Ontdek de Comoren eilanden

Op deze 14-daagse reis bezoek je zowel het eiland Moheli als het eiland Grand Comore. Kies zelf welke activiteiten in de natuur je wilt doen op het eiland Moheli. Op het eiland Grand Comore bekijk je met een gids zowel het geologische unieke noorden en het zelden bezochte zuiden met de oude stad Moroni. Optioneel kun je de 2,3 km hoge Karthala vulkaan beklimmen. Je verblijft in comfortabele lodges. Optioneel kun een 4-daagse verlenging naar het vrijwel nooit bezochte eiland Anjouan boeken.

14-daagse privé reis (2022/2023)

   Ja, ik wil een voorstel ontvangen

Ontdek de Comoren eilanden – hoogtepunten

Grand Comore – Moheli

Bekijk de kaart
Bekijk de kaart
 • Ontdek ongerepte natuur van Moheli.
 • Relax aan het strand.
 • Boek unieke natuur excursies.
 • Bekijk noord Grand Comore.
 • Bekijk zuid Grand Comore
 • Beklim optioneel de Karthala vulkaan.

Dag 1 – 2: Vlucht – Grand Comore

Beste tijd voor de Comoren

Vandaag vlieg je in de avond van Amsterdam naar de Comoren. In de middag landt je op de luchthaven Prince Said Ibrahim International Airport op het eiland Grande Comore. Onze medewerker ter plekke heet je hartelijk welkom en brengt je naar het Golden Tulip Grande Comore Moroni Resort & Spa. Hier kom je tot rust in de groene tuin vol wuivende palmbomen en een privé strand direct aan de warme blauwe Indische oceaan.

Inclusief

Dag 3: Vlucht naar het eiland Moheli

Strand Ongerept Moheli

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht om 09.00 uur naar Moheli. Om 09.30 uur kom je aan op de luchthaven Bandar-es-Salam airport van het eiland Moheli op de Comoren. In ca. 2,5 uur rijdt je naar de Laka Lodge aan de andere kant van het eiland Moheli.

Het eiland Mwali, zoals Moheli in het Cormorees heet, staat sinds 2001 op de UNESCO Biosphere Reserve lijst. Deze bioreservaten zijn bedoeld om je de unieke natuur en wilde dieren te laten bekijken. Niet alleen op land maar ook het zeeleven zijn ronduit uniek. Lemuren, endemische vogels, bultrugwalvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, mantaroggen en zelfs zeekoeien. De Laka Lodge op Moheli ligt in het Moheli Marine Park en vanuit deze lodge kun je diverse activiteiten boeken om het Moheli UNESCO Bioshere Reserve te ontdekken.

Helemaal leuk is om vanaf de luchthaven in ca. 5 uur met een privé gids naar de Laka Lodge te lopen. Je bagage wordt naar het hotel vervoerd. Samen met je gids wandel je dwars door regenwouden over de 700 meter hoge centrale  bergketen van de luchthaven naar de Laka Lodge aan de andere kant van het eiland.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Binnenlandse vlucht naar Moheli.
 • Transfer naar de lodge.
 • Verblijf in een strandbungalow in Moheli Laka Lodge.

Optioneel

 • Wandeling met gids.

Dag 4 – 7: Ontdekken & relaxen

Duiken & snorkelen

De komende dagen kun je unieke excursies en activiteiten boeken of relaxen met een boek aan het privé strand. Huur een mountainbike en verken slaperige dorpjes in de omgeving. Vaar in een kano en ontdek de mangrove wouden. Ga vissen. Vaar met een boot naar afgelegen eilandjes om te snorkelen op maagdelijke koraalriffen. Ga van half augustus tot en met half oktober zwemmen met bultruggen en hun jongen. Ga met een boot op dolfijnen safari. Spot met een gids vliegende honden en 98 soorten vogels waarvan 4 endemisch. Trek de regenwouden in en bekijk watervallen en zwem in rotspoelen. Bekijk net als op Madagascar lemuren bij de Laka Lodge. Zwem in de baai voor de Laka Lodge met karetschildpadden. Ga diepzee duiken op de mooiste koraal riffen van Afrika vol kleurrijke tropische vissen. Bekijk de inspiratievideo van de onderwaterwereld vanuit de Moheli Laka Lodge. Ontdek het unieke zeeleven met mantaroggen en met wat geluk zeekoeien. Bekijk ‘s avonds groene zeeschildpadden bij Itsamia die aan land komen om hun eieren te leggen. Je kunt hier tegen een supplement ook een nacht in een eenvoudige bungalow verblijven. Geniet na al je avonturen op het privé strand van fraaie zonsondergangen.

Inclusief

Optioneel

 • Zwemmen met walvissen.
 • Lemuren & vliegende honden spotten.
 • Snorkelen bij afgelegen eilandjes.
 • Zwemmen met mantaroggen.
 • Diepzeeduiken.
 • Bekijk overige activiteiten op het eiland.

Dag  8: Terug naar Grand Comore

Golden Tulip Grande Comore Moroni

In de ochtend wordt je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht om 11.00 uur naar Grande Comore. Om 11.30 wordt je verwelkomd op de Prince Said Ibrahim International Airport. In een prive auto wordt je naar je hotel gebracht waar je de middag vrij kunt besteden.

Inclusief

Dag  9:

Lac Salé, Comoren eilanden

Vandaag maak je met een prive gids een prachtige excursie langs de unieke geologische bezienswaardigheden in het noorden van het eiland Ngazidja zoals Grande Comore in het Cormorees heet. Je bezoekt o.a. Dos du Dragon, het kratermeer Lac Sale, een eeuwenoude moskee en Trou du Prophet. Je geniet van een seafood lunch onder baobab bomen. Aan het einde van de middag ben je weer in je hotel waar je een verfrissende duik in zee kunt nemen.

Inclusief

Dag  10: Wandelen

Mount Karthala, Comoren eilanden

Vandaag kun je optioneel de 2.361 meter vulkaan Mount Karthala beklimmen. Deze nog steeds actieve vulkaan is voor het laatst in 2006 uitgebarsten. Je kunt kiezen uit diverse meer of minder zware dag beklimmingen of voor een 2-daagse beklimming waarbij je een nacht op de Karthala vulkaan kampeert.

Bij de Iron Man wandel je in ca. 12 uur 30 km vanaf 400 meter hoogte naar de top en terug. Je stijgt hierbij 2 kilometer. Minder zwaar met slechts 700 meter stijgen is de Sport Hike waarbij je in een 4×4 jeep naar 1.600 meter hoogte rijdt. Vanaf hier wandel je 12 km naar de top en terug. Nog minder zwaar is de 4×4 express waarbij je in een 4×4 jeep naar de kraterrand wordt gereden. Vervolgens wandel je hier 1 km langs de kraterrand om van het uitzicht te genieten. Op de 2-daagse beklimming van Mount Karthala overancht je halverwege in een tent. De 2-daagse Discovery beklimming begint op 400 meter hoogte en de 2-daagse Exploration beklimming begint op 1.600 meter hoogte.

Inclusief

Dag  11: Vrij te besteden

Golden Tulip Grand Comore Moroni

Een heerlijke dag aan het strand om uit te rusten van je eventuele beklimming van Mount Karthala vulkaan.

Inclusief

Dag  12: Voormalige hoofdstad Iconi

Veel gestelde vragen over Comoren

Na het ontbijt rijd je naar het historische dorpje Iconi een paar kilometer ten zuiden van Moroni. De voormalige hoofdstad Iconi van het sultanaat van Bambao ligt aan de voet van een steile vulkaan. Toen Maleise piraten rond 1880 het eiland naderden sprongen vele vrouwen vanaf de vulkaan hun dood tegemoet om te ontsnappen aan  slavernij door de Maleise piraten. Op een korte wandeling naar de kraterrand zie je de fortificaties op de bergtop die de bewoners van Iconi hebben gebouwd om de stad te beschermen. In het centrum van de medina van Iconi ligt het voormalige paleis van de sultan, Kaviri Djewe, dat is gebouwd van koraalsteen.

In de medina liggen ook de bangwes, open plekken, waar de lokale mannen bijeen komen om te praten en belangrijke beslissingen te nemen. Aan de rand van Iconi ligt Lake Marabou. Bij deze zoutwater getijde poel kun je mangrove wouden bekijken en zeevogels spotten met op de achtergrond de Mount Karthala vulkaan. In een plaatselijk dorpje geniet je van een lunch. Hierna ga je de Myumbadjou regio verkennen. Wandel door dichte wouden en verkennen oude koloniale plaatsjes op de koele berghellingen.

Inclusief

Dag  13 – 14: Vlucht naar Amsterdam

Veel gestelde vragen over Comoren,Medina deur

In de nog koele ochtend wandel je met een privé gids door de smalle steegjes van de Arabisch aandoende medina van de oude stad van Moroni. Hierna wordt je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Amsterdam. De volgende ochtend kom je aan op de luchthaven Schiphol. Een unieke reis is voorbij maar je herinneringen beginnen.

Inclusief

 • Ontbijt (13e dag).
 • Stadstour.
 • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Optioneel

 • Verlenging in de Comoren of elders op maat.

Accommodaties

Grande Comore Moroni

Golden Tulip Grand Comore Moroni Resort & Spa (dag 2 & 8 – 12)

Het Golden Tulip Grande Comore Moroni Resort & Spa ligt aan een privé strand in Voidjou op zes km afstand van het centrum van Moroni. Geniet van lokale gerechten en een prachtig uitzicht op de baai …

Bekijk accommodatie

Strand Ongerept Moheli

Moheli Laka Lodge (dag 3 + 7)

De Laka Lodge ligt aan het strand midden in het Mohéli National Park naast het dorp Nioumachoua. Hier kijk je uit op de zeven onbewoonde eilandjes die worden omringd door uitzonderlijk zeeleven en uitgestrekte koraalriffen …

Bekijk accommodatie

Beste reistijd

De beste periode voor deze reis is de droge tijd van juni – oktober.

Ontdek de Comoren eilanden

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht (2022/2023)

 • €  2.295,- (bij 2 samen reizende personen).
 • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

 • Vlucht met Etiopian incl. bagage ( vanaf prijs € 795,-  ).
 • Meet & greet bij luchthavens en alle transfers.
 • In het schema vermelde binnenlandse vluchten.
 • Verblijf in een tweepersoonskamer/-tent met privé sanitair.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle activiteiten met gedeelde Engelssprekende gids.
 • Alle toegangsgelden voor de wildparken.
 • Informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.

Exclusief

 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Visum en vaccinaties.
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren je graag over een verzekering van De Europeesche.