Reiservaringen

Canada reizen

23 resultaten gevonden

Rondreis Vancouver Island & Rocky Mountains

Reis op maat  (juli 2019)

In één woord fantastisch ! één groot avontuur. Canada is een prachtig land. Heel veel wildlife gezien; beren, orka's, zeeleeuwen, zeearenden enz.

Eén klein puntje van kritiek; de excursie in Jasper viel enigszins tegen. De bus is erg groot en kan hierdoor alleen op de hoofdwegen rijden. En daar zijn weinig dieren te zien. De chauffeur deed erg zijn best en heeft veel verteld over de omgeving, maar toch, het viel wat tegen. Geen dieren gezien. Deze ‘wildlife discovery tour’ raden we niemand aan.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Prima, alles is goed verlopen. Inchecken bij hotels ging prima. De twee ferry overtochten ook. Alle excursies prima geregeld. Kortom; lof !

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Familie Heertjes

Lees verder

Orkra reis Campbell River

Orca Camp reis Campbell River  (juli 2019)

Wat een schitterend gebied is Johnstone Strait (Vancouver Island). Het kajakken was heerlijk om te doen. Helaas minder orka's dan gehoopt, maar het was zeer de moeite waard en voor herhaling vatbaar.

In Vancouver heb ik in 2 verschillende hotels overnacht. Het eerste hotel Pacific Gateway Hotel (Richmond) was qua service van het personeel echt veel beter dan het tweede hotel, het Sandman Signature. Helaas was het eerste hotel deze nacht al volgeboekt.

Waardering voor de reis: 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Mevr. de Bruin

Lees verder

Fly drive West Canada

Wildlife in West Canada rondreis  (juli 2019)

Een prachtige reis en ondanks een vol programma maar heel relaxt gereisd. Hotels waren prima. Heel veel wildlife gezien. Een bijzondere Orca gezien, walvissen, grizzly's, zwarte beren ook met jong veel zeearenden, wapiti's en andere herten veel klein spul zoals eekhoorns en zangvogels zoals de Whishey Jack. 24 uur Knight Inlet was een hoogtepunt. Prachtige en soms overweldigende natuur. En de rust vooral op Vancouver Island

Wat opmerkingen: wat niet door jullie was vermeld dat bij de hotels steeds een waarborg via de creditcard werd gevraagd variërend van CAD 50,00 tot CAD 250,00. Whistler is autoluw erg druk met montainbikers en veel herrie. Parkeerplaats via het hotel kost CAD 21,00 per etmaal, wij hebben de auto op de openbare parkeerplaats gezet dat kostte CAD 8,00 per etmaal.

Bij het laatste hotel in Banff zou een zwembad zijn maar daar was alleen een spa. Ons uitzicht was daar op een parkeerplaats. B&B Seafaer’s in Tofino was uitstekend een goede keuze Lisa. We hebben zelf de keuze gemaakt om een extra nacht in Saskatchewan The crossing aan de Ice fields Parkway te nemen. Dit hadden we beter niet kunnen doen en door kunnen rijden naar Banff.

Wij vonden de Rocky’s erg druk maar dat was waarschijnlijk ook te wijten aan de nationale feestdag op 1 juli. Doordat er geen parkeerplaatsen waren konden we twee meren niet bezoeken.

De excursie’s in Tofino waren minder goed als in Victoria. Zie duurde 2 uur ipv 3 uur en waren direct achter elkaar. Ook de kwaliteit van de gidsen was minder.
Het was de reis van ons leven.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

J. Deelen

Lees verder

Fly drive West Canada

Wildlife in West Canada rondreis  (juni 2019)

Wij kwamen voor de dieren. Daar hebben wij teleurstellend zeer weinig van gezien. Ook niet in de Knight Inlet Lodge.

Wij zijn Afrika gewend en dan stelt het aantal dieren in Canada snel teleur. Het landschap was prachtig. Helaas teveel boomkap. En misschien hebben wij ons van te voren te weinig  verdiept in dit deel van de planeet. Ik wil best weer eens naar Canada of Alaska, maar dan zullen wij ons van te voren goed voorbereiden. Wat willen we zien? In welk jaargetijde? En waar?

Het Sandman Hotel in Vancouver was gedateerd en niet speciaal. Voor de parkingplaats moesten wij betalen evenals in het River Rock Casino Resort. Dat hakte er flink in en was niet vermeld in de reisbeschrijving. Wel een heel leuke bar in het Sandman..

Tofino Resort & Marina hadden wij vanuit onze kamer uitzicht op een betonnen muur. En ook in Tofino hebben wij helaas geen dieren gezien.

De Knight Inlet Lodge was heel goed. Prima kamers, uitstekende keuken en vriendelijk en deskundig personeel. Maar ook daar helaas heel weinig wild gezien.

De huurauto was prima, heel comfortabel.

Waardering voor de reis: 5

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 6

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Nee

Ik weet het nog niet. Misschien wel, misschien niet.

Dhr. In der Maur

Lees verder

De beleving in Churchill

Reis op maat  Canada (oktober 2018)

Northern Adventures heeft de reis goed begeleid. De begeleiders en chauffeurs waren kundig en dachten mee. hulde voor Emma, Jim en Bob.

Er was een wijziging in het programma, er zijn 2 dagen omgedraaid. Dat was geen probleem. en misschien wel goed. (de hondenslee op dag 2 ipv dag 3). De bezoeken aan museum en toelichting van een jager en van de hondenslee eigenaar hadden meerwaarde om het leven in het dorp Churchill te begrijpen.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: ja

M. kikkert

Lees verder

We hebben genoten van deze bijzondere reis!

 Canada (juli 2018)

We hebben genoten van deze bijzondere reis naar Canada! Volgens onze gidsen hadden we een “good wildlife karma”, dus volop beren, walvissen, orka’s etc gezien.

Dank voor alle voorbereidingen en wat leuk bij terugkomst een “welkom thuis” kaart aan te treffen.

Daniella, Pieter, Naniek en Manoek Klootwijk

Lees verder

Heel veel mooie dingen gezien!

Reis op maat  Canada (oktober 2017)

Heel goed gegaan, heel veel mooie dingen gezien.

Verder moesten we extra betalen voor de ferry van Nanaimo naar Horseshoe Bay om een tijd te reserveren, dit omdat in de dagen ervoor er een gemiddelde wachttijd van 6u!! was voor niet gereserveerde plekken. We hebben de ferrymaatschappij gebeld en voor 17 can dollars een reservering gemaakt. Buiten dat hebben we een hele mooie reis gehad, en heel veel mooie ervaringen opgedaan en veel wildlife gezien.

Zou u uw volgende reis weer bij Sundowner boeken: ja

E. en S. Oosterlee

Lees verder

Organisatie was erg goed

Reis op maat  Canada (september 2017)

Het Orca Camp in Canada/Vancouver Island was echt fantastisch. Mijn reis was van 8 t/m 16 juli. Organisatie was erg goed, heerlijke accommodatie, van alle gemakken voorzien.

Echt het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. Sinds dit jaar was er ook een hot tub op het camp, waarbij je een prachtig uitzicht had over de Johnstone Strait. De crew was fantastisch, met veel kennis over de wildlife e.d. Het eten was erg goed!
Echter was ik nog vroeg in het seizoen. Met als gevolg dat ik tijdens het kajakken geen orca’s heb gezien. Wel een aantal bultrug walvissen en dolfijnen. Ik kwam natuurlijk voor de orca’s. Mijn advies zou zijn om later in het seizoen te gaan (half augustus). Dan is de kans groter om de orca’s voorbij het camp te zien komen.
Gelukkig had ik nog een dag vrij na het kamp. Toen heb ik op eigen initiatief een whale watch tour gedaan op Quarda Island.
Toen heb ik de orca’s wel gezien. Nu was mijn reis compleet!

N. Savelkouls

Lees verder

Onze verwachtingen zijn overtroffen

Reis op maat  Canada (juli/augustus 2017)

We zijn inmiddels al weer een tijdje terug van onze vakantie in Canada, waarvan we enorm hebben genoten.

Vooral de wildexcursies hebben onze verwachtingen overtroffen. Bedankt voor de organisatie daarvan.

 

Arthur Kaspers

Lees verder

Wij hebben een prachtige, afwisselende reis achter de rug

Reis op maat  Canada (augustus 2017)

Wij hebben een prachtige, afwisselende reis achter de rug en hebben veel wildlife gezien in Victoria en Glendale Cove... om stil van te worden. Heel bijzonder was de reis met het watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge en de overnachting daar.

We werden gastvrij onthaald en aan heerlijk eten en drinken ontbrak het niet. Ook hebben we daar veel beren gezien.

En ja de natuur… adembenemend mooi! Meren met water in verschillende tinten blauw, omgeven door bergen met besneeuwde bergtoppen… wauw!

Helaas hebben wij vanaf Clearwater last gehad van de bosbranden. Wells Gray PP was zelfs gesloten.

Op het laatst hadden we in Banff ook last van de bosbrand in Kootenay Park. Zo erg zelfs dat we ’s nachts wakker werden van de sterke brandlucht.

 

Maar al met al was het een onvergetelijke ervaring waar we met plezier op terug kunnen kijken.

A. en R. Frederiks

P. en C. Viguurs

Lees verder