Ga op vakantie naar Khajuraho met Sundowner Wildlife Holidays

Bijna 700 jaar verborgen geweest in het dichtte woud in India, ligt de stad Khajuraho. Bezoek het UNESCO werelderfgoed tijdens uw vakantie, bekend om de magnifieke tempels, gecompliceerde architectuur en erotische beelden uit de 9e en 10e eeuw. Met meer dan 800 beelden van goden en godinnen, sensuele maagden, dansers en muzikanten in alleen al 1 tempel, is er genoeg te zien.

Bekijk onze reizen naar India

Het tempelcomplex van Khajuraho

De schitterende tempels van Khajuraho werden in de 9e en 10e eeuw tijdens de Chandela dynastie gebouwd en zijn vooral bekend om hun erotische afbeeldingen. De afgelegen ligging zorgde ervoor dat ze niet werden verwoest door Islamitische legers maar ook dat Khajuraho aan het einde van de Chandela periode werd verlaten. In 1838 herontdekte een Engelse legerofficier de tempels. Van oorspronkelijk 85 tempels bestaan er nu nog maar 25 die op de UNESCO World Heritage lijst staan.

Het tempelcomplex is in drie gedeelten gesplitst. Het westelijke gedeelte is het meest bekend en is het gedeelte dat gewoonlijk wordt bezocht tijdens een vakantie in India. Bijna alle tempels zijn gebouwd uit zandsteen dat is gewonnen aan de oostelijke oever van de rivier de Ken, die 20 kilometer naar het oosten ligt.

“Khajuraho vertegenwoordigt de overweldigende bloei in de kunst tijdens de Chandela dynastie.”

Erotische kunst

Het is vooral het beeldhouwwerk dat Khajuraho zijn aantrekkelijkheid en bekendheid geeft. Ongeveer 10 procent van de beeldhouwwerken zijn erotisch. Het waarom van deze erotische afbeeldingen is nog altijd een raadsel. Niemand weet het exact maar de meeste geleerden zijn het er over eens, dat de figuren een metafoor zijn voor een opwaartse beleving – een hoger doel – van de menselijke ziel. Een ander raadsel is waarom en hoe deze tempels op deze afgelegen plek zijn gebouwd. In de omgeving woonden geen grote aantallen mensen en bovendien kan het er extreem heet, droog en stoffig zijn.

De meest indrukwekkende tempel is de Kandariya Mahadev tempel die is versierd met ruim 800 beelden van goden, dieren krijgers, maagden, dansers, muzikanten en erotische taferelen, te bezoeken tijdens uw vakantie in India.

Wat zijn de hoogtepunten van Khajuraho?

Khajuraho
  • Kandariya Mahadev tempel
  • Lakshman tempel
  • Tribal Art Museum
  • Het Archeologisch Museum

Onze selectie accommodaties in Khajuraho

In Khajuraho vindt u veel verschillende accommodaties. Van moderne hotels tot historische heritage hotels, verblijf tijdens uw vakantie in India in een accommodatie naar uw voorkeur.

Accommodaties in Khajuraho

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Khajuraho

Khajuraho kunt u het hele jaar bezoeken. In januari heeft u wat koelere temperaturen waardoor een tocht door de stad wat aangenamer is. In de maanden juni tot en met september is er een regenperiode. De maanden april tot en met juli zijn de warmste maanden.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 19 8 8 1 1 79 310 301 207 24 13 7
● Dag temperatuur  (°C) 24 28 34 39 43 40 33 31 32 33 29 26
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief