Sneeuwschoenwandeling

Rondom Tromsø bevinden zich schitterende ongerepte bergen, heuvels en vlaktes. Met sneeuwschoenen kunt u hier uitstekend rondwandelen. Het leuke van sneeuwschoenen is dat u van de gebaande paden af kunt gaan en uw eigen spoor door de sneeuw kunt trekken. Zonder de ‘rackets’ onder uw schoenen zou u op sommige plaatsen maar liefst tot uw heupen wegzakken in de sneeuw…

Sneeuwschoenwandelen lijkt misschien lastig, maar is verrassend eenvoudig: al na een paar stappen heeft u de techniek door. U zult merken dat u door de stevige grip van de sneeuwschoenen gemakkelijk steile hellingen op en af wandelt waarbij u ook uw wandelstokken nog kunt gebruiken als extra zekerheid.

Voor wie het fijn vindt om met een gids de omgeving te ontdekken, is er een tocht van een halve dag met onderweg foto stops en een lunch. Voor wie liever zelf op ontdekking gaat, is er de mogelijkheid om zelf sneeuwschoenen te huren voor een hele dag: Dit kan overdag of in de avond waarbij u op zoek kunt gaan naar het Noorderlicht. Uiteraard krijgt u uitleg en verschillende routes mee en na afloop kunt u opwarmen bij een kampvuur.

  • Locatie: Tromsø.
  • Beste periode: December – april.
  • Duur: 1/2 of hele dag.
  • Geschikt voor kinderen: Ja.

Vraag meer informatie