Ga op vakantie naar Gwalior in India met Sundowner Wildlife Holidays

De stad Gwalior is vooral bekend om zijn imposante fort op een heuvel dat beroemd werd omschreven als ‘de parel onder forten in India’. Met Rajput, Italiaanse en Hindoe architectuur is het stadsbeeld erg veelzijdig. Historisch gezien is de stad een mengelmoes van een aantal dynastieën die er in de loop der jaren hebben geregeerd. Hun invloed is duidelijk zichtbaar in de vele koninklijke structuren die de stad domineren. In zekere zin blijft Gwalior een middeleeuwse majesteit behouden, welke tijdens een vakantie in India te aanschouwen is.

Bekijk onze reizen naar India

Prachtige architectuur van Gwalior Fort

De stad wordt gedomineerd door het grote, hooggelegen en imposant it de 14e eeuw stammende Gwalior fort met aan beide zijden van de zuidelijke toegangsweg monumentale Jain beelden. Vanaf het fort hebt u schitterende vergezichten over de stad en de wijde omgeving waar u van kunt genieten tijdens uw vakantie in India.

Bij de noordkant van het fort ligt het weelderige Man Mandir paleis met haar blauwe en groene tegels die de gevel sieren. Hierdoor kreeg het paleis de bijnaam “beschilderd paleis”.

“Geniet bij zonsondergang van het wijde uitzicht over de stad vanaf Gwalior Fort.”

Het huis van de Maharadja

Gwalior is vooral bekend om het Jai Vilas Palace. Jai Vilas Palace ligt in het hart van de stad en is een van de grootste gebouwen van Gwalior. Dit prachtige paleis werd in 1874 opgericht door Jayajirao Scindia, de Maharaja van Gwalior. Het paleis heeft een prachtige mix van Toscaanse, Italiaanse en Korinthische bouwstijlen.

Van de 400 kamers van het paleis zijn 40 kamers omgetoverd tot Jiwaji Rao Scindia Museum welke u kunt bezoeken tijdens uw vakantie. Terwijl een deel van het paleis is omgebouwd tot een museum, is een deel nog steeds de residentie van de afstammelingen van de voormalige koninklijke Maratha Scindia-dynastie.

Wat zijn de hoogtepunten van Gwalior?

Gwalior
  • Gwalior Fort
  • Man Mandir paleis
  • Jai Vilas paleis
  • Tombe van Muhammad Ghaus

Onze selectie accommodaties in Gwalior

In Gwalior vindt u veel verschillende accommodaties. Een echte aanrader voor op uw vakantie in India? Een Heritage hotel met twee tempels uit de 17-18e eeuw in de tuin!

Accommodaties in Gwalior

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Gwalior

Gwalior kunt u het hele jaar bezoeken. In de periode van januari tot en met maart en de periode van oktober tot en met december heeft u wat koelere temperaturen waardoor een vakantie in de stad wat aangenamer is. In de maand juni begint de regenperiode, welke in september ten einde komt. Deze natte maanden zijn niet ideaal doordat het ook erg warm is.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Droge- en Regen tijd (mm)196826662793011773736
● Dag temperatuur  (°C)232633384241343232332925
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief