Ga op vakantie naar Calcutta (Kolkata) in India met Sundowner Wildlife Holidays

De stad Calcutta (Kolkata) is een echte culturele stad in India. Uitgegroeid van een vissersdorpje tot een van de grootste steden in India, beïnvloed door de Britse koloniale tijd en bekend van Moeder Teresa. De kleurrijke bevolking van de drukke stad is een van de top bezienswaardigheden die u tijdens uw vakantie het beste ervaart op een wandeling over de drukke bazaars of de Howrah Bridge.

Bekijk onze reizen naar India

Stad van paleizen

In de Britse tijd stond Calcutta bekend als “de stad van paleizen”. Calcutta was de hoofdstad van de Britse kolonie India. In het centrum zijn veel koloniale gebouwen te bewonderen, zoals St. Pauls Cathedral, het Hooggerechtshof en het Victoria Memorial. Het marmeren Victoria Memorial ziet eruit alsof je daar elk moment koningin Elizabeth kunt tegenkomen. Bezoek deze bezienswaardigheden tijdens een rondleiding met privé gids wanneer u de stad bezoekt tijdens uw vakantie in India.

Het hart van Culcatta

Het hart van de stad wordt gevormd door Jawaharlal Nehru Road. Deze straat is niet alleen het commerciële, maar ook het culturele centrum van de stad. Je vindt er onder andere het Indian Museum, het oudste museum van Azië, met de grootste collectie Indiase kunst ter wereld. Tevens is er een afdeling gewijd aan de geschiedenis en de flora, fauna en bevolking van het Indiase subcontinent. Zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie naar Calcutta in India.

“Calcutta is een stad van tegenstellingen: van overbevolkte volkswijken tot buurten met weelderige landhuizen.”

Een culturele smeltkroes

Howrah Bridge is een andere hoogtepunt van Calcutta. Niet zozeer vanwege het bouwwerk zelf als wel om te kijken naar de chaos van mensen die met allerhande vervoermiddelen van de ene naar de andere kant van de Hooghly-rivier proberen te komen. Hier kunt u de culturele smeltkroes van Calcutta goed ervaren tijdens uw vakantie in India.

Andere hoogtepunten van de stad zijn de Botanical Garden, St John’s Church, de Hooghli rivier, de Armenian Ghats, de Kali Tempel en het huis van de in 1997 overleden Moeder Teresa.

Wat zijn de hoogtepunten van Calcutta?

Foto: © Shirish Mulmuley. Victoria Memorial in Calcutta.
  • St. Pauls Cathedral
  • Het Hooggerechtshof
  • Victoria Memorial
  • Jawaharal Nehru Road
  • Howrah Bridge
  • Het huis van Moeder Teresa

Onze selectie accommodaties in Calcutta

In Calcutta vindt u veel verschillende accommodaties. Verblijf tijdens uw vakantie bijvoorbeeld in een tot hotel omgebouwd victoriaans landhuis of in een modern hotel.

Accommodaties in Calcutta

Bekijk onze selectie accommodaties

De beste reistijd Calcutta

Calcutta kunt u het hele jaar bezoeken. In januari heeft u wat koelere temperaturen waardoor een vakantie in de stad wat aangenamer is. In de maand mei begint de regenperiode, welke in oktober ten einde komt. Deze natte maanden zijn niet ideaal doordat het ook erg warm is.

Klik hier voor het klimaat van heel India.

  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd (mm) 14 22 28 51 126 301 375 339 305 141 26 7
● Dag temperatuur  (°C) 26 29 34 36 35 33 32 32 32 31 29 26
  Zomer    Winter

Reiservaringen India

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief