Ga op vakantie naar Pokhara met Sundowner Wildlife Holidays

Pokhara is de tweede stad van Nepal en ook wel bekend als de poort naar het Annapurna gebergte. Gelegen in een weelderige vallei aan de voet van het Himalaya gebergte is Pokhara een van de populairste bestemmingen van Nepal. De stad wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis voor het maken van een trektocht in het Annapurnagebied. De vallei zelf wordt gebruikt voor de landbouw en kleurt in de moessontijd groen door de jonge rijstplantjes in de velden. Waterbuffels sjokken over weggetjes en in het water van de meren worden de besneeuwde bergtoppen weerspiegeld.

Bekijk onze reizen naar Nepal

De stad van de meren

De vallei van Pokhara telt een totaal van acht verschillende meren. Het grootste meer is het Phewa Tal waarop u tijdens uw vakantie in Nepal een ontspannen tocht kunt maken in vrolijk gekleurde bootjes. Op een eilandje in het meer ligt de Gouden Tempel van Varahi waar veel pelgrims naartoe trekken. Aan de oostelijke oever ligt de wijk Lakeside, waar veel restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn.

“Maak een tocht op het Phewa Tal meer in vrolijk gekleurde bootjes.”

Het Annapurna gebergte

Met een schitterend uitzicht op de Annapurna en de centrale Himalaya staat een uitstapje de bergen in of zelfs een hele trektocht bij velen op de planning. Verschillende uitkijkpunten bieden een prachtig panoramazicht over de bergtoppen en meren van de vallei.

Naast bergen heeft de natuur van Pokhara meer te bieden. Zo is er de Devi’s Falls, een waterval waar de Pardi Khola rivier ondergrond gaat, en zijn er kalksteen spelonken te bezoeken bij Mahendra Cave.

Wat zijn de hoogtepunten van Pokhara?

  • Lake Phewa Tal
  • Lakeside
  • Gouden Tempel van Varahi
  • Devi’s Falls
  • Mahendra Cave

Onze selectie accommodaties in Pokhara

Verblijf in Pokhara in een van de beeldige accommodaties met prachtig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van het Annapurna gebergte.

Accommodaties in Pokhara

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Pokhara

De vallei van Pokhara ligt op redelijke hoogte waardoor de temperaturen overdag aangenaam zijn. In januari en december is het redelijk koud, voornamelijk ’s nachts. Een bezoek aan de stad is mogelijk het hele jaar door, maar in de maanden juni, juli en augustus is de regenval vaak zo zwaar dat u afgeraden wordt in deze maanden op reis te gaan naar Pokhara in Nepal.

Klik hier voor het klimaat van heel Nepal.

  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Droge- en Regen tijd (mm)28245210631262687680749114066
● Dag temperatuur  (°C)192126293030292928272320
  Zomer    Winter

Reiservaringen Nepal

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief