis: 10

We hebben van elk moment genoten! De husky safari, de avondwandeling op zoek naar het Noorderlicht (vanwege sneeuw niet gezien, maar dat mocht de pret niet drukken) de sneeuwscooter-tocht of het ijsvissen, alles was een geweldige belevenis. Het programma was precies op maat dankzij een goed advies van Sundowner. En vergeet de lokale gidsen niet, zij waren zeer deskundig en gezellig.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Fantastisch. Goede begeleiding, op tijd de juiste informatie. Respect om dit na 2 vervelende corona-jaren zo weer op te pakken!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Team Salveo

Lees verder

Huskysafari in Fins Lapland

Huskysafari Fins Lapland (Äkäskero)  ( jan 2022)

De huskeysafari was echt geweldig, super ervaring met een geweldige gids en deze dagen zullen we ook nooit meer vergeten. Ook de verzorging bij Akaskero was super.

Waardering voor de reis: 8

De rendierfarm is tegen gevallen, kregen al geen kleding uitgereikt omdat de gids dit niet nodig achte. Achteraf was dit toch bijzonder lekker geweest omdat we het echt bijzonder koud gehad. Eigenlijk is de prijs/kwaliteit niet geheel in verhouding.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 7

De communicatie verliep niet altijd vlotjes, hadden het gevoel dat we vaak zelf contact moesten opnemen over de status van onze reis. Door de coronasituatie zijn bepaalde zaken ook wel weer begrijpelijk dus blijft een lastige.

De sneeuwscootertocht is in zijn geheel niet doorgegaan. Bleek er totaal geen hele dagtour daar werd aangeboden. Werd ons ter plekke wel 2x een halve dagtocht aangeboden maar we zagen het niet zitten om 2x hetzelfde rondje te rijden in een gebied waar we al 5 dagen met de huskeysafari hadden rondgereden. Dit in combinatie met de prijs die daar dan toch voor betaald moet worden.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Remy

Lees verder