Frobisher Inn

Frobisher Inn ligt op Baffin Island in het stadje Iqaluit. Het is een comfortabel hotel op een zeer gunstige locatie. Vanuit het hotel kun je naar veel plekken in Iqaluit. De meeste voorzieningen zijn speciaal bedacht voor de avontuurlijke reiziger en het is een goede tussenstop tijdens je reis door Arctisch Canada. Het hotel zit dicht bij het vliegveld van Iqaluit en er rijdt 6 dagen per week een shuttle heen en weer.

  • Rating: Comfort
  • Locatie: Iqaluit
  • Aantal kamers:  95
  • Restaurants & bars:  3
  • Wellness:  Fitness
  • Kinderen: Alle leeftijden

Slapen

De kamers van Frobisher Inn zijn van alle gemakken voorzien. De kamers beschikken over een kitchenette met onder andere magnetron en koelkast. De kamers hebben airconditioning, televisie, een strijkijzer en beschikken allemaal over privé sanitair. Je kunt vanuit je slaapkamer ook gebruikmaken van roomservice.

Iqaluit
Restaurant
Slapen

Eten & drinken

In de Frobisher Inn vind je 2 restaurants en een bar. The Frob Kitchen & Eatery serveert ontbijt, lunch en dineer. De menukaart bestaat uit bekende, typisch Canadese gerechten en innovatieve, nieuwe gerechten. Je chef bereidt lekkere delicatessen in huiselijke sfeer. De Storehouse Bar & Grill is wat informeler. Hier geniet je van pub classics zoals knapperige pizza, cheesy nacho’s en lekkere burgers onder het genot van muziek. Er hangen tv-schermen en is is ruimte om te dansen of gezellig een potje te poolen. Heb je liever een kop koffie met een lekkere versgebakken snack, dan kun je terecht in het Caribew Café. Hier kun je onder het genot van een knisperende open haard op je gemak een lekker kop koffie, thee of iets anders drinken.

Faciliteiten

Frobisher Inn beschikt over een sportruimte, stomerij, wasservice, geldautomaat en je kunt er gratis oploskoffie en thee pakken gedurende de dag. Daarnaast heb in het hotel gratis WiFi-internet.

Excursies

 Voor wie de Canadese toendra wil verkennen, is de locatie van dit hotel zeer geschikt. Ga vanuit de lodge mee op verschillende outdoor avonturen en ga op zoek naar de wilde dieren in de sneeuw,  ga wandelen of doe mee met extreme sporten. 

Ontdek het noorden van Canada

Het gebied rond het hotel staat bekend om de ruige natuur en het landschap. Om je heen zie je hoge, besneeuwde bergen en valleien vol wilde dieren. Je kunt in de omgeving op zoek naar talloze vogelsoorten zoals prachtig getekende sneeuwuilen. Daarnaast vindt je op de grond ook nog veel wilde dieren. Neem vooral je camera mee op je avontuur om al het moois vast te leggen. Je kunt in de omgeving eindeloos wandelen langs de speciale paden rond het stadje.

Voor de sportieve avonturiers

Je kunt in de buurt van het stadje meedoen aan extreme sporten en leuke avonturen. Zo kun je skiën, sneeuwscooteren, bergen beklimmen en vissen langs het pakijs.

Eten
Iqaluit
Eten