Een Antarctica Cruise, een onvergetelijke ervaring

Een cruise naar ​Antarctica​​ is spectaculair en staat op de verlanglijst van vele reizigers. Het lijkt misschien onbereikbaar, maar een cruise naar Antarctica is makkelijker te maken dan u wellicht denkt.

Antarctica is groter dan Europa en is bijna 2 keer zo groot als Australië. Het is dus een enorm continent. Tijdens een Antarctica cruise wordt daarom niet het gehele continent aangedaan, maar zijn de mooiste en meest bereikbare plekken uitgekozen.

Antarctica behoort aan geen enkele natie toe. Daarom heeft u ook geen visum nodig om het continent binnen te komen. Om bij de afvaartlocatie te komen in Argentinië of Chili heeft u dat wellicht wel. Dus zorg wel voor een geldig paspoort.

Welke gebieden gaat u zien tijdens de cruise?

De reis start in Ushuaia, Argentinië of in Punta Arenas, Chili. Daar gaat u aan boord van het schip en maak u zich klaar voor vertrek. Het eerste deel van de reis gaat door het Beagle Channel en de Drake Passage. De Drake Passage staat bekend om zijn soms ruige zeeën.

Onderweg naar Antarctica ziet u wellicht al de eerste dieren voorbij komen. Walvissen komen veel voor in de wateren rondom Antarctica en ook zeehonden, vogels en vissen kunnen worden gespot vanaf het cruiseschip.

Bijna alle schepen doen het Antarctisch Schiereiland aan. Het schiereiland bestaat uit een 800 kilometer lange bergketen. Dit is het witte landschap zoals u zich dat voorstelt bij Antarctica. IJsbergen en gletsjers tot zover het oog reikt. Hier gaat u meerdere keren aan land met behulp van kleine rubberboten. Ontmoet pinguïns, ga kajakken en spot walvissen. Tijdens een Antarctica cruise kan het allemaal.

Antarctische schiereiland

Lees meer

Falkland

Lees meer

South Georgia

Lees meer

Beste tijd

Lees meer

Wat is er te doen op het cruiseschip?

Bij Sundowner bieden we cruises aan naar Antarctica op een ijsversterkt, gestabiliseerd expeditieschip​. Per cruise kan het verschillen welke gebieden u gaat zien. Naast het feit dat u vaak een kijkje gaat nemen aan land, spendeert u ook veel tijd op het schip.

De cruiseschepen zijn voorzien van alle moderne gemakken en bieden verschillende vormen van vermaak aan. Zo zijn er lezingen en/of workshops aan boord waar u meer kunt leren over de natuur en de dieren op Antartica. Sommige schepen hebben een bibliotheek, bar/lounge of fitnessruimte waar u kunt ontspannen.

Daarnaast zijn de schepen voorzien van een dek en sommige kamers zelfs van een balkon vanaf waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht. Want dit continent is uiteraard de reden waarom u aan dit avontuur bent begonnen.

Kies hier de ​Antarctica cruise​ dit het beste bij u past.

Reiservaringen Antarctica

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.