Reiservaringen

Canada rondreizen

28 resultaten gevonden

IJsberen in Churchill en omgeving

Reis op maat  (nov 2021)

Ik wil nog even laten weten dat onze reis echt te gek is geweest! Het was allemaal super georganiseerd en hebben in 2 dagen o.a. 22 ijsberen gezien!!

Het was echt een fantastische reis en hebben enorm genoten. Op de luchthaven van Churchill kwamen we er overigens achter dat de PCR test voor de terugweg niet nodig is. Was er niet helemaal gerust op, maar hebben op de terugweg ook bij KLM een check gedaan en ook op de website van BZ werd aangegeven dat een vaccinatiebewijs voldoende is voor de terugreis en dat bleek gelukkig te kloppen.

Waardering voor de reis: 10

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? Erg goed

Er wordt gewerkt met organisaties die een vergunning hebben om een bepaald natuurgebied in te gaan en die zich ook echt aan de regels houden om de natuur niet te beschadigen. Dit kan betekenen dat je dieren soms niet heel dichtbij kunt zien, maar omdat men rekening houdt met het gedrag van dieren hebben wij ervaren dat dieren (in ons geval ijsberen) toch langzaam maar zeker dichterbij (en zelfs heel dichtbij) komen. Het blijven echter wilde dieren en juist goed dat men er alles aan doet om de dieren en hun leefomgeving te respecteren. Zo hoort het!

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Goede en eerlijke communicatie en alles was tot in de puntjes geregeld. Indien noodzakelijk kon je ook in de weekenden bellen en reacties per mail zijn altijd zeer snel. Was voor ons de eerste ervaring met Sundowner, maar wij zijn zeer tevreden en komen graag terug!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Menno & Erica

Lees verder

Fly drive Canada

Reis op maat  (aug 2019)

Canada is een machtig en prachtig land . We hebben wel gemerkt dat voor wildlife we een paar weken eerder hadden moeten gaan. Maar we hebben alles gezien waarvoor we gekomen waren.

Waardering voor de reis: 8

  • Ucluelet is een klein saai dorp. Bijna alle restaurants zijn s’avonds gesloten en de twee die open waren hadden ellelange wacht tijden, reserveren niet mogelijk.
  • Black Rock Ocean front ; als luxe beschreven ; benauwde kamer niet schoon. suggestie is om in Tofino een hotel te boeken waar veel meer vertier is . Drie dagen is te lang voor mensen die niet van zee en strand houden.
  • Stewart; geweldig stadje , mountain lodge ; eenvoudige kamer maar alles aanwezig zoals keuken & etc.
  • Prince George ; Sandman signature hotel ; mooi hotel maar zeer ver overal vandaan.
  • 100 miles ; The new 108 resort; zeer gedateerd hotel, kamers smoezelig aan renovatie toe eerder zeer eenvoudig dan comfortabel! Ontbijt een aanfluiting.
  • Clear water ; across the creek cabins ; geweldig midden in de natuur ,mooie huisjes midden in de natuur.( neem eten en drinken mee , want clearwater ligt op een half uur rijden).
  • Jasper ; Bear Hill Lodge ; voor 3 dagen was de kamer klein, benauwd en gedateerd (huisjes oke’) het ontbijt was echt super.
  • Revelstoke; Coast Hillcrest Resort; In verval, niet schoon, maar mooi uitzicht vanuit het restaurant.

Het is niet bedoeld om negatief te zijn maar ter info.

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Alles was goed geregeld en tijdens de reis zijn we geen zaken tegen gekomen die niet of onvoldoende geregeld waren.

Wij hebben genoten van onze reis en de organisatie door jullie was zeker goed , alles klopte zoals beschreven.
zal zeker jullie organisatie noemen bij familie en vrienden.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Kramer

Lees verder

11-daagse rondreis West-Canada

Wildlife in West Canada rondreis  (sep 2019)

We hebben alles bij elkaar een hele mooie reis gehad. Alles was goed geregeld en sloot goed op elkaar aan. Helaas zat het weer niet mee: we hebben 10 dagen regen gehad… Door de laaghangende bewolking was er soms weinig van het landschap te zien. Jammer. Maar goed, het weer heb je nu eenmaal niet in de hand en we hebben evengoed genoten.

Tijdens onze eerste walvisexcursie vanuit Vancouver hebben we heel goed orka’s kunnen zien. Wat opvalt is dat de gidsen tijdens walvisexcursies keurig op een gepaste afstand blijven van de dieren en de motor direct uitzetten als er wat wordt gespot.

De vlucht met het watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge was al een belevenis op zich. In de Knight Inlet is alles prima voor elkaar: Goed eten, goede excursies, goed materiaal. Door de aanhoudende regen was de stand van het water in de rivier ongewoon hoog. Hierdoor bleven de beren op de kant en konden we ze helaas niet zien vissen. Toch hebben we de beren heel goed kunnen zien, ook verschillende moeders met kleintjes. Prachtig.

Met de walvissafari in Campbell River hebben we wat bijzonders meegemaakt… Niemand, ook de kapitein niet, had in de gaten dat er onder het bootje een walvis zwom. Iedereen stond in de verte te turen en toen de kapitein langzaam de motor weer aanzette om een stukje verder te varen, dook opeens de gigantische bultrug op onder de boot. Met een dreun werden we allemaal tegen de reling gesmeten. Gelukkig was niemand gewond (de walvis volgens mij ook niet), maar mijn bril had een flinke kras. Achteraf lachen we erom maar dit had ook anders af kunnen lopen…

De hotelkamers waren keurig netjes, allemaal voorzien van koffie en thee en soms ook een koelkastje of magnetron. Verder misten we wel een beetje gezelligheid in de hotels. Een gezellige bar of lobby ontbreekt vaak. Ook het eten vonden we niet heel bijzonder. Veel te veel en veel te vet. Veel hamburgers en dat soort dingen. Wat dat betreft is Canada niet helemaal ons land.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Afgezien van het weer en het eten hebben we een hele mooie reis gehad die we zeker aan anderen zouden aanraden. We zullen Sundowner dan ook aanbevelen bij onze vrienden.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Heer & mevrouw Lanting

Lees verder

Fly drive West-Canada

Reis op maat  (aug 2019)

We zijn weer terug en we hebben een heerlijke reis gehad !! Alles was prima geregeld en wat een mooi land ! Het heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan en we hebben we heel veel gezien en gedaan. Wat we gehoopt hadden, hebben we ook gezien … Veel natuur, maar ook zwarte beren , grizzlyberen , walvissen , orka’s en veel meer !! We hebben genoten van Vancouver en ook van de vriendelijkheid van de Canadezen, waar je ook kwam.

We hebben een prima reis gehad. Alles was goed geregeld. Het hotel in Jasper was wel redelijk gedateerd en het personeel niet zo aardig. Dat was de enige uitzondering. Overige accommodaties waren prima . Het reis boekje met alle beschrijvingen werd ons bij de eerste accommodatie overhandigd. Dit was heel fijn, hele goede omschrijvingen, goede route beschrijvingen en aangeven van de geboekte hotels. Je zou kunnen overwegen dit al in Nederland aan de mensen te sturen in verband met de voorpret voor de reis en de additionele informatie wat er in staat.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Service was prima. Snelle reactie, goede aanbevelingen, alternatieven en aardige mensen.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Fam. Mak

Lees verder

9-daagse reis Cambell River Orca Camp

Orca Camp reis Campbell River  (aug 2019)

Prachtige reis, alles goed geregeld en georganiseerd. Mooie ervaring gehad in het Orca Camp.

Als uw gasten verblijven op April Point Resort op.Quadra Island. Neem dan geen taxi naar de haven vanaf Campbell River Airport, maar naar Painters Lodge. Dat is een zustermodel en daar krijg je een gratis overtocht per boot.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Breedijk

Lees verder

Rondreis Vancouver Island & Rocky Mountains

Reis op maat  (juli 2019)

In één woord fantastisch ! één groot avontuur. Canada is een prachtig land. Heel veel wildlife gezien; beren, orka's, zeeleeuwen, zeearenden enz.

Eén klein puntje van kritiek; de excursie in Jasper viel enigszins tegen. De bus is erg groot en kan hierdoor alleen op de hoofdwegen rijden. En daar zijn weinig dieren te zien. De chauffeur deed erg zijn best en heeft veel verteld over de omgeving, maar toch, het viel wat tegen. Geen dieren gezien. Deze ‘wildlife discovery tour’ raden we niemand aan.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Prima, alles is goed verlopen. Inchecken bij hotels ging prima. De twee ferry overtochten ook. Alle excursies prima geregeld. Kortom; lof !

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Familie Heertjes

Lees verder

Orkra reis Campbell River

Orca Camp reis Campbell River  (juli 2019)

Wat een schitterend gebied is Johnstone Strait (Vancouver Island). Het kajakken was heerlijk om te doen. Helaas minder orka's dan gehoopt, maar het was zeer de moeite waard en voor herhaling vatbaar.

In Vancouver heb ik in 2 verschillende hotels overnacht. Het eerste hotel Pacific Gateway Hotel (Richmond) was qua service van het personeel echt veel beter dan het tweede hotel, het Sandman Signature. Helaas was het eerste hotel deze nacht al volgeboekt.

Waardering voor de reis: 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Mevr. de Bruin

Lees verder

Fly drive West Canada

Wildlife in West Canada rondreis  (juli 2019)

Een prachtige reis en ondanks een vol programma maar heel relaxt gereisd. Hotels waren prima. Heel veel wildlife gezien. Een bijzondere Orca gezien, walvissen, grizzly's, zwarte beren ook met jong veel zeearenden, wapiti's en andere herten veel klein spul zoals eekhoorns en zangvogels zoals de Whishey Jack. 24 uur Knight Inlet was een hoogtepunt. Prachtige en soms overweldigende natuur. En de rust vooral op Vancouver Island

Wat opmerkingen: wat niet door jullie was vermeld dat bij de hotels steeds een waarborg via de creditcard werd gevraagd variërend van CAD 50,00 tot CAD 250,00. Whistler is autoluw erg druk met montainbikers en veel herrie. Parkeerplaats via het hotel kost CAD 21,00 per etmaal, wij hebben de auto op de openbare parkeerplaats gezet dat kostte CAD 8,00 per etmaal.

Bij het laatste hotel in Banff zou een zwembad zijn maar daar was alleen een spa. Ons uitzicht was daar op een parkeerplaats. B&B Seafaer’s in Tofino was uitstekend een goede keuze Lisa. We hebben zelf de keuze gemaakt om een extra nacht in Saskatchewan The crossing aan de Ice fields Parkway te nemen. Dit hadden we beter niet kunnen doen en door kunnen rijden naar Banff.

Wij vonden de Rocky’s erg druk maar dat was waarschijnlijk ook te wijten aan de nationale feestdag op 1 juli. Doordat er geen parkeerplaatsen waren konden we twee meren niet bezoeken.

De excursie’s in Tofino waren minder goed als in Victoria. Zie duurde 2 uur ipv 3 uur en waren direct achter elkaar. Ook de kwaliteit van de gidsen was minder.
Het was de reis van ons leven.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

J. Deelen

Lees verder

Fly drive West Canada

Wildlife in West Canada rondreis  (juni 2019)

Wij kwamen voor de dieren. Daar hebben wij teleurstellend zeer weinig van gezien. Ook niet in de Knight Inlet Lodge.

Wij zijn Afrika gewend en dan stelt het aantal dieren in Canada snel teleur. Het landschap was prachtig. Helaas teveel boomkap. En misschien hebben wij ons van te voren te weinig  verdiept in dit deel van de planeet. Ik wil best weer eens naar Canada of Alaska, maar dan zullen wij ons van te voren goed voorbereiden. Wat willen we zien? In welk jaargetijde? En waar?

Het Sandman Hotel in Vancouver was gedateerd en niet speciaal. Voor de parkingplaats moesten wij betalen evenals in het River Rock Casino Resort. Dat hakte er flink in en was niet vermeld in de reisbeschrijving. Wel een heel leuke bar in het Sandman..

Tofino Resort & Marina hadden wij vanuit onze kamer uitzicht op een betonnen muur. En ook in Tofino hebben wij helaas geen dieren gezien.

De Knight Inlet Lodge was heel goed. Prima kamers, uitstekende keuken en vriendelijk en deskundig personeel. Maar ook daar helaas heel weinig wild gezien.

De huurauto was prima, heel comfortabel.

Waardering voor de reis: 5

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 6

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Nee

Ik weet het nog niet. Misschien wel, misschien niet.

Dhr. In der Maur

Lees verder

De beleving in Churchill

Reis op maat  Canada (oktober 2018)

Northern Adventures heeft de reis goed begeleid. De begeleiders en chauffeurs waren kundig en dachten mee. hulde voor Emma, Jim en Bob.

Er was een wijziging in het programma, er zijn 2 dagen omgedraaid. Dat was geen probleem. en misschien wel goed. (de hondenslee op dag 2 ipv dag 3). De bezoeken aan museum en toelichting van een jager en van de hondenslee eigenaar hadden meerwaarde om het leven in het dorp Churchill te begrijpen.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: ja

M. kikkert

Lees verder