Bezienswaardigheden in Antarctica

Antarctica lijkt wellicht een lege, koude vlakte, maar niks is minder waar. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in en rondom Antarctica om je te vermaken.

Port Lockroy

Wat is er leuker dan een kaartje naar huis sturen vanuit Antarctica? U gelooft het wellicht niet, maar het is mogelijk. In Port Lockroy op Wiencke Island vindt u een postkantoor. Dit is het meest zuidelijke postkantoor ter wereld. U vindt hier ook een museum en u kunt een stempel in uw paspoort laten zetten van Antarctica.

South Shetland Islands

De South Shetland Islands zijn een groep eilanden voor de kust van Antarctica. De meest cruises naar Antarctica doen deze eilanden aan. Er is hier een grote diversiteit aan dieren en vele bezienswaardigeheden. Zie bijvoorbeeld zeeolifanten, zeeluipaarden, en adeliepenguïns in het wild.

King George Island

 Het eiland King George is vernoemd naar de Britse koning George III. Het eiland is niet permanent bewoond door mensen, maar u vindt hier poolstations. Op King George Island vindt u ook een vliegveld. Als u ervoor kiest een gedeelte van de reis naar Antarctica te vliegen, dan kan het zijn dat u hier landt of opstijgt.

 Deception Island

 Deception is een eiland dat bekend staat om zijn veilige haven. De grote baai van het eiland is bereikbaar via een nauwe doorgang vanaf de oceaan genaamd Neptunes Bellows. Daarnaast is Deception bekend om het feit dat het een krater (caldera) van een actieve vulkaan is. De beste baai om te bezoeken voor wildlife is Whalers Bay. Hier vind je zeehonden en penguins.

Er zijn, naast de prachtige natuur, een aantal bezienswaardigheden op Deception Island. U kunt gaan kijken bij Deception Island Airport waar de eerste vluchten van en naar Antarctica hebben plaatsgevonden. Verder ziet u hier verlaten huizen uit de tijden van de walvisvaart en de graven van verschillende walvisvaarders en onderzoekers die hier zijn overleden.

Falkland

Expeditie cruise

Lees meer

Antarctisch Schiereiland

Lees meer

Beste tijd

Lees meer

Bezienswaardigheden in Antarctica op zee

 Een groot gedeelte van de tijd tijdens uw Antarctica cruise speelt zich af op zee. Vaar tussen de ijsbergen en ijsschotsen. Zie een landschap zo wit en uitgestrekt dat u zeker een zonnebril nodig heeft. Spot wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Maak de mooiste foto’s van alle bezienswaardigheden in en rondom Antarctica.

Reiservaringen Antarctica

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.