Reiservaringen

Canada rondreizen

33 resultaten gevonden

21-daagse reis west Canada

Reis op maat  (aug/sep 2022) Bekijk foto's !

De reis was goed georganiseerd en de accommodaties waren meer dan in orde. De landschappen waren prachtig, maar dieren spotten was niet eenvoudig in de parken in de Rocky Mountains. De uitstappen vanaf Vancouver Island boden dan weer wel de beoogde soorten als walvissen en grizzly's.

Waardering voor de reis: 8

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Een aantal excursies waren van tevoren geboekt, maar de shuttle naar Lake Louise en Lake Moraine moest ook van tevoren geboekt worden. We waren daarvan niet op de hoogte en hebben deze plaatsen niet kunnen bezoeken.

Voor de reis was de service prima. Tijdens de reis hebben we geen contact gehad, maar we hebben dan ook geen problemen gehad.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Jan. van der M.

       

Lees verder

Op zoek naar blauwe vinvissen in Canada

Blauwe vinvissen onderzoeksreis  (aug/sep 2022)

Dagelijks tochten gemaakt met een professioneel team en gegevens verzameld van blauwe vinvissen. Zoals foto’s gemaakt ter identificatie, watermonsters genomen, met de hydrofoon naar het ‘zingen’ van de walvissen geluisterd.

Waardering voor de reis: 10

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Kirsten S.

Lees verder

19-daagse rondreis West Canada

Reis op maat  (aug 2022)

Tijdens deze reis heb ik Vancouver Island & de parken van West Canada bezocht.

Waardering voor de reis: 8

Nooit meer iemand onderbrengen in Wells Gray Inn in Clearwater

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 6

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Positieve ervaring met Sundowner

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Hans G.

Lees verder

Rondreis West Canada

Reis op maat  (juni 2022) Bekijk foto's !

Ontzettend mooi route, veel natuur en wildlife gezien. Zeker de dag met Rolf Hicker was de moeite waard.

Waardering voor de reis: 8

Rolf Hicker was een echte toevoeging aan onze reis, hij weet feilloos vele dieren te vinden die je van dichtbij kunt zien. De dag is ook goed verzorgd. Misschien is dit een optie voor andere mensen. Het is niet goedkoop maar zeker ook voor fotografen de moeite waard.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Nicole B.

               

Lees verder

Kajakken met orka’s in Canada

Orca Camp Vancouver Island reis  (jul 2022)

Specifiek kwam ik voor de orka's naar canada toe. Het heeft meer dan mijn verwachtingen overtroffen. Naast het zien van de orka's, heb ik zoveel meer wildlife gezien. Het weer zat ook nog eens mega mee. Al met al een geweldige, onvergetelijke reis!

Waardering voor de reis: 8

Wellicht iets meer tijd tussen de reizen. Eenmaal daar aangekomen, moest ik de volgende dag gelijk door naar vancouver island. Iets meer tijd om een beetje bij te komen van de heenreis is wel lekker.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Tijdens het boeken van mijn reis heb ik contact gehad met Ronald. Het contact verliep heel vlot en ik kon met al mijn vragen bij hem terecht. Dit was erg prettig en het was voor mij allemaal heel duidelijk, dit nam veel stres weg. Bedankt Ronald voor al je hulp en tijd!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Lindsey B.

Lees verder

IJsberen in Churchill en omgeving

Reis op maat  (nov 2021)

Ik wil nog even laten weten dat onze reis echt te gek is geweest! Het was allemaal super georganiseerd en hebben in 2 dagen o.a. 22 ijsberen gezien!!

Het was echt een fantastische reis en hebben enorm genoten. Op de luchthaven van Churchill kwamen we er overigens achter dat de PCR test voor de terugweg niet nodig is. Was er niet helemaal gerust op, maar hebben op de terugweg ook bij KLM een check gedaan en ook op de website van BZ werd aangegeven dat een vaccinatiebewijs voldoende is voor de terugreis en dat bleek gelukkig te kloppen.

Waardering voor de reis: 10

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? Erg goed

Er wordt gewerkt met organisaties die een vergunning hebben om een bepaald natuurgebied in te gaan en die zich ook echt aan de regels houden om de natuur niet te beschadigen. Dit kan betekenen dat je dieren soms niet heel dichtbij kunt zien, maar omdat men rekening houdt met het gedrag van dieren hebben wij ervaren dat dieren (in ons geval ijsberen) toch langzaam maar zeker dichterbij (en zelfs heel dichtbij) komen. Het blijven echter wilde dieren en juist goed dat men er alles aan doet om de dieren en hun leefomgeving te respecteren. Zo hoort het!

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Goede en eerlijke communicatie en alles was tot in de puntjes geregeld. Indien noodzakelijk kon je ook in de weekenden bellen en reacties per mail zijn altijd zeer snel. Was voor ons de eerste ervaring met Sundowner, maar wij zijn zeer tevreden en komen graag terug!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Menno & Erica

Lees verder

Fly drive Canada

Reis op maat  (aug 2019)

Canada is een machtig en prachtig land . We hebben wel gemerkt dat voor wildlife we een paar weken eerder hadden moeten gaan. Maar we hebben alles gezien waarvoor we gekomen waren.

Waardering voor de reis: 8

  • Ucluelet is een klein saai dorp. Bijna alle restaurants zijn s’avonds gesloten en de twee die open waren hadden ellelange wacht tijden, reserveren niet mogelijk.
  • Black Rock Ocean front ; als luxe beschreven ; benauwde kamer niet schoon. suggestie is om in Tofino een hotel te boeken waar veel meer vertier is . Drie dagen is te lang voor mensen die niet van zee en strand houden.
  • Stewart; geweldig stadje , mountain lodge ; eenvoudige kamer maar alles aanwezig zoals keuken & etc.
  • Prince George ; Sandman signature hotel ; mooi hotel maar zeer ver overal vandaan.
  • 100 miles ; The new 108 resort; zeer gedateerd hotel, kamers smoezelig aan renovatie toe eerder zeer eenvoudig dan comfortabel! Ontbijt een aanfluiting.
  • Clear water ; across the creek cabins ; geweldig midden in de natuur ,mooie huisjes midden in de natuur.( neem eten en drinken mee , want clearwater ligt op een half uur rijden).
  • Jasper ; Bear Hill Lodge ; voor 3 dagen was de kamer klein, benauwd en gedateerd (huisjes oke’) het ontbijt was echt super.
  • Revelstoke; Coast Hillcrest Resort; In verval, niet schoon, maar mooi uitzicht vanuit het restaurant.

Het is niet bedoeld om negatief te zijn maar ter info.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Alles was goed geregeld en tijdens de reis zijn we geen zaken tegen gekomen die niet of onvoldoende geregeld waren.

Wij hebben genoten van onze reis en de organisatie door jullie was zeker goed , alles klopte zoals beschreven.
zal zeker jullie organisatie noemen bij familie en vrienden.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Kramer

Lees verder

11-daagse rondreis West-Canada

Wildlife in West Canada rondreis  (sep 2019)

We hebben alles bij elkaar een hele mooie reis gehad. Alles was goed geregeld en sloot goed op elkaar aan. Helaas zat het weer niet mee: we hebben 10 dagen regen gehad… Door de laaghangende bewolking was er soms weinig van het landschap te zien. Jammer. Maar goed, het weer heb je nu eenmaal niet in de hand en we hebben evengoed genoten.

Tijdens onze eerste walvisexcursie vanuit Vancouver hebben we heel goed orka’s kunnen zien. Wat opvalt is dat de gidsen tijdens walvisexcursies keurig op een gepaste afstand blijven van de dieren en de motor direct uitzetten als er wat wordt gespot.

De vlucht met het watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge was al een belevenis op zich. In de Knight Inlet is alles prima voor elkaar: Goed eten, goede excursies, goed materiaal. Door de aanhoudende regen was de stand van het water in de rivier ongewoon hoog. Hierdoor bleven de beren op de kant en konden we ze helaas niet zien vissen. Toch hebben we de beren heel goed kunnen zien, ook verschillende moeders met kleintjes. Prachtig.

Met de walvissafari in Campbell River hebben we wat bijzonders meegemaakt… Niemand, ook de kapitein niet, had in de gaten dat er onder het bootje een walvis zwom. Iedereen stond in de verte te turen en toen de kapitein langzaam de motor weer aanzette om een stukje verder te varen, dook opeens de gigantische bultrug op onder de boot. Met een dreun werden we allemaal tegen de reling gesmeten. Gelukkig was niemand gewond (de walvis volgens mij ook niet), maar mijn bril had een flinke kras. Achteraf lachen we erom maar dit had ook anders af kunnen lopen…

De hotelkamers waren keurig netjes, allemaal voorzien van koffie en thee en soms ook een koelkastje of magnetron. Verder misten we wel een beetje gezelligheid in de hotels. Een gezellige bar of lobby ontbreekt vaak. Ook het eten vonden we niet heel bijzonder. Veel te veel en veel te vet. Veel hamburgers en dat soort dingen. Wat dat betreft is Canada niet helemaal ons land.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Afgezien van het weer en het eten hebben we een hele mooie reis gehad die we zeker aan anderen zouden aanraden. We zullen Sundowner dan ook aanbevelen bij onze vrienden.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Heer & mevrouw Lanting

Lees verder

Fly drive West-Canada

Reis op maat  (aug 2019)

We zijn weer terug en we hebben een heerlijke reis gehad !! Alles was prima geregeld en wat een mooi land ! Het heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan en we hebben we heel veel gezien en gedaan. Wat we gehoopt hadden, hebben we ook gezien … Veel natuur, maar ook zwarte beren , grizzlyberen , walvissen , orka’s en veel meer !! We hebben genoten van Vancouver en ook van de vriendelijkheid van de Canadezen, waar je ook kwam.

We hebben een prima reis gehad. Alles was goed geregeld. Het hotel in Jasper was wel redelijk gedateerd en het personeel niet zo aardig. Dat was de enige uitzondering. Overige accommodaties waren prima . Het reis boekje met alle beschrijvingen werd ons bij de eerste accommodatie overhandigd. Dit was heel fijn, hele goede omschrijvingen, goede route beschrijvingen en aangeven van de geboekte hotels. Je zou kunnen overwegen dit al in Nederland aan de mensen te sturen in verband met de voorpret voor de reis en de additionele informatie wat er in staat.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Service was prima. Snelle reactie, goede aanbevelingen, alternatieven en aardige mensen.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Mak

Lees verder

9-daagse reis Cambell River Orca Camp

Orca Camp reis Campbell River  (aug 2019)

Prachtige reis, alles goed geregeld en georganiseerd. Mooie ervaring gehad in het Orca Camp.

Als uw gasten verblijven op April Point Resort op.Quadra Island. Neem dan geen taxi naar de haven vanaf Campbell River Airport, maar naar Painters Lodge. Dat is een zustermodel en daar krijg je een gratis overtocht per boot.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Breedijk

Lees verder