Ga op vakantie naar Udaipur met Sundowner Wildlife Holidays

Udaipur, ook wel bekend als de “City of Lakes” vanwege haar ligging aan Lake Picchola en nabij het Lake Fateh Sagar, is met haar marmeren tempels, paleizen en prachtige groene tuinen één van de meest romantische steden van Rajasthan. De oude ommuurde stad van Udaipur, dat in 1559 is gesticht door Maharana Udai Singh, is uiterst sfeervol met een wirwar van drukke nauwe straatjes, ghats, beschilderde huizen en kleurrijke bazaars.

Bekijk onze reizen naar India

De paleizenstad

Aan de oostelijke oever van het Pichola meer ligt het tussen de 16e en 20e eeuw gebouwde City Palace, het grootste paleis van India. Het paleis, dat eigenlijk bestaat uit een complex van verschillende paleizen, is een schitterende mengeling van Rajput en Mogol architectuur en bestaat uit vele met glaswerk en mozaïek gedecoreerde vertrekken.

Middenin het Pichola meer ligt het Jag Niwas eiland. Hierop is in 1754 het adembenemend mooie Lake Palace gebouwd. Tegenwoordig is het een luxueus hotel waar u ook als niet gast kunt dineren tijdens uw vakantie in India. U vaart met een bootje naar het eiland en als u dan dineert, ziet u langzaam de zon onder gaan.

Ten zuiden van Jag Niwas ligt het in 1620 gebouwde Jag Mandir. Een eilandpaleis omgeven door weelderige groene tuinen en van binnen uitgerust met marmeren kamers versierd met kleurrijke mozaïeken.

“Vaar over het Pichola meer in Udaipur en bezoek de eilandpaleizen.”

Rondom het meer

Vlakbij de noordoostelijke oever van het Pichola meer ligt de 17e-eeuwse aan Vishnu gewijde Jagdish Mandir tempel met een groot zwart stenen beeld van Vishnu, één van de hoofdgoden in het hindoeïsme. In de stad kunt u ook diverse ghats bekijken waar de lokale bevolking de was doet of een bad neemt.

Bij Gangaur Ghat staat de Bagore Ki Haveli, tegenwoordig ingericht als een museum gewijd aan Udaipurs traditionele kunst en kunstnijverheid, kleding, muziekinstumenten en marmerwerk. Elke dag zijn hier ook voorstellingen van volksmuziek en -dans.

Wat zijn de hoogtepunten van Udaipur?

Udaipur
  • City Palace
  • Lake Palace
  • Jag Mandir
  • Pichola meer
  • Jagdish Mandir tempel
  • Bagore Ki Haveli

Onze selectie accommodaties in Udaipur

In Udaipur vindt u veel verschillende accommodaties. Van traditionele stadshuizen die tot sfeervolle hotels zijn omgebouwd tot moderne luxe hotels.

Accommodaties in Udaipur

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Udaipur

Udaipur kunt u het hele jaar bezoeken. Doordat de stad tussen bergen ligt, is het er over het jaar weinig temperatuurverschil. Wel is er in de zomermaanden een erg natte periode, welke in april begint en tot eind september/begin oktober voortduurt. Plan uw vakantie naar Udaipur in India dus bij voorkeur in de wintermaanden.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 11 22 50 136 244 453 351 318 213 182 38 2
● Dag temperatuur  (°C) 26 28 32 33 32 31 31 31 31 31 29 26
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief