Ontdek Winnipeg in Canada

Winnipeg is de hoofdstad van de provincie Manitoba. De stad is deel van de Canadian Prairies, een gebied met voornamelijk graslanden en uitgestrekte vlaktes in het noorden van Canada. In Winnipeg komt het moderne leven en oude cultuur samen in de vorm van architectonische hoogstandjes en boeiende musea. Je bereikt Winnipeg in Canada per vliegtuig of met de trein. Winnipeg in Canada is het vertrekpunt voor veel van onze ijsbeer reizen.

Volgende stap

De hoofdstad Winnipeg in Manitoba, Canada

Winnipeg is de hoofdstad van de provincie Manitoba in Canada. Er wonen ongeveer 700.000 mensen en daarmee is Winnipeg de grootste stad van de provincie. Winnipeg dankt haar naam aan het nabijgelegen meer genaamd ‘Lake Winnipeg’, wat ‘modderig water’ betekent. In Winnipeg liggen een mooi park en een aantal bezienswaardigheden. De meeste bezienswaardigheden in Winnipeg liggen op loopafstand van elkaar af. Het centrum bestaat uit hoge kantoren en historische gebouwen. In de stad liggen vele cafés, bar, restaurants en musea. Wijn gebruiken Winnipeg vooral als begin en eindpunt van onze ijsberen reizen rondom Churchill.

Vliegen naar Winnipeg in Canada

Winnipeg in Canada is vanuit Amsterdam goed bereikbaar per vliegtuig. Van Schiphol vlieg je in ongeveer 13 uur met een overstap naar Winnipeg Armstrong Richardson International Airport. De stad ligt in een andere tijdszone (Central Time Zone) waardoor het er in de zomer 6 uur vroeger en in de winter 7 uur vroeger is dan in Nederland.

Winnipeg

Activiteiten in Winnipeg

Winnipeg beschikt over veel winkels, cafés, restaurants en een aantal boeiende musea. Bezoek zeker The Forks, een groot openbaar complex aan de rivier met allerlei winkels, eetgelegenheden en recreatiemogelijkheden. Je hoeft je dus absoluut niet te vervelen tijdens je bezoek aan deze moderne stad. Ook kun je een bezoek brengen aan Riding Mountain National Park waar je zwarte beren kunt spotten.

Klimaat van Winnipeg

Winnipeg is een van de koudste grote steden ter wereld. ’s Winters is de gemiddelde temperatuur in de nacht -18°C. Als er wind staat kan dat soms een gevoelstemperatuur geven van rond de -40°C. De stad heeft daarom de bijnaam “Winterpeg”. Wij adviseren je dan ook om je warm aan te kleden. Kies hiervoor het 3-lagen systeem zodat je je optimaal kunt beschermen tegen de kou. In de zomer is het er juist vrij warm met een temperatuur van soms wel 35°C.

De beste tijd om Winnipeg in Canada te bezoeken

Winnipeg is niet de meest bijzondere stad in Canada. We gebruiken Winnipeg vooral als begin en eindpunt van onze ijsbeer reizen bij Churchill in Canada.

winnipeg2

Top 5 bezienswaardigheden in Winnipeg

Tijdens sommige reizen met Sundowner kom je aan in Winnipeg. Je verblijft dan vaak maar een halve dag in de stad. Je kunt ervoor kiezen om een dag eerder te arriveren zodat je alle tijd hebt om de stad te verkennen. Er is veel te doen en er zijn veel bezienswaardigheden. Hieronder hebben we een top 5 highlights samengesteld zodat je je niet zal vervelen tijdens je verblijf. Bekijk de hoogtepunten op de kaart.

1. Canadian Museum of Human Rights in Winnipeg

Op veel foto’s van Winnipeg, zoals die hieronder, is dit unieke gebouw van het Canadian Museum of Human Rights te zien. Het gebouw heeft een bijzondere vorm en is daardoor al van ver te herkennen. Ook de binnenkant zit interessant in elkaar. In het museum zie je onder andere tentoonstellingen over heftige gebeurtenissen zoals de Holocaust.

Winnipeg, Canada

2. Neeginan Centre in Winnipeg

Neeginan Centre is een ontmoetingsplaats in het oude treinstation van Winnipeg. Voornamelijk afstammelingen van de eerste bewoners van het gebied ontmoeten elkaar hier om lekker te eten. Als je Neeginan Centre bezoekt, kun je genieten van de traditionele gerechten en tentoonstellingen over de cultuur van de mensen en de stad.

3. The Manitoba Museum in Winnipeg

Het Manitoba Museum is een van de grootste musea waarbij de focus ligt op mens en natuur. Het museum is uniek omdat het beschikt over een virtuele expositie waarbij je het zeeleven van miljoenen jaren geleden kunt bekijken alsof je er zelf bij was. De meeste bekende tentoonstelling is de Urban Gallery. Hier zie je het straatleven van Winnipeg in het begin van de 20ste eeuw. Ook staat er in het museum een gedetailleerde replica van een schip uit de 17e eeuw.

Riding Mountain National Park

4. Riding Mountain National Park

Op een eindje rijden van de stad vind je Riding Mountain National Park. Het nationale park zit vol bossen, bergen, valleien, meren en wilde dieren. Het park bevat meer dan 400km aan wandelpaden. Kortom, ideaal voor een wandeling.

5. The Winnipeg Art Gallery

De Winnipeg Art Gallery is het oudste museum van West-Canada. Met meer dan 20.000 werken in de permanente collectie, behoort het tot de grootste publieke galerijen van heel Canada. De tentoonstellingen zijn voornamelijk gericht op regionale en nationale kunst.

Klimaat in Winnipeg

Dag: -10°C – 30°C

Nacht: -17°C – 13°C

Beste reistijd

Het hele jaar door. 

Lees meer