Ga op vakantie naar Jaisalmer met Sundowner Wildlife Holidays

De gouden stad van India, een fata morgana van zandsteen in de Thar-woestijn. Groot geworden als een belangrijk handelscentrum, gelegen aan de drukke handelsroute voor karavanen naar Afghanistan en Centraal Azië. De stad waar rijke handelaars en vorsten met elkaar wedijverden wie de mooiste paleizen en koopmanshuizen kon bouwen. Breng tijdens uw vakantie in India een bezoek aan de huizen die er nog steeds staan rondom het Jaisalmer Fort.

Bekijk onze reizen naar India

De oude stad

Voor lange tijd is de stad Jaisalmer binnen de grenzen van het Jaisalmer Fort gebleven. Tegenwoordig leven er nog steeds duizenden mensen in het fort boven op de heuvel, wat het India’s enige ‘levende’ fort maakt. Wandel tijdens uw vakantie in India door een doolhof van straatjes en steegjes en bezoek een van de vele Haveli’s opengesteld voor het publiek. Samen met vijf andere forten is het Jaisalmer Fort een UNESCO werelderfgoed onder de naam heuvelforten van Rajasthan. In het fort ligt een groot paleizencomplex en meerdere Jain tempels.

“Fort Jaisalmer een massief zandkasteel dat oprijst uit de zandvlakten als een luchtspiegeling uit vervlogen tijden.”

De festivals in Jaisalmer

Het Gadisagar meer is eigenlijk een regenwaterbassin gegraven in 1367 en was in het verleden de enige waterbron van de stad. Tempels, altaren en ghats omringen het meer dat tijdens het Gangaur festival helemaal tot leven komt. Dit festival, wat de 18 dagen na Holi gevierd wordt, gaat gepaard met vele ceremonies en rituelen waaronder een optocht naar het meer.

Ook het Woestijn Festival van Jaisalmer is een bezoek tijdens uw vakantie in India waard. Het Woestijn Festival van Jaisalmer is het meest beroemde, culturele en kleurrijke evenement van Rajasthan. Er worden kamelenraces gehouden en verschillende wedstrijden georganiseerd. Het wordt elk jaar gehouden in de maand februari. Het festival is rijk aan Rajasthani volksliederen en dans. Gair and vuur dansers die de hoofdattractie zijn van de Jaisalmer-woestijnfestivals. Dit is de beste tijd om Jaisalmer te bezoeken om getuige te zijn van podiumkunsten zoals Kalbelia-dansen en volksliederen en muziek.

Wat zijn de hoogtepunten van Jaisalmer?

Jaisalmer Gadisagar meer
  • Jaisalmer Fort
  • Patwan Haveli
  • De Jaintempels
  • Het Gadisagar meer
  • Gangaur Festival
  • Woestijn Festival

Onze selectie accommodaties in Jaisalmer

In Jaisalmer zijn veel traditionele stadshuizen en paleizen omgebouwd tot hotels waar u kunt verblijven tijdens uw vakantie in India. Ook zijn er tented camps in het woestijngebied vlakbij de stad, waar u in luxe kunt verblijven.

Accommodaties in Jaisalmer

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Jaisalmer

Jaisalmer is gelegen in de Thar woestijn, waardoor er het hele jaar weinig neerslag valt. Het hele jaar zijn er hoge temperaturen overdag en in de maanden april tot en met oktober stijgen de temperaturen boven de 35 graden. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht kan zowel in de zomer als in de winter 20 graden zijn. Aangeraden wordt om tussen november en maart/april op vakantie te gaan naar Jaisalmer in India.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 2 1 3 1 5 8 80 79 14 1 4 2
● Dag temperatuur  (°C) 24 28 33 38 42 41 38 37 36 36 31 26
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief