Informatie over Akaka Forest Camp

 

Beschrijving & locatie

In het droge seizoen van mei tot en met september is het Akaka Forest Camp geopend. Dit is de tijd dat de wilde dieren in Loango naar dit gebied toe migreren en gemakkelijker kunnen worden gezien. Het kamp ligt op 2 a 4 uur varen van de Loango Lodge aan de Rembo Ngowe rivier midden in het afgelegen regenwoud.

Akaka is omringd door riviertjes, moerassen en dichte oerwouden. Wilde dieren leven hier in overvloed en olifanten, buffels en andere dieren lopen soms dwars door het kamp. Ook chimpansees en gorilla’s leven rond het kamp, maar u moet een beetje geluk hebben om ze te zien.

Tijdens uw verblijf kunt u zelf in een kano de unieke wildernis verkennen of u kunt met gidsen op een gemotoriseerde boot op avontuur. Naast varen kunt u hier prachtige wandelingen maken door oneindige regenwouden vol prachtige bloemen, planten, vlinders, vogels, apen en vele andere wilde dieren.

Vanuit het kamp kunt u in circa 6 uur naar Petit Loango wandelen waar Nick Nichols voor National Geographic de surfende nijlpaarden in zee heeft gefotografeerd. De kans om dit zelf te zien is overigens vrij klein, maar de ervaring van de tocht door het regenwoud is ongeëvenaard.

Slapen

Er zijn 5 tenten met op een verhoogd houten platform met twee eenpersoonsbedden voorzien van comfortabele matrassen en dekens en een rieten overkapping. Iedere tent heeft een ensuite badkamer met toilet en bucket shower.

 Eten en drinken

In het gemeenschappelijke gedeelte worden de maaltijden geserveerd en kunt u een drankje drinken.

Activiteiten

  • Kanoën
  • Wandelen

Rating

  • Eenvoudig

Park of gebied