Ga op vakantie naar Jodhpur met Sundowner Wildlife Holidays

Jodhpur, de blauwe stad van India. Een historische stad gelegen aan de Thar-woestijn met weelderige paleizen, kleurrijke bazaars, blauw geverfde huisjes en het Mehrangarh Fort op de heuvel. Ontstaan op een strategische plek aan de handelsroute door Rajahstan was Jodhpur de stad van vele kooplieden, handelaren en rijke families. De bijnaam van de stad is een verwijzing naar de vele blauwe huisjes, maar waarom zo veel huizen dan blauw zijn is niet bekend. Er zijn verschillende theorieën zoals de verwijzing naar het oude kaste systeem, blauw staat namelijk voor de Brahmin kaste, of dat de kleur het interieur koel houdt en muggen weert.

Bekijk onze reizen naar India

Het blauwe doolhof

De stad is alleen al een bezoek waard tijdens uw vakantie in India, om door de oude stad te dwalen en de fel blauwe huizen te fotograferen. Of ga naar het indrukwekkende Mehrangarh Fort en bewonder de blauwe zee vanaf de heuvel. Het fort zelf is misschien wel het meest grootse fort van Rajasthan, dat Rudyard Kipling het beschreef als ‘de creatie van engelen, elfen en reuzen.’ Tegenwoordig is een groot deel van de koninklijke woonvertrekken binnen het fort onderdeel van een museum. De collectie van het museum laat u de geschiedenis van de vorsten van Jodhpur bewonderen en bestaat uit onder andere traditionele kleding, fascinerende wapens, een gouden troon, koninklijke wiegen en rijk vergulde draagstoelen.

“Jodhpur is de blauwe stad van Rajastan, vernoemd naar de blauwe huisjes in de oude stad.”

Rijke bouwkunsten

Niet alleen het Mehrangarh Fort siert de stad, ook het Umaid Bhavan Palace en de Jaswant Thada verrijken de skyline van Jodhpur. Het Umaid Bhavan Palace is een van ’s werelds grootste privé residenties. In 1929 heeft de maharadja Umaid Singh opdracht gegeven tot de bouw, en het heeft 3000 man 15 jaar gekost dit reusachtige bouwwerk te voltooien. Het wordt ook nog steeds deels bewoond door de familie van Umaid Singh. Daarnaast is een vleugel van het paleis in gebruik als museum en het verdere gebouw fungeert als luxe hotel. De architectuur is een combinatie van rajput-, jain- en europese art-decostijlen.

Ook het marmeren grafmonument Jaswant Thada is een fascinerend zicht. Het bouwwerk van wit marmer staat in mooi contrast met de rode treden die naar het monument leiden. Het marmer is versierd met gedetaileerd snijwerk in Rajasthani-stijl, maar ook Mughal architectuur is aanwezig in het bouwwerk. Een bezoek aan dit monument tijdens uw vakantie in India geeft een prachtig beeld van de kunsten uit het verleden van India.

Wat zijn de hoogtepunten van Jodhpur?

Jodhpur. Foto: © Mathanki Kodavasal
  • Meharangarh Fort
  • Jaswant Thada
  • Umaid Bhavan Palace
  • Sardar Markt

Onze selectie accommodaties in Jodhpur

In Jodhpur zijn veel van de oude haveli’s en paleizen omgebouwd tot hotels. Van modern opgeknapte accommodaties tot traditionele rajput hotels. Een echt bijzondere accommodatie is het Umaid Bhavan Palace. Dit enorme paleis is deels nog bewoond door de familie die het gebouwd heeft, en is deels een luxe accommodatie. Verblijf als een echte Maharadja tijdens uw vakantie in India.

Accommodaties in Jodhpur

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Jodhpur

Jodhpur is gelegen aan de Thar woestijn, waardoor er het hele jaar weinig neerslag valt. Er is enkel een korte natte periode van eind juni tot september. Het hele jaar zijn er hoge temperaturen overdag en in de maanden april tot en met oktober stijgen de temperaturen boven de 35 graden. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht kan zowel in de zomer als in de winter 20 graden zijn. Aangeraden wordt om tussen november en maart op vakantie te gaan naar Jodhpur in India.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 3 3 3 2 7 31 123 125 57 4 3 2
● Dag temperatuur  (°C) 24 28 33 38 41 39 37 33 34 37 31 26
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief