Ontdek Vancouver in Canada

Vancouver is een moderne en bruisende stad in het westen van Canada, de provincie British Columbia om precies te zijn. In deze stad komen historie en het moderne leven samen. Tussen de hoge gebouwen vind je hier en daar een oude totempaal en je kunt veel leren over de geschiedenis van de stad en de omgeving. Vancouver Canada is het beginpunt van veel van onze reizen naar west Canada.

Volgende stap

De stad Vancouver in British Columbia, Canada

Vancouver dankt haar naam aan de Engelse Kapitein George Vancouver, wiens achternaam een verbastering is van de Nederlandse, adellijke naam ‘Van Coeverden’. De stad telt bijna 700.000 inwoners maar als je omliggende dorpen en wijken mee telt, wonen er wel meer dan 2,5 miljoen mensen. De stad staat bekend om de omliggende natuur en één van de grootste stadsparken van heel Noord-Amerika: Stanley Park. Vlakbij de stad bevinden zich de North Shore Mountains en de vulkaan Mount Baker.

Vancouver Canada ligt in een andere tijdszone dan Nederland, namelijk UTC-8 (beter bekend als Pacific Standard Time) waardoor het er 9 uur vroeger is dan bij ons. Er wordt in Vancouver voornamelijk Engels en Frans gesproken. Daarnaast zal je tijdens je vakantie naar Vancouver ook de Chinese taal veel voorbij horen komen. Dit komt doordat de Chinese gemeenschap in Vancouver de op één na grootste ter wereld is, buiten Azië. Toch kom je met Engels al een heel eind aangezien het overgrote deel van de bevolking ook gewoon Engels spreekt.

Vliegen naar Vancouver in Canada

Je vliegt in een kleine 10 uur van Amsterdam Schiphol naar Vancouver International Airport, meestal zonder tussenstop. Eenmaal aangekomen op de luchthaven, kun je vrijwel overal naartoe vanwege de gunstige ligging van het vliegveld. Vanaf Vancouver International Airport kun je ook gemakkelijk naar andere steden vliegen aangezien de verbinding uitstekend is.

Vervoer in Vancouver in Canada

Zowel met als zonder auto kun je je prima door deze moderne stad manoeuvreren. Het openbaar vervoer is bijzonder goed geregeld en je kunt gemakkelijk een taxi naar de juiste plek pakken. De skytrain brengt je in een mum van tijd overal naartoe. Liever een sportievere dag in de zon? Pak de fiets! De stad leent zich goed voor een mooie fietstocht door de ruime straten en kleine wijkjes.

Victoria

Wat te doen in Vancouver in Canada?

Er is genoeg te doen en te zien in Vancouver in British Columbia. Tijdens je vakantie in de stad kun je onder andere veel musea bezoeken of het bijzondere Vancouver Aquarium bekijken. Er zijn ook veel winkels en lekkere restaurants in deze grote stad. Je kunt de stad verkennen per fiets of wandelend maar je kunt er ook voor kiezen om op de boot te stappen. Je kunt namelijk per boot op zoek naar walvissen, dolfijnen en orka’s. Deze zeesafari’s duren meestal een uur of 3 en je krijgt de bijzondere kans om allerlei zeedieren van vrij dichtbij te spotten, zonder ze lastig te vallen uiteraard.

Klimaat van Vancouver in Canada

Vancouver heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en niet al te warme zomers. Het klimaat is vergelijkbaar met die van Nederland alleen valt er vanwege de ligging relatief meer neerslag. Als de temperatuur laag genoeg is valt er ’s winters een hoop sneeuw.

Vancouver Island en Victoria in Canada

Als je in Vancouver bent, is het absoluut de moeite waard om met of zonder auto de veerpont naar Vancouver Island te pakken. De veerpont kan op verschillende plekken aankomen, het ligt eraan waar je naar op zoek bent. Een aanrader is de hoofdstad van British Columbia: Victoria. Deze moderne stad beschikt over veel winkels en restaurants. Maar eigenlijk staat Vancouver Island bekend om de grote hoeveelheid natuur dus maak vooral een wandeling door de mooie wouden. Het eiland bruist van het leven wat je links en recht van je kunt zien maar kijk ook eens boven je, waar tientallen zeearenden te zien zijn. Vanaf Vancouver Island kun je ook de boot pakken om op zoek te gaan naar walvissen en orka’s.

De beste tijd om Vancouver in Canada te bezoeken

Het is het hele jaar door leuk om naar Vancouver in Canada te reizen. Er is tijdens ieder jaargetijde wel wat te doen. Tussen maart en oktober is het het warmste met een temperatuur tussen de 14 en 22 graden met uitschieters richting de 30 graden Celsius. Ook is er in die tijd van het jaar het minder neerslag dan in de rest van de maanden en de zon schijnt dagelijks langer. Als je voor de sneeuwervaring gaat, kun je het beste tussen november en februari naar Vancouver gaan. We gebruiken Vancouver als begin- en eindpunt van onze Canada reizen.

Vancouver

Top 5 bezienswaardigheden in Vancouver, Canada

Tijdens sommige reizen met Sundowner kom je aan in Vancouver. Je verblijft dan vaak maar een halve dag in de stad. Je kunt ervoor kiezen om een dag eerder te arriveren zodat je alle tijd hebt om de stad te verkennen. Er is veel te doen en er zijn veel bezienswaardigheden. Hieronder hebben we een top 5 highlights samengesteld zodat je je niet zal vervelen tijdens je verblijf. Bekijk de hoogtepunten op de kaart.

1. Gastown in Vancouver

Deze levendige wijk in Vancouver staat bekend om de stoomklok, welke je hieronder ziet, en de vele bijzondere gebouwen in victoriaanse stijl. Je vindt er talloze aparte souvenirwinkels en lekkere restaurants. In de omgeving van deze wijk vind je ook de wijk Railtown, welke de laatste jaren erg in opkomst is.

Vancouver

2. Stanley Park

Dit grote stadspark van maar liefst 405 hectare ligt in Vancouver. Het is een natuurgebied welke anderhalve eeuw geleden beschikbaar is gesteld voor publiek. Het park beschikt over de False Creek Seawall, een dijk die om het park heen ligt. Huur een fiets en maak eens een tochtje over de dijk, zeker de moeite waard voor wie op zoek is naar een mooi uitzicht.

3. Capilano Suspension Bridge

Deze 140 meter lange hangbrug brengt je over de Capilano River met een uitzicht op ruige natuur en het water, 70 meter onder je. In het park, waar de burg doorheen loopt, vind je tientallen wandelpaden, hangbruggen en totempalen. Je kunt er gemakkelijk een dag spenderen, wat de moeite waard is als het weer een beetje meezit.

Vancouver

4. Vanier Park in Vancouver

Vanier Park is de perfecte plek voor wie wat cultuur wil opsnuiven. In het park liggen een aantal interessante musea waaronder het Vancouver Museum, waar je alles te weten komt over de rijke geschiedenis van de stad en omgeving. Daarnaast vind je er het Pacific Space Centre (het planetarium) en het Vancouver Maritime Museum, waar je alles leert over de zeedieren van Vancouver en Canada.

5. Vancouver Lookout

Bovenop een enorme wolkenkrabber vind je de Vancouver Lookout. Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de grote stad en haar parken. Een verdieping hoger kun je zelfs genieten van een hapje en een drankje op ongeveer 170 meter hoogte. Voor de fotografen onder ons: houd er rekening mee dat je alles achter glas bekijkt, er is geen open verbinding naar buiten.

Klimaat in Vancouver

Dag: -15°C – 30°C

Nacht: -20°C – 15°C

Beste reistijd

Het hele jaar door. 

Lees meer