Over Semuliki National Park

Het park

Het 220 vierkante km grote Semuliki National Park ligt bij de grens met Congo en maakt deel uit van het immense Ituri woud. Het park biedt spectaculaire, uitgestrekte laaglandregenwouden waar maar liefst 300 soorten bomen zijn geteld. In het regenwoud liggen bovendien de spectaculaire heetwaterbronnen van Sempaya. Een andere belangrijke attractie zijn de vele vogelsoorten die in Semuliki NP leven, waaronder meer dan 100 soorten nergens anders in Oeganda te vinden zijn.

Hoogtepunten

  • Heetwaterbronnen

Accommodaties

In Semuliki National Park zijn geen accommodaties. U kunt het park bezoeken vanuit Semliki Wildlife Reserve of vanuit de stad Fort Portal.

Zoek een accommodatie in…

Semliki Wildlife Reserve

Activiteiten

  • Vogelspotten
  • Wandeling met gids

Beste tijd

Na de droge maanden (januari en februari) is de paartijd van veel vogelsoorten op zijn hoogtepunt. Van december tot april komen er trekvogels naar de heetwaterbronnen.

JFMAMJJASOND
Wildlife
Vogels
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijdWildlife

In Semuliki National Park leven 53 soorten zoogdieren, waaronder olifanten, buffels, civerkatten en luipaarden. In de fruitbomen langs de wegen ziet u zwart-witte franjeapen en andere kleine primaten. Bavianen en vervetapen houden meer van de bossen die aan de graslanden grenzen.

Bij de rivieren en moerassen vindt u nijlpaarden, sitatunga’s en talloze watervogels.

In het park zijn ruim 400 soorten vogels geteld, waaronder 9 neushoornvogels en 12 ijsvogels. 125 van de vogelsoorten zijn nergens anders in Oeganda te zien.

Luipaard

Luipaard
Weinig voorkomend

Baviaan
Veel voorkomend

Olifant
Veel voorkomend

Foto: © Gopal Vijayaraghavan

Zwart-witte franjeaap
Weinig voorkomend

Foto: © François Terrier

Nijlpaard
Veel voorkomend

Foto: © Bernard Dupont

Reuzentoerako
Weinig voorkomend

Foto: © Marco Zanferrari

Buffel
Veel voorkomend

Reizen

Semuliki National Park is op dit moment nog niet in onze voorbeeldreizen opgenomen. Uiteraard kunt u dit park wel in een op maat gemaakt voorstel op laten nemen.

Privéreizen in Oeganda