Reiservaringen

Gabon reizen

2 resultaten gevonden

Yatouga Gorilla Research in Gabon

Loango National Park reis  (December 2018)

Het was een mooie vakantie. We kwamen aan op het vliegveld waar we uiterst vriendelijk en behulpzaam door de plaatselijk agent al bij de douane werden opgevangen.

Vervolgens bij het hotel aangekomen leek deze eerst helemaal dicht te zijn en vervolgens bleek dat we er wel konden slapen, maar het restaurant was niet open (terwijl het een fantastische restaurant aan het strand had). We waren de enige gast en kregen met onze twee kinderen een 1 x tweepersoonskamer toegewezen. Dat vonden we wat krap zeker gezien de kosten voor de overnachting. Ontbijt was er ook niet. Wel mooi hotel en mooie locatie. Reis vervolgd en was allemaal super. Terugweg nog extra stop bij de Gorilla Sanctuary ingepland. Wellicht iets om in het aanbod mee op te nemen. De Sanctuary biedt wat meer garanties dat je Gorilla’s ziet, wij hadden namelijk de dikke pech dat de vier dagen die wij tot onze beschikking hadden in Loango de Gorilla’s verstoppertje speelde. Dat is ook wel weer mooi. Het is de natuur immers en het mocht de pret niet drukken. Was toch mooi daar. Bijkomend voordeel van de Sanctuary is dat de kinderen mee mochten. Die waren wel onder de indruk van de op de borst geklop (en wij ook). Al met al zeker bijzondere mooie reis. Verblijf in Loango was ook erg mooi en leuk en zeer behulpzame mensen die het echt fijn voor je willen maken.

Waardering voor de reis: 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Nee

Principieel niet, maar wij boeken eigenlijk nooit georganiseerd. Was omdat we maar kort hadden en Gabon toch wat lastiger is. Als we volgende keer weer een lastige bestemming hebben zou ik wellicht wel bij Sundower boeken. Georganiseerd heeft zo zijn voordelen…

Marjet Rutten

Lees verder

Gabon is prima

Strandverlenging Baie de Tortue  Gabon, Sao Tomé en Principe (oktober 2015)

Ook het verblijf in Sao Tome & Principe vonden wij geslaagd. De kleinschalige accommodatie daar is ons goed bevallen en de maaltijden waren echt uitstekend. We hebben een aantal leuke excursies kunnen maken, onder meer wandel- en fietstochten.

Het verblijf in Gabon is ons prima bevallen. Zowel het hotel in Libreville als het hotel in Lope nationaal park is comfortabel en plezierig. In Lope nationaal park kon één excursie niet doorgaan wegens zware regenval, waardoor we helaas nogal wat “wildlife” hebben gemist. De communicatie daarover verliep aanvankelijk wat lastig, maar uiteindelijk is alles goed duidelijk gemaakt en heeft de organisatie ter plaatse uit eigen beweging een geldbedrag gerestitueerd. Van een deel van dat bedrag hebben we een extra excursie kunnen maken vanuit Libreville. Nadeel van een verblijf in Gabon blijft natuurlijk de hoge kosten; en de corrupte politie werkt ook niet mee.

Op de eilanden Sao Tome & Principe, zijn de lage kosten relatief aantrekkelijk. Verder is de algehele sfeer wat meer ontspannen.

Al met al zijn wij zeker tevreden over deze reis.

Carlo Sparreboom en Maria Farinella

Lees verder