Veel gestelde vragen over Alaska

Sundowner organiseert wildlife & natuur reizen in Alaska. Gedreven door passie en ervaren door geregelde bezoeken, kunnen wij je als geen ander met kennis van zaken over onze bijzondere bestemmingen vertellen. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over Alaska.

Volgende stap

Visum & Vaccinatie

Heb ik voor Alaska een paspoort en/of visum nodig ?

Iedere reiziger, ongeacht de leeftijd, heeft een geldig paspoort nodig (een ID-kaart volstaat niet). Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Je paspoort mag niet verlopen terwijl je in Amerika bent. Daarnaast dien je een ESTA-formulier in te vullen. ESTA staat voor Elektronisch Systeem voor Reisautorisaties. Een ESTA is anders dan een visum, hoewel het wel een verplichte reistoestemming is. Een visum heb je enkel nodig als je langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika wil verblijven of als je Amerika met een ander doel bezoekt dan enkel een vakantie. Let op dat je de ESTA ruim op tijd aanvraagt, het formulier dient namelijk eerst nog goedgekeurd te worden. Gemiddeld duurt dit 72 uur. De ESTA kan ook met spoed worden aangevraagd.

Wat is het reisadvies voor Alaska

Met de Buitenlandse Zaken Reis app ga je goed voorbereid op reis. Je krijgt de meest actuele reisadviezen en heb je de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand.De app is te downloaden voor Android of IOS (Iphone & Ipad).

Hoe zit het met medicijnen meenemen op reis naar Alaska ?

Voor sommige medicijnen (zoals slaapmiddelen, ADHD-medicijnen of sterke pijnstillers) heeft u een verklaring nodig. Lees meer …

Vluchten & vervoer

Internationaal vliegveld

De luchthavens in Anchorage & Fairbanks  zijn de belangrijkste toegangspoorten van Alaska. Vanuit Nederland is het 16,5 uur vliegen naar Anchorage en 18,5 uur naar Fairbanks.

Binnenlandse vluchten

Het grootste deel van Alaska is niet bereikbaar over de weg, waardoor vliegtuigen essentieel zijn voor reizen door Alaska. Afhankelijk van de locatie wordt er ook gebruik gemaakt van bush- of watervliegtuigen.

Praktische informatie

Valuta

In Amerika betaal je met de Amerikaanse Dollar (USD). Bankpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd, mits deze ingesteld staan op ‘Wereldwijd’. Amerika telt veel geldautomaten waar je contant geld kunt pinnen. De automaten van Bank of America, Citibank en Travelex bieden de meeste zekerheid. Alleen grote banken wisselen Euro’s om naar Dollars, hotels etc. dus niet.

Bekijk hier de huidige koers.

Tijdverschil met Alaska

Lokale tijd
Wintertijd Zomertijd
Alaska 10 uur vroeger 9 uur vroeger

Taal

Amerikaanse Engels is de officiële taal in Alaska.

Elektriciteit

Als je in Alaska je elektrische apparaten wilt gebruiken, dan heb je een reisstekker nodig die past op de stopcontacten in Alaska. Daarnaast heb je in sommige gevallen ook een omvormer nodig.

Drinkwater

Het kraanwater is in Alaska van uitstekende kwaliteit en geschikt als drinkwater.

Kleding, fotografie & Tips

Kleding

Als je door Alaska reist, is het vooral ’s winters verstandig om veel laagjes te dragen. De weersomstandigheden kunnen uiteraard onvoorspelbaar zijn en het kan in het noorden erg koud zijn. Een paar stevige schoenen is geen overbodige luxe. Voornamelijk in het noorden van Alaska is het terrein wat ruiger en er zijn veel bergen. Trek dus goede schoenen aan als je bijvoorbeeld gaat wandelen.

Fotografie

Noorderlicht

In Alaska verschijnt het noorderlicht tussen augustus en april om de andere heldere nacht.

Midnachtzomer

In Barrow het uiterste noorden van Alaska, blijft de zon tussen half mei en eind juli meer dan twee maanden boven de horizon.

Boeken over Alaska