Husky safari in wildernis reis

Tijdens de husky safari in wildernis reis maak je zoals de naam al doet vermoeden, een husky tocht. Je slaapt in een luxe privé lodge, op het terrein van je gidsen Gaynor en Milos. Je gaat op 2-daagse husky safari, waar je kilometers aflegt in de ongerepte wildernis van Zweeds Lapland. Je geniet van een lunch midden in het bos en overnacht in een wildernishut, iets wat écht bij de ervaring hoort. Het is een eenvoudige hut zonder elektriciteit of water, maar samen maak je het tot een comfortabel verblijf. Help de gids bij het maken van het diner, ga hout sprokkelen en haal water bij de rivier. Het water is gewoon drinkbaar in Noord Zweden. Een aanrader is de luxe upgrade van de wildernishut, waarbij er o.a. een drie gangen-diner geserveerd wordt en je tot rust kan komen in de sauna met uitzicht op het meer. De volgende dag kom je terug bij de lodge en staat de houtgestookte sauna al op te warmen. Wie echt durft, springt na de sauna in het ijskoude water. De overige dagen ga je op sneeuwscooter safari en kan je sneeuwschoenen gebruiken om de omgeving op eigen houtje te ontdekken.

5 daagse privé reis (2021/2022)

   Ja, ik wil een voorstel ontvangen

Husky safari in wildernis – hoogtepunten

Kiruna

Kaart van IJsland, Google My Maps
Bekijk kaart
 • Verblijf in een luxe privé lodge.
 • Overnacht in een wildernishut.
 • Tijdens een heldere nacht het noorderlicht zien.
 • 2 x lunch in de wildernis.

Dag 1: Aankomst in Kiruna

Lapland Sleddog Adventures (11)

Vandaag begint je luxe winterreis in Lapland met een vlucht naar Kiruna in Zweeds Lapland. Je wordt op de luchthaven opgehaald en bent binnen een halfuur bij de lodge. Het stel Gaynor en Milos hebben met veel passie hun bedrijf opgericht en organiseren luxe husky safari’s. Ze besteden veel tijd en energie om je reis een onvergetelijke ervaring te maken. Eerdere bezoekers van de lodge hebben vooral opgemerkt hoe toegewijd de twee zijn. Om de lodge heen is er een groot stuk land vrijgemaakt voor de 40 husky’s die Gaynor en Milos hebben. De gezondheid en het geluk van de husky’s staat voorop.

De lodge heeft 3 slaapkamers, 2 badkamer en een eigen kookgelegenheid. Doordat er vloerverwarming in de hut zit, blijft de lodge lekker warm. Van tevoren worden er boodschappen voor je gedaan, zodat je bij aankomst geen zorgen meer hoeft te maken over het eten. Ook kan je naar de supermarkt worden gebracht, zodat je zelf kan beslissen wat je de komende dagen zult eten. Het wordt aangeraden om tijdens je tussenstop het het vliegveld van Stockholm te dineren, maar in het geval dat je in de lodge nog honger hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om nog wat te eten.

Inclusief

Dag 2: Husky safari

Lapland Sleddog Adventures (5)

Na je ontbijt is het tijd om de husky’s te ontmoeten. De gids legt je alles uit over het ‘mushen.’ Na de introductie, kan het avontuur echt beginnen. Je rijdt in je eigen slee, en de honden hebben er zin in. Ze zijn heel sterk en hebben veel energie. Wat ze het liefste doen is de hele dag door de sneeuw te rennen. Spring in de slee en geef het startsein aan de honden, ze beginnen met rennen.. Terwijl je door de bossen en over bevoren meren rijdt, kijk je om je heen. Een besneeuwd, ongerept stuk wildernis. Onderweg stop je voor een lunch, vaak een typische Zweedse maaltijd. Daarna is het toch echt weer tijd om verder te gaan. Kilometers later kom je aan bij de wildernishut. Je voert de honden en beloont ze voor hun harde werk, je sprokkelt hout bij elkaar en haalt water. Het is namelijk een echte back-to-basic hut zonder elektriciteit of water. Samen met de gids bereidt je het diner boven open vuur en daarna kruip je in je warme slaapzak voor een comfortabele nacht.

Inclusief

 • Lunch en diner.
 • Husky safari.
 • Verblijf in wildernishut.

Dag 3: Husky safari & sauna

Lapland Sleddog Adventures (2)

Na het ontbijt ruim je wildernishut op en maak je de husky’s klaar om weer op pad te gaan. Door het ongerepte Zweeds Lapland rijd je terug naar de lodge. Onderweg stop je eerst nog voor een lunch in de wildernis. In het begin van de middag arriveer je bij de lodge. De houtgestookte sauna is bijna klaar en het is tijd om te relaxen na je avontuurlijke, maar toch wel intensieve husky tocht. Na de sauna begin je met het koken van een heerlijke maaltijd vanavond. Loop na je diner naar buiten en kijk of je het noorderlicht kan spotten.

Inclusief

Dag 4: Sneeuwscooter safari & vrije middag

Lapland

Na je ontbijt begint een ander avontuur. Je gaat op een sneeuwscooter safari van zo’n 2-3 uur. Met z’n tweeën deel je een sneeuwscooter, en terwijl de adrenaline door je lichaam raast geef je gas. Je glijdt door de sneeuw en kijkt om je heen. Niemand om je heen en alleen maar de mooie natuur. Op de helft van de excursie wissel je om van plek. Rond het middaguur kom je terug in de lodge, en zitten de excursies erop. Maar je hoeft je niet te vervelen! Je kan gratis gebruik maken van sneeuwschoenen. Loop bijvoorbeeld via het bos naar de top van de berg. Hier heb je een prachtig uitzicht op het hele gebied. Het is misschien wel even een klim, maar het uitzicht is het waard.

Als je nog niet genoeg hebt gehad van de hondensleetocht, maak dan nog een keer een kortere husky safari. Andere mogelijkheden zijn een paardrijtocht, ijsvissen, of een bezoek aan een rendierboerderij van de Sami. Liever iets minder actief? Ontspan dan in de sauna.

Inclusief

Dag 5: Sneeuwscooter safari

Lapland Sleddog Adventures (3)

Na het ontbijt word je in een minivan naar luchthaven gebracht. Je kan ook in stijl per huskyslede worden weggebracht.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven.
 • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Lapland Sleddog Adventures Lodge **** (dag 1 & 3-5)

De luxe Lapland Sleddog Adventures ligt in Kiruna, midden in het bos in een afgelegen omgeving. De lodge is geheel op privé basis en ….

Bekijk accommodatie

Wildernishut **** (dag 2)

De wildernis hut ligt midden in de natuur en is een echte back-to-basic ervaring…

Beste tijd

De beste periode  voor deze reis is van december – maart.

Walvissen IJsland reis

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht (2021/2022)

 • €2.240 (bij 2 samen reizende personen).
 • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

 • Internationale vlucht (vanaf prijs €325,-).
 • Meet & Greet bij de luchthaven en transfers.
 • 3 nachten in een tweepersoonskamer met privé voorzieningen.
 • 1 nacht in een gedeelde slaapruimte in de wildernishut.
 • Sauna (2 uur).
 • Gebruik van sneeuwschoenen.
 • Winterkleding.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle activiteiten met Engelssprekende gids.
 • Informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking.
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren je graag over een verzekering van De Europeesche.