Ontdek Kanha National Park

Kanha National Park was het decor voor ‘The Jungle Book’ van Rudyard Kipling en is al lang beroemd om zijn wilde dieren. Het park biedt een aantal van India’s beste tijgers, evenals de vele andere zoogdieren en vogels. Hier vind je nog één van de laatste populatie Barasingha herten.

Volgende stap

Kanha National Park

Het 1.940 km2 grote en landschappelijk zeer gevarieerde Kanha National Park is een van India’s grootste nationale parken. De hoefijzervormige Kanha vallei, die een derde van het park beslaat, wordt omringd door de met dichte bossen begroeide Maikal heuvels. Vanuit het noorden stroomt de Sulkum rivier het park in en dit is de belangrijkste bron van water. Het fraaie landschap bestaat uit glooiende graslanden, struiklanden, rotsen, dichte salbossen, bamboebossen en verspreid afgeplatte heuvels van 500 tot 900 meter hoog.

Kanha

Ga op zoek naar tijgers en andere wilde dieren

Er leven naar schatting ongeveer 87  tijgers in Kanha. Andere roofdieren die je hier kunt zien zijn o.a. luipaarden, junglekatten, wilde honden, lippenberen, gestreepte hyena’s en jakhalzen.

Op de graslanden zijn vaak grote hoeveelheden axisherten, barasinga’s en chausinga’s te zien. Gaurs, sambarherten en nijlgaus geven de voorkeur aan de salbossen. Andere dieren die in Kanha voorkomen zijn zwijnen, langoeren, stekelvarkens, pythons en cobra’s.

Grazers in Kanha

Op de graslanden zijn vaak grote hoeveelheden axisherten, barasinga’s en chausinga’s te zien. Gaurs, sambarherten en nijlgaus geven de voorkeur aan de salbossen. Andere dieren die in Kanha voorkomen zijn zwijnen, langoeren, stekelvarkens, pythons en cobra’s.

Spot 300 soorten vogels

Met ongeveer 300 waargenomen soorten heeft Kanha een rijk vogelleven. Met name in de ochtend zult u allerlei vogels horen roepen en zingen. In het park leven onder andere pauwen, drongo’s, kieviten, bijeneters, neushoornvogels, patrijzen, ijsvogels, struikzangers, spechten en vliegenvangers. Ook roofvogels als slangenarenden, buizerds, shikra’s, valken en uilen worden vaak gezien.

Kanha

Combineer Kanha met Bandhavgarh en Pench

Kanha ligt op ca. 5,5 uur rijden van Nagpur waar je vlucht van of naar Delhi aankomt of vertrekt. Bandhavgarh ligt op ca. 4,5 uur rijden en Pench op ongeveer 4,5 uur rijden.

Luipaard

Beste reistijd

Net als de meeste nationale parken in India is Kanha National Park tijdens het moessonseizoen van juli tot half oktober gesloten. De beste tijd om getuige te zijn van een grote diversiteit aan vogels in het park is tussen oktober en januari. Daarentegen zijn de vroege zomermaanden de beste tijd voor natuurfotografen & tijger spotten.

Klimaatschema India

Wat te doen in Kanha

Een open jeepsafari biedt je de meeste kans om tijger en andere wilde dieren te zien. Daarnaast kun je natuurwandelingen maken of vogels spotten.

Jeepsafari

Een open jeepsafari …

Kanha

Waar te verblijven in Kanha

Onze selectie accommodaties in Kanha National Park liggen allemaal verscholen in de natuur en zijn een uitstekende uitvalsbasis voor safari’s in het wild.

Klimaat

Dag: 24°C – 39°C

Nacht: 10°C – 27°C

Beste reistijd

Nov – jun

Lees meer