Ontdek de South Shetland Islands met Sundowner Wildlife Holidays

Vanuit Ushuaia is het een kleine twee dagen varen over de Drake Passage naar de sub-Antarctische eilanden van de South Shetlands en de South Orkneys. Deze archipel van ongeveer 150 eilanden ligt als een 540 km lange ketting gescheiden door de Bransfield Strait langs het noordelijke eind van het Antarctisch Schiereiland. De eilanden behoren aan geen enkel land toe en staan geregistreerd onder het Antarctic Treaty zodat alle territoriale claims zijn opgeschort.

Bekijk onze reizen naar South Shetlands Islands

Elephant Island

Het eiland waar 22 expeditieleden 135 dagen verbeleven in 1915 toen Shackleton’s schip de Endurance hier strandde nadat het verpletterd was door het pakijs van de Weddel Zee. Een paar leden roeiden met de reddingsboot James Caird naar South Georgia om hulp te zoeken. Op het 60 bij 40 kilometer lange eiland leven enkele kolonies Kinband pinguïns en er ligt een wrak van een schip. Op dit eiland worden niet veel landingen gemaakt omdat de zee vaak erg ruw is.

King George Island & Penguin Island

Met 1.295 km² is King George Island het grootste eiland van de archipel en het is voor meer dan 90 procent bedekt met gletsjers. Op het vlakke eiland met langs de kust vele baaien en fjorden staan de basis van 12 verschillende landen. Er leven kinband- en adelie pinguïns, zuidelijke reuzen stormvogels, Antarctische sternen en Koningsaalscholvers. Dit is ook het eiland waar u landt op een Fly/Cruise en aan boord gaat van uw Expeditie Schip.

Het vulkanische Pinguin Island biedt de mogelijkheid om een relatief gemakkelijke wandeling te maken naar Deacon Peak. Vanaf dit 170 meter hoge punt hebt u een panoramisch uitzicht op de weide omgeving. Dit eiland wordt vaak bezocht en u kunt er kinband- en adelie pinguïns, zuidelijke reuzen stormvogels, sub-Antarctische grote jagers en pelsrobben zien.

Half Moon Island & Livingston Island

Op het slechts 2 km lange Half Moon Island heeft de vorm van een halve maan en er is een Argentijnse marinebasis gevestigd. Er leeft een redelijk grote kolonie kinband pinguïns en er nestelen Antarctische sternen. In de wateren worden vaak walvissen gezien tegen de schitterende achtergrond van machtige bergen.

Hannah Point is één van de meest populaire stops van Antarctica en een fantastische plaats om van heel dichtbij Wildlife te bekijken. U kunt genieten van grote kolonies kinband- en ezels pinguïns met af en toe macaroni pinguïns, zeeolifanten, pelsrobben, Wilson’s stormvogels, koningsaalscholvers en kleine jagers. Er ligt verder een Spaanse- en een Bulgaarse basis en ook het hoogste punt van de South Shetlands – 2.4 km – ligt op Livingston Island.

Deception Island

Een ander hoogtepunt is Deception Island. Het eiland is een onderwater gelopen vulkanische caldera die nog steeds actief is. Via de smalle Neptune’s Bellow vaart u een ongeveer 12 km² groot ‘amfitheater’ binnen. Rond 1915 stonden hier 13 grote walvisvaartstations waarvan u de restanten, waaronder grote levertraanvaten, nog steeds kunt bekijken. Een “must” is verder de kans om op de zwarte lavastranden een warm bad te nemen. De nog steeds actieve vulkaan verhit ongeveer 1,5 km onder het strand de bovenliggende lagen.

Beste reistijd

Klimaatschema Antarctica

Welke wilde dieren kunt u zien op de South Shetland Islands?

Kinbandpinguïn
 • Bultrug walvis
 • Dwerg vinvis
 • Zuidkaper
 • Zeeolifant
 • Krabbeneter
 • Pelsrob
 • Kinband pinguïn
 • Ezelspinguïn
 • Macaroni pinguïn
 • 45+ Vogels

Activiteiten bij de South Shetland Islands

Op de South Shetland Islands zijn de volgende activiteiten & excursies mogelijk:

 • Zodiak safari’s
 • Sneeuwschoenwandelen
 • Zwemmen in warm zeewater
 • Oude walvisvaartstations bekijken

Hoe komt u bij de South Shetland Islands

Vlucht vanuit Punta Arenas of per expeditieschip

Klimaat op de South Shetland Islands

Dag: -6°C – -2°C

Nacht: -16°C – -7°C

Beste reistijd 

November – maart

Vaarroutes schepen

Bekijk de vaarroutes

Reiservaringen Antarctica

 

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief