Principe eiland vakantie

Als u na een half uur vliegen vanuit het eiland Sao Tomé aankomt op het eilandje Principe lijkt het of u in de film Jurassic Park bent beland. Vulkanen met dichte regenwouden, verlaten baaien en paradijselijke stranden omgeven door een azuurblauwe zee. Het stille eiland telt maar 7.500 inwoners. Het grootste deel woont in de hoofdstad San Antonio en de rest verspreid over enkele gehuchtjes. Op uw vakantie op Principe kunt u wandelen, vogels spotten, walvissen bekijken, snorkelen, duiken en excursies per boot maken. Op Principe zijn een paar luxe resorts en enkele sfeervolle roca’s. De beste tijd voor een wandel of strand vakantie op maat naar Principe is van juni tot en met september.

Bekijk onze reizen naar Sao Tomé

Wandelen & vogels spotten

Als u van wandelen houdt, dan biedt het eiland Principe ongekende mogelijkheden. U kunt weken doorbrengen met wandelen door de regenwouden in het bergachtige binnenland. De lange droge tijd van juni tot en met september en de korte droge tijd van januari tot en met februari zijn daarvoor de beste tijd. In de jungles ziet u vele exotische vogels waaronder soorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Ook kunt u de 680 meter hoge Pico Papagayo en de 948 meter hoge Pico de Principe beklimmen. Onderweg en boven wordt u beloond met schitterende uitzichten.

Na een lange wandeling kunt u heerlijk uitrusten aan de paradijselijke stranden. Niet voor niets werd bijvoorbeeld Banana beach gebruikt in de televisie reclame van Bacardi rum. Naast de andere gasten uit uw resort komt u op uw strandvakantie op Sao Tomé & Principe vrijwel niemand anders tegen. In de azuurblauwe zee kunt u prachtig snorkelen en duiken tussen kleurrijke tropische vissen.

Walvissen & zeeschildpadden observeren

Op uw vakantie op het eiland Principe kunt u tussen augustus en december bultrugwalvissen zien vanaf de noordkust. Ook worden er excursies per boot georganiseerd zodat u deze fascinerende walvissen nog beter kunt zien. Schildpadden komen tussen november en maart aan land bij Praia Grande en Praia Sundy om hun eieren te leggen.

Accommmodaties

Op uw vakantie in Sao Tomé & Principe kunt u op het eiland Principe kiezen uit hotels aan het strand of in het binnenland. Aan het strand liggen het comfortabele Makaira Lodge en het luxe Bom Bom Island Resort. Nieuw aan het strand is het zeer luxe Praia Sundy, een van National Geographic’s Unique Lodges van de wereld. In het binnenland liggen de sfeervolle en gerestaureerde Roca Sundy en Roca Belo Monte.

Lodges op Principe Island

Bekijk onze selectie lodges

Activiteiten

Op uw vakantie in Sao Tomé & Principe kunt u op het eiland Principe kiezen uit vele soorten activiteiten. Wandelen door dichte regenwouden, Pico Papagayo beklimmen, vogels spotten, walvissen observeren, schildpadden bekijken, snorkelen tussen tropische vissen, diepzee duiken, varen langs verlaten baaien en zwemmen in kristalhelder water. Voor een actieve vakantie gaat u naar Sao Tomé & Principe.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Sao Tomé & Principe hangt af van wat u wilt zien en meemaken. Voor een wandelvakantie of strandvakantie kunt u het beste tussen juni en september naar Sao Tome & Principe reizen. Walvissen trekken tussen augustus en december langs de eilanden. Schildpadden komen tussen november en maart aan land om hun eieren te leggen.

Lees meer over beste reistijd Sao Tomé & Principe

Activiteiten

Bekijk onze selectie

Beste tijd  voor activiteiten

  • Bultrugwalvissen:  jun – okt
  • Orchideeën: okt – dec | mrt – mei
  • Schildpadden: okt – nov | feb – mrt
  • Vogels spotten: dec – jan
  • Duiken: dec – mrt
  • Strand: jun – sep

 

Reiservaringen Sao Tomé & Principe

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.