020 - 641 86 97 info@sundowner.nl info- of voorstel aanvragen

Informatie over de rondreis Gabon & Sao Tomé e Principe

 • Over de reis
 • Over de reis
 • Over de reis
 • Over de reis
 • Over de reis
In het kort
 • Hoogtepunten:
Loango National park | Principe Island
 • Aantal dagen:
13 dagen
 • Soort reis:
Privéreis
 • Periode
 Jan – Dec
 • Beste tijd:
 • Activiteiten:
 Game drive | wandelen | bootsafari

Dagoverzicht van de rondreis Gabon & Sao Tomé e Principe

Verkort overzicht van de rondreis Gabon & Sao Tomé e Principe

 DagLocatieActiviteiten
LibrevilleVlucht
Loango National ParkTransfer | middag boot excursie
Transfer per boot |Gorilla trekking | boot excursie
Wandelen naar Petit Loango & overnachten in Petit Loango of
de hele dag omgeving Akaka verkennen
Wandelen naar Akaka & middag boot safari of
de hele dag omgeving Akaka verkennen
Transfer per boot | middag safari per boot of te voet
LibrevilleTransfer | vlucht
Principe IslandVlucht
Vrij te besteden
Wandeling naar waterval | bezoek aan cacao plantage
Vrij te besteden
AmsterdamVlucht

Uitgebreid overzicht van de rondreis Gabon & Sao Tomé e Principe

Libreville

Dag 1 zondag

In de ochtend vliegt u via Parijs naar Libreville in Gabon waar u in de avond aankomt. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale agent die u naar uw hotel aan het strand brengt waar u vannacht verblijft.

Accommodaties

Hotel du Phare

Loango National Park

Dag 2 (VP)

Vroeg in de ochtend vliegt u in een half uur naar Port Gentil. Vervolgens rijdt u in een 4WD in 4 a 6 uur naar de Loango Lodge in het Loango National Park waar u vannacht verblijft. Zonder overdrijven een van de mooiste wildernissen in heel Afrika. Na een lichte lunch vaart u met een boot over de Iguela lagune op zoek naar wilde dieren zoals nijlpaarden, krokodillen en vele soorten vogels.

Accommodaties

Loango Lodge

Loango National Park

Dag 3 (VP)

Na een ontbijt op het terras met uitzicht over de lagune vaart u in 1 a 2 uur per boot over de Iguela lagune naar het Yatouga Gorilla Research Camp. U maakt kennis met de onderzoekers en u krijgt een briefing over gorilla etiquette. Hierna gaat u eerst per boot en daarna te voet met Pygmeeën gidsen het dichte regenwoud in op zoek naar laagland gorilla’s. De groep is de afgelopen jaren aan mensen gewend geraakt en u mag 1 geweldig uur bij ze blijven. Een ervaring om nooit te vergeten en niet te vergelijken met een berggorilla trekking in Oost Afrika. Dit is echte ongerepte Afrikaanse wildernis.

Accommodaties

Akaka Forest Camp

Tassi Savannah Camp

Loango National Park

Vervolg dag 3 (VP)

Hierna vaart u over een smalle oerwoud rivier naar het afgelegen Akaka Camp in het Loango National Park omringd door eindeloze dichte regenwoud. Hier verblijft u 2 of 3 nachten. Maar weinig mensen zijn u voorgegaan in deze wildernis van riviertjes, overstroomde bossen, moerassen, open graslanden en regenwouden. U verkent dit unieke gebied per boot en te voet. Olifanten in de rivier, buffels, 3 soorten krokodillen, rode penseelzwijnen, sitatunga’s, duikers en vele soorten kleurrijke vlinders en vogels. Ook chimpansees en laagland gorilla’s komen hier voor net als 5 soorten primaten. In de avond komen soms olifanten in het kamp op bezoek.

Accommodaties

Akaka Forest Camp

Tassi Savannah Camp

Loango National Park

Dag 4 (VP)

Vandaag staat een van de (optionele) hoogtepunten van uw rondreis Gabon op het programma. U wandelt in 3 a 4 uur met gids dwars door volledig ongerepte regenwouden naar het zeer afgelegen Petit Loango Camp aan de verlaten stranden van Loango National Park. Petit Loango is dezelfde plek waar Mike Fay op zijn 15 maanden durende en 2.600 km lange Mega Transect in 1999 uit de regenwouden op het strand aankwam.

Accommodaties

Akaka Forest Camp

Loango National Park

Vervolg dag 4 (VP)

Het fly kamp bestaat uit ruime tenten met kampeerbedden en matrassen. De gidsen maken vuur om op te koken en er is een “bush” douche en toilet. Dankzij Mike Fay zijn er nu in Gabon 13 nationale parken. Na uw tocht weet u een kleine beetje hoe zijn tocht moet zijn geweest. In de middag kunt u wandelen over de honderden kilometers lange verlate stranden, in de lagunes naar wilde dieren waaronder chimpansees, laagland gorilla’s, apen, krokodillen, sitatunga’s en nijlpaarden. In de avonden zwerven ook luipaarden rond.

Wilt u de wandeling naar Petit Loango Camp niet perse maken, dan blijft u in Akaka Camp en gaat u de hele dag met gidsen per boot en te voet op zoek in de prachtige natuur naar vogels en wilde dieren.

Accommodaties

Akaka Forest Camp

Loango National Park

Dag 5 (VP)

Als u voor de wandeling naar Petit Loango Camp hebt gekozen, dan hebt u in de ochtend nog een schitterende tocht door het oerwoud terug naar Akaka Camp voor de boeg. Wellicht hoort u chimpansees of ziet u prachtige vogels op uw tocht. Na de lunch vaart u door het regenwoud op zoek naar wilde dieren.

Als u in Akaka Camp bent gebleven, dan verkent u met gids per boot en te voet de omgeving van Akaka Camp. Zorg dat uw camera is opgeladen en dat u uw verrekijker bij de hand hebt.

Accommodaties

Akaka Forest Camp

Louri Wilderness Camp

Dag 6 (VP)

Na het ontbijt vaart u naar “sitatunga point” waar u overstapt in een gereedstaande jeep. Na een korte rit komt u uit bij Louri Wilderness Camp op de oevers van een lagune waar u vannacht verblijft. De naam van het camp doet al wat vermoeden en u bent dan ook omringd door uitgestrekte savannes met daarachter eindeloze oerwouden, een belangrijke habitat in Loango National Park. Na de lunch kunt u met een bootje naar het strand om daar te wandelen. Ook de omliggende oerwouden zijn het ontdekken meer dan waard.

Accommodatie

Louri Wilderness Camp

Libreville

Dag7 (VP)

Vandaag reist u via de Loango Lodge naar Port Gentil waar u rond 15.00 uur aankomt. Na een korte vlucht wordt u naar uw hotel in Libreville gebracht waar u vannacht verblijft.

Accommodaties

Hotel du Phare

Roca Belo Monte

Dag 8 (VP)

In de ochtend vliegt u in ca. 1 uur naar Sao Tome e Principe, een door het toerisme nog vrijwel onontdekte eilanden groep in de Atlantische oceaan voor de kust van Gabon. Als u aan komt vliegen doemt het 2 km hoge met dichte regenwouden begroeide Sao Tome eiland in de verte voor u op. Na de landing stapt u over op de vlucht naar Principe eiland. Na een half uur wordt u op de luchthaven verwelkomd en naar de sfeervolle authentieke Roca Belo Monte gebracht waar u 4 nachten verblijft. De middag kunt u genieten van de vlakbij het strand gelegen lodge.

Accommodaties

Roca Bela monte

Roca Belo Monte

Dag 9 (VP)

Vandaag is een vrije dag en indien u wilt kunt u op eigen gelegenheid deelnemen aan diverse excursies. Van uitrusten op Banana Beach, vlucht per helikopter, dorpjes bezoeken, snorkelen en diepzeeduiken tot wandelen door de regenwouden en op zoek gaan naar de 7 endemische soorten vogels (op Sao Tome eiland komen 21 endemische soorten vogels voor).

Accommodaties

Roca Bela monte

Roca Belo Monte

Dag 10 (VP)

In de ochtend wandelt u naar de imposante 100 meter hoge Oque Pipi waterval diep in het regenwoud. Onderweg ziet u vele soorten vogels en komt u langs prachtige uitzichtpunten over de kust in de diepte. Eenmaal bij de waterval kunt u verkoeling zoeken in het heldere water. Hierna bezoekt u de voormalige cacao plantage Claudio Corallo waar heerlijke chocola wordt gemaakt. Een belangrijk export product van Sao Tome e Principe.

Accommodaties

Roca Bela monte

Roca Belo Monte

Dag 11 (VP)

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid deelnemen aan diverse watersport activiteiten zoals snorkelen en duiken op de kleurrijke koralen in het warme heldere water, walvissen kijken vanaf het land of per boot (augustus – oktober), 3 soorten nestelende schildpadden op het strand bekijken waaronder de 2,5 meter grote lederschildpad (oktober – december) of gewoon helemaal niets doen.

Accommodaties

Roca Bela monte

Amsterdam

Dag 12 - 13 (VP/-)

Na wellicht een laatste wandeling in de ochtend vliegt u via Sao Tome terug naar Libreville. Hier hebt u een kamer in een hotel. Aan het einde van de avond vliegt u via Parijs naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt. Helaas is uw ontdekkingstocht door een nog maar weinig bezocht deel van Afrika ten einde gekomen, maar uw herinneringen beginnen.

Accommodaties

Hotel du Phare

Accommodaties tijdens de rondreis Gabon & Sao Tomé e Principe

De accommodaties in deze reis zijn voorbeelden met een goede kwaliteit/prijs verhouding. U kunt ook verblijven in

 • Goedkopere accommodaties
 • Luxere accommodaties

Bel of mail voor een aangepast voorstel met goedkopere of luxere accommodaties:    Aangepast voorstel

 LocatieAccommodaties (3* / 4*)
 • Dag 1
LibrevilleHotel du Phare
 • Dag 2
LoangoLoango Lodge
 • Dag 3
Loango

Akaka Forest Camp

Tassi Savannah Camp

 • Dag 4
Loango

 Akaka Forest Camp

Petit Fly Camp

 • Dag 5
LoangoAkaka Forest Camp
 • Dag 6
 LoangoLouri Wilderness Camp
 • Dag 7
LibrevilleHotel du Phare
 • Dag 8 – 11
PrincipeRoca Belo Monte
 • Dag 12
 LibrevilleHotel du Phare (dag)

Data & prijzen van de rondreis Gabon & Sao Tomé e Principe

Dit is een voorbeeldreis en de vermelde prijzen zijn indicatief. Deze reis kunnen wij geheel aan uw wensen aanpassen:

 • Korter of langer
 • Andere parken of strand verlenging
 • Goedkopere- of luxere accommodaties

Vraag vrijblijvende offerte aan

Tarieven 2018/2019

Vanaf prijzen per persoon exclusief internationale retourvlucht

Arrangement1 persoon2 personen
In 4* comfortabele accommodaties
● 01 jan - 31 dec6.659,-5.591,-
Bijkomende vluchtPrijs p.p. v.a.
Retourvlucht met KLM laag/hoog seizoen vanaf prijs1.096,-
SupplementenPrijs p.p. v.a.

NB

 • Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid, prijswijzigingen en brandstoftoeslagen tot het moment van ontvangst van volledige betaling.
 • Rond de Pasen, Kerst en Oud & Nieuw kunnen feestdagen toeslagen gelden, soms ook een minimum van 5 nachten.

Inclusief

 • Meet & greet bij luchthavens en alle transfers
 • In het schema vermelde binnenlandse vluchten
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer/-tent met privé sanitair
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension
 • Alle activiteiten met Engelssprekende gids
 • Alle game drives in privé jeep met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Alle toegangsgelden voor de wildparken
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Services en logistieke dienstverlening

Exclusief

 • Internationale retourvlucht
 • Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visum en vaccinaties
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren u graag over een verzekering van De Europeesche

Reiservaringen van  de rondreis Gabon & Sao Tomé e Principe

Bekijk alle reiservaringen van …

Gabon