Informatie over de natuurreis naar China met Natural Habitat (Groepsreis).

 • Reis in een kleine groep naar de afgelegen en ongerepte Minshan bergen in Chengdu in China.
 • Zoek hier met ervaren gidsen naar stompneusapen, takins, gorals, zwarte beren, goudfazanten en andere wilde dieren.
 • Ga via speciale permits  in de core zones van het park op zoek naar in het wild levende reuzen pandaberen.
 • Bekijk reuzenpandaberen van dichtbij in onderzoekscentra (middag vrijwilligerswerk optioneel mogelijk o.v.b.).
 • Bezoek het unieke Terra Cotta leger in Xian.

Verkort overzicht van de natuurreis naar China met Natural Habitat (groepsreis).

 • Dag 01:  Vlucht – Chengdu
 • Dag 02:  Aankomst – Chengdu
 • Dag 03:  Chengdu
 • Dag 04:  Xi’an
 • Dag 05:  Golden Monkey Reserve
 • Dag 06:  Wild Panda Reserve
 • Dag 07:  Wild Panda Reserve
 • Dag 08:  Wild Panda Reserve
 • Dag 09:  Dujiangyan
 • Dag 10:  Wolong Panda Reserve
 • Dag 11:  Siguaniangshan Park
 • Dag 12:  Vlucht – Amsterdam
 • Dag 13:  Aankomst – Amsterdam

Uitgebreid overzicht van de natuurreis naar China met Natural Habitat (groepsreis).

Vlucht naar Chengdu

Dag 1 - 2

Op Schiphol stapt u op de vlucht naar Chengdu, waar u de volgende dag rond het middaguur aankomt. Een medewerker verwelkomt u op de luchthaven en brengt u naar uw hotel waar u de komende twee nachten verblijft. In de m iddag wandelt u langs de Brocade rivier naar een restaurant waar u geniet van een authentiek Sichuan diner. ’s Avonds is er een presentatie over de activiteiten van uw natuurreis naar China.

Accommodaties

Shangri La Hotel Chengdu

Dujiangyan Panda Valley

Dag 3 (VP)

’s Ochtends bezoekt u de Dujiangyan Panda Valley net buiten Chengdu. Hier wordt onderzoek naar pandaberen gedaan. In een natuurlijke omgeving worden hier gevangen pandaberen stap voor stap voorbereid om weer in het wild te worden uitgezet.

In de middag wandelt u door Bamboo Park waar de loakel bevolking thee drinkt, mahjong speelt of Tai chi oefent. Na een typische Sichuan hot pot diner kunt u (tegen een supplement) een traditionele “face changing” show bijwonen.

Accommodaties

Shangri La Hotel Chengdu

Chengdu Panda Base & Xi'an

Dag 4 (VP)

In de ochtend bezoekt u het Research Base of Giant Panda Breeding in Chengdu. Op deze basis leven zo’n 100 pandaberen in natuurgetrouwe verblijven.  U wordt uitgebreid geïnformeerd over de pandaberen en hun leefgewoontes. Ook kunt u hier kleine pandaberen zien.

Na de lunch rijdt u met een “bullet” trein naar de prachtige oude stad Xi’an. Gedurende 13 dynastieën was Xi’an de hoofdstad en het oostelijke eind van de Zijde route. Geniet in de avond van een dumpling dinner en fraaie uitzichten over de verlichte Bell Tower, DrumTower en Wild Goose Pagoda. Na het diner wandelt u met een gids door de bruisende Muslim wijk wiens bewoners hier ten tijde van de Zijde route terecht kwamen.

Accommodaties

Westin Xian

Xi'an - Terracotta Army

Dag 5 (VP)

In de ochtend verbaast u zich over de 8.000 stenen soldaten en 600 stenen paarden van het in 1974 opgegraven wereldberoemde Terracotta leger. Na een heerlijke noodle lunch bekijkt u de imposante stenen stadsmuur waarna u op de sneltrein naar Foping stapt. Van het station in Foping rijdt u in een half uur naar uw hotel in het bergachtige en dichtbeboste gebied bij het Golden Monkey Nature Reserve. Als de tijd het toelaat wandelt u voor de avondmaaltijd met een gids door de omgeving.

Accommodaties

Golden Monkey Forest Hotel

Golden Monkey Reserve

Dag 6 (VP)

In de ochtend gaat u naar een groep “aan-mensen-gewende” gouden stompneusapen. De dieren met hun gouden vacht en blauwe gezichten zijn aan mensen gewend en u kunt deze fotogenieke apen van dichtbij bekijken en fotograferen. Na de lunch reist u per trein en privé bus naar Qing Xi, een authentiek moslimdorpje in Gansu. Wandel temidden van 300  jaar oude houten huizen uit de Qing dynasty. Hierna rijdt u naar een bergachtige en bosrijke wildernis waar u de komende dagen verblijft. In de schemer rijdt u een vallei in op zoek naar wilde dieren.

Accommodaties

Wild Panda Reserve Hotel

Wild Panda Nature Reserve

Dag 7 - 8 (VP)

De komende twee dagen verkent u het Wild Panda Nature Reserve. Het reservaat heeft een grote biodiversiteit en grote populaties van bedreigde dieren. Zowel in de ochtend als in de avond kunt u met uw gids in afgelegen valleien op zoek naar reuzenpanda’s, makaken, gouden takins, dwergherten, bosgemzen, wilde zwijnen, blauwschapen en andere wilde dieren. Ook leven hier Aziatische zwarte beren, luipaarden en prachtig gekleurde goudfazanten. U wandelt overdag en in de nacht over kleine paadjes of dwars door de wildernis terwijl u sporen volgt op zoek naar wild dieren.

Accommodaties

Wild Panda Reserve Hotel

Dujiangyan

Dag 9 (VP)

Vandaag laat u het Wild Panda Nature Reserve achter u en maakt u een mooie rit naar het zuiden van Tangiahe naar Dujiangyan. Langs de route kunt u wilde dieren spotten tegen de hellingen van deze bergachtige regio. Onderweg wordt er gestopt voor een mooi uitzicht over het landschap met landelijke dorpen en boeddhistische tempels. Als er voldoende tijd overblijft maakt u een wandeling door de duizend jaar oude stad Jiezi. De historische oude stad is een typische reflectie van een oude stad in het westen van Sichuan met Qingdynastie woningen, 65 meter hoge Millennium Gingko boom, Ziku pagode,  met een mythologische  legende van een witte slang. Vanavond overnacht u in Transcendence Hot Spring Resort in Dujiangyan, waar u kunt genieten van de natuurlijke minerale bronnen in de tuin.

Accommodaties

Transcendence Hot Spring Resort

Wolong Nature Reserve

Dag 10 (VP)

Na het ontbijt wordt u naar het nieuwe Gengda Wolong Panda Center  gebracht in het Wolong Nature Reserve. Meer dan 30 panda’s verblijven in het 680 hectare bos van het centrum. U heeft een uitstekende kans voor een close-up foto’s van Giant panda’s in deze natuurlijke habitat.

Verder naar het westen bereikt u Rilong, een etnische Tibetaanse dorp het best bekend als een basiskamp voor klimmen 20.505-Foot Mount Siguniang. De naam betekent “vier zussen berg,” en dit imposante massief omvat vier afzonderlijke toppen vaak aangeduid als de “Chinese Alpen.” In Rilong Village wordt u ondergedompeld in de Tibetaanse cultuur en omgeven door traditionele architectuur. U krijgt de kans om Tibetaanse Yak Butter thee te proeven. De komende twee nachten verblijft u in Rilong Lotus Flower Hotel.

Accommodaties

Rilong Lotus Flower Hotel

Siguniangshan National Park

Dag 11 (VP)

Vroege vogels kunnen genieten van een bijzondere mooie zonsopgang met uitzicht over de toppen van Rilong. Vandaag wandelt u in het Siguniangshan National Park over houten paden langs riviertjes, moerassen, dichte wouden, kleurrijke meren, pagoden en gebedsvlaggen. De Hoogtepunten van Siguniangshan National Park zijn de Yin-Yang Valley, Willow Bridge, Sun-Moon Mirror Mountain en de vijf gekleurde berg met rotsen die gloeien in rood, geel, groen, blauw en wit. Dieper in de vallei, bereikt u de Ginsenguo vlakke, met een uitzicht over de Hoogland moerassen, besneeuwde toppen en Jiujia Lake.  Een groep van vier seizoensgebonden meren en negen legendarische zwembaden voor de “Four Sisters Mountains.”

Chengdu

Dag 12 (VP)

Vandaag rijdt u vanuit Rilong via een schilderachtige rit terug naar Chengdu. Voor vertrek kunt u nog spectaculaire foto’s maken van een uitzicht op de Four Sister Mountain. Onderweg maakt u een stop op de Balang Mountain met uitzicht op de overvloed aan vogels in het landschap. In de avond een afscheidsdiner in Chengdu.

Accommodaties

Shangri La Hotel Chengdu

Vlucht naar Amsterdam

Dag 13 (O)

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Chengdu gebracht voor uw vlucht terug naar huis waar u dezelfde dag aankomt.

Reiservaringen China

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.

Accommodaties tijdens de natuurreis naar China met Natural Habitat (Groepsreis).

 • De accommodaties op deze groepsreis zijn luxe. Golden Monkey Hotel is eenvoudig en Wild Panda Hotel is comfortabel.

Data & prijzen van de natuurreis naar China met Natural Habitat (Groepsreis).

Tarieven 2019 & 2020

Vanaf prijzen per persoon exclusief internationale retourvlucht bij een koers van 1 USD = 0,86 EUR (bijgewerkt 30 september 2019)

Arrangement1 persoon2 personen
In 5* luxe accommodaties
● 2019 : 25 okt - 06 nov11.400,-9.900,-
● 2019 : 29 okt - 10 nov (fotoreis)11.400,-9.900,-
● 2020 : 23 mar - 04 apr11.400,-9.900,-
● 2020 : 29 mar - 10 apr11.400,-9.900,-
● 2020 : 05 apr - 17 apr (fotoreis)11.400,-9.900,-
● 2020 : 08 apr - 20 apr11.400,-9.900,-
● 2020 : 12 apr - 24 apr11.400,-9.900,-
● 2020 : 19 apr - 01 mei (fotoreis)11.400,-9.900,-
● 2020 : 08 okt - 20 okt (fotoreis)11.400,-9.900,-
● 2020 : 11 okt - 23 okt11.400,-9.900,-
● 2020 : 14 okt - 26 okt11.400,-9.900,-
● 2020 : 22 okt - 03 nov (fotoreis)11.400,-9.900,-
● 2020 : 26 okt - 06 nov11.400,-9.900,-
Bijkomende vluchtPrijs p.p. v.a.
● Retourvucht (rechtstreeks) met de KLM vanaf prijs● 800,-
SupplementenPrijs p.p. v.a.
● Verlenging Beiing (3D/2N - o.a. Chinese muur, Verboden stad, Tiananmen Plein, Hutongs & Peking Eend) vanaf1.050,-
● Pandaberen verzorgen (vrijwillgerswerk)Op aanvraag en o.v.b.

NB

 • Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid, prijswijzigingen en brandstoftoeslagen tot het moment van ontvangst van volledige betaling.
 • Rond de Pasen, Kerst en Oud & Nieuw kunnen feestdagen toeslagen gelden.
 • Heen reis : rechtstreekse vluchten met KLM op di, wo, vr & zo en overige dagen met overstap.
 • Terug reis : rechtstreekse vluchten met KLM  op ma, wo, do & za en overige dagen met overstap.

Fotoreis

 • Op deze reis gaat een professionele fotograaf mee die u helpt bij het nemen van de mooiste foto’s …

Inclusief

 • Meet & greet op de luchthavens en alle transfers.
 • Verblijf in een een- of tweepersoonskamer met privé douche en toilet.
 • Maaltijden als vermeld in schema.
 • Alle toegangsgelden en permits.
 • Alle activiteiten onder begeleiding van Engels sprekende gids.
 • Informatiepakket.

Exclusief

 • Internationale retourvlucht met de KLM.
 • Kosten van verzorgen pandaberen indien gewenst.
 • Verplichte bijdrage van €2,50 aan het Calamiteitenfonds.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren u graag over een verzekering van De Europeesche.