Informatie over de wildlife in West Canada rondreis

 • West Canada van Vancouver tot Calgary: Van de kust naar de bergen.
 • U overnacht in eenvoudige 3* of comfortabele 4* accommodaties op mooie locaties.
 • Tijdens de Wildlife in West Canada rondreis maakt u verschillende Wildlife excursies op zoek naar orka’s, walvissen, zwarte beren, grizzly beren en dieren van de Rocky Mountains.
 • Inclusief verblijf in de unieke, drijvende Knight Inlet Lodge waar u alleen per watervliegtuig kunt komen.
 • Een zeer afwisselende reis langs de mooiste parken en gebieden van West Canada.

Verkort overzicht van de wildlife in West Canada rondreis

 • Dag 01:  Vlucht – Vancouver
 • Dag 02:  Victoria
 • Dag 03:  Pacific Rim National Park
 • Dag 04:  Pacific Rim National Park
 • Dag 05:  Campbell River
 • Dag 06:  Knight Inlet
 • Dag 07:  Vancouver
 • Dag 08:  Whistler & Garibaldi Park
 • Dag 09:  Whistler & Garibaldi Park
 • Dag 10:  Wells Gray Provincial Park
 • Dag 11:  Wells Gray Provincial Park
 • Dag 12:  Jasper National Park
 • Dag 13:  Jasper National Park
 • Dag 14:  Banff National Park
 • Dag 15:  Banff National Park
 • Dag 16:  Vlucht – Amsterdam
 • Dag 17:  Aankomst – Amsterdam

Uitgebreide overzicht van de wildlife in West Canada rondreis

Aankomst in Vancouver

Dag 1

In de ochtend stapt u in het vliegtuig voor uw vlucht naar Vancouver waar u eind van de middag aankomt. Vanaf de luchthaven bent u snel en gemakkelijk met de airport shuttle in uw hotel. Vanavond heeft u tijd om nog iets van de stad te bekijken. Ga gezellig dineren in de historische wijk Gastown of maak een lange wandeling in de haven.

Accommodaties

Coast Vancouver Airport

The Pacific Gateway Hotel

Victoria

Dag 2

In de ochtend pakt u weer de gratis airport shuttle naar de luchthaven. Hier haalt u uw huurauto op waarmee u de komende week West-Canada verkent. In een kleine 30 minuten rijdt u naar de ferryterminal van Tsawwassen, net ten zuiden van Vancouver. U pakt de ferry die u in 1,5 uur naar Swartz Bay op Vancouver Island brengt. Tijdens de overtocht vaart u langs de Gulf Islands waar welgestelde Canadezen een tweede huis bezitten. Met wat geluk ziet u orka’s en dolfijnen.

Accommodaties

Best Western Carlton Plaza

The Inn at Laurel Point

Victoria

Vervolg dag 2

Vanuit Swartz Bay rijdt u in 1 uur naar Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia. In dit gemoedelijke, Engels aandoende stadje vindt u vele Victoriaanse en Edwardiaanse architectuur, Engelse landschapstuinen en een gemoedelijke jachthaven. In de middag maakt u vanuit het stadje een 3 uur durende orkasafari per zodiak of overdekte boot. In de buurt van Victoria leven een aantal resident groepen orka’s die hier het hele jaar verblijven. Naast orka’s maakt u kans om andere walvissen en dolfijnen tegen te komen net als zeeleeuwen, zeehonden en de Amerikaanse zeearend.

Pacific Rim National Park

Dag 3

Vandaag rijdt u in ca. 4 uur in noordwestelijke richting naar het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island. Onderweg valt echter veel te zien, trek voor deze rit dan ook liefst de hele dag uit. Maak een stop in het plaatsje Duncan waar u een verzameling authentieke totempalen kunt zien en ga wandelen tussen de enorme redwood en sequoia bomen in Cathedral Grove. Ook de kustlijn bij Parksville en de omgeving van Port Alberni zijn bezienswaardig.

Pacific Rim National Park bestaat uit 3 verschillende gedeeltes waarvan het gedeelte tussen Tofino en Ucluelet het gemakkelijkst te bezoeken zijn. U overnacht de komende 2 nachten in Tofino of Ucluelet.

Accommodaties

Black Rock Oceanfront Resort

Pacific Rim National Park

Dag 4

In Pacific Rim National Park vindt u wilde stukken gematigd regenwoud en een woeste rotskust onderbroken door zandstranden. De stranden zijn bezaaid met wrakhout en getijdepoelen met anemonen en zeesterren. Op het water kunt u verschillende watersporten beoefenen zoals golfsurfen.

Vandaag maakt u zowel in de ochtend als middag een excursie per zodiak of overdekte boot. In de ochtend gaat u op zoek naar zwarte beren. Uniek in dit gebied is dat de beren tijdens eb naar het strand komen om op zoek te gaan naar schelpdieren. Vanaf het water kunt u de dieren veilig naderen en observeren. In de middag gaat u op zoek naar walvissen en dolfijnen. In de zomermaanden migreren grote groepen grijze walvissen langs de kust en daarnaast kunt u bultruggen, orka’s en dolfijnen tegenkomen.

Accommodaties

Black Rock Oceanfront Resort

Campbell River

Dag 5

Ook vandaag maakt u weer een mooie autorit over het eiland. U rijdt in ca. 3 uur noordoostwaarts naar Campbell River aan de oostkust. U komt wederom langs Port Alberni en u kunt vanaf Campbell River een kijkje nemen in het bergachtige Strathcona Provincial Park. Campbell River is een gemoedelijk vissersplaatsje met galerieën van lokale first nation kunstenaars en vanuit de haven heeft u zicht op de Johnstone Strait en de besneeuwde Coast Mountains op het vasteland.

Accommodaties

Comfort Inn en Suites

Knight Inlet

Dag 6 (VP)

Vandaag wordt u al vroeg in de ochtend opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht. Hier stapt u aan boord van een klein watervliegtuig en vliegt u in ca. 1 uur naar de Knight Inlet in het Great Bear Rainforest. In de Knight Inlet ligt een unieke drijvende lodge van waaruit u met professionele gidsen op zoek gaat naar grizzlyberen en ander Wildlife. Hier overnacht u de komende nacht.

Accommodaties

Knight Inlet Lodge Canada

Knight Inlet

Vervolg dag 6 (VP)

Afhankelijk van het seizoen maakt u de excursies in een zodiak of bij verschillende observatieplatforms over de rivier. Met gemiddeld 95% kans op het zien van grizzlyberen is dit een van de beste plekken in Canada om deze indrukwekkende roofdieren te bekijken. De beren gaan langs het water op zoek naar schelpdieren, bessen en knollen. In de rivier vissen ze vanaf eind augustus tot half oktober op paaiende zalmen. Naast grizzlyberen worden er ook vaak zwarte beren, wolven, orka’s, bultruggen en zeearenden gespot.

Vancouver

Dag 7 (O)

In de ochtend vliegt u per watervliegtuig weer terug naar Campbell River. U wordt teruggebracht naar uw auto en vervolgt hiermee uw reis. U rijdt in ca. 2 uur naar de ferryterminal van Nanaimo en neemt hier weer de ferry naar het vasteland. In 1,5 uur vaart u over de Johnstone Strait waarbij u misschien nog een paar walvissen ziet. De ferry meert af in Horseshoe Bay op ca. 3o minuten rijden van Vancouver. Vannacht overnacht u weer in Vancouver. In de middag en avond kunt u nog een laatste rondje maken door de stad of net buiten de stad het natuurgebied rondom de Capilano Suspension Bridge bezoeken.

Accommodaties

Coast Vancouver Airport

The Pacific Gateway Hotel

Whistler & Garibaldi Provincial Park

Dag 8 - 9

Vandaag kunt u in een rustig tempo naar Whistler rijden. In ca. 2 uur rijdt u over de fraaie Sea to Sky weg naar dit bekende wintersportplaatsje. U komt langs fraaie plaatsjes als Squamish en kunt een stop maken bij de Brandywine Falls.

Accommodaties

Whistler Peak Lodge

Whistler & Garibaldi Provincial Park

Vervolg dag 8 - 9

Tijdens de Winterspelen van 2010 werd het skigebied van Whistler gebruikt voor verschillende wedstrijden en in de winter skiën de Canadezen hier dan ook graag. In de zomer valt er echter ook genoeg te zien en te doen. Neem een van de gondels de bergen in en ga wandelen, mountainbiken of op jeepsafari op zoek naar zwarte beren. In het dal kunt u kanoën op de River of Golden Dreams of een van de vele meertjes. In het aangrenzende Garibaldi Provincial Park vindt u indrukwekkende berglandschappen met felblauwe gletsjermeren. Wandel bijvoorbeeld naar Cheakamus Lake of Garibaldi Lake.

Wells Gray Provincial Park

Dag 10 - 11

Vandaag maakt u de langste autorit van uw reis als u in ca. 6 uur van Whistler naar Clearwater rijdt. Ook nu komt u onderweg weer verschillende fotogenieke plaatsen tegen. Clearwater is een klein stadje aan de rand van Wells Gray Provincial Park. In het stadje zitten verschillende outdoor bedrijfjes voor o.a. mountainbiken, raften en paardrijden.

Accommodaties

Alpine Meadows Resort

Wells Gray Provincial Park

Vervolg dag 10 - 11

Op ca. 45 minuten rijden van Clearwater vindt u het Wells Gray Provincial Park. Met meer dan 35 watervallen wordt dit park niet voor niets ‘Waterfall Park of Canada’ genoemd. Met uw auto kunt u de meest bekende watervallen bereiken waaronder de 100 meter hoge Helmcken Falls. Daarnaast kunt u al wandelend verschillende andere watervallen en viewpoints bereiken zoals het uitzichtpunt aan de rand van de meer dan 100 meter diepe Spahats Creek Canyon. Bij het uitgestrekte Clearwater Lake kunt u kanoën, vissen en zwemmen. In Wells Gray leeft een grote groep zwarte beren en u heeft hier gemiddeld dan ook een hogere kans om er een tegen te komen dan in andere parken.

Jasper National Park

Dag 12 - 13

De komende dagen gaat u de Canadese Rocky Mountains ontdekken. In ca. 4 uur rijdt u van Clearwater via de scenic Yellowhead Highway en het Mount Robson Provincial Park naar Jasper in het gelijknamige National Park. Neemt u vooral de tijd om het minder bekende, maar niet minder fraaie Mount Robson Provincial Park onderweg te bezoeken. De hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains, de imposante bijna 4.000 meter hoge Mount Robson, domineert het landschap.

Accommodaties

Marmot Lodge

Chateau Jasper

Jasper National Park

Vervolg dag 12 - 13

Vanuit het plaatsje Jasper kunt u op allerlei manieren het National Park ontdekken; neem de SkyTram naar de top van Whistler’s Mountain, wandel door de Maligne Canyon, ga kanoën op een van de vele meren, geniet van het mineraalrijke water in de Miette Hot Springs of kies voor een van de vele extreme outdooractiviteiten. In de avond maakt u een wildlife safari per minibus waarbij u een goede kans heeft om wildlife zoals de beer, wolf, coyote, wapitihert of eland tegen te komen.

Icefields Parkway

Dag 14

De Icefields Parkway is misschien wel de mooiste scenic road van Canada. Deze weg, waar u zonder stoppen ca. 4 uur over doet, verbindt de beide Nationale Parken Jasper en Banff met elkaar. Trekt u gerust de hele dag uit voor de rit, want er is onderweg heel veel te zien en doen. U komt langs verschillende watervallen, kloven en stroomversnellingen in de Athabasca River, de Edith Cavell gletsjer, surrealistisch turquoise gletsjermeren zoals bij Lake Louise en talloze uitzichtpunten. Het letterlijke hoogtepunt van de autorit is het Columbia Icefield waar de weg haar naam aan ontleent. Met een zogenaamde snowcoach (bus op rupsbanden) kunt u het ijs van de gletsjer op.

Accommodaties

Banff Inn

Buffalo Mountain Lodge

Banff National Park

Dag 15

Vandaag heeft u alle tijd om Banff National Park te bekijken. In het stadje zelf kunt u het Cave & Basin Monument bezoeken of relaxen in de Upper Hot Springs. Ook een wandeling op Tunnel Mountain met haar hoodoos en uitzicht op het ‘kasteel van de Rockies’, Fairmont Banff Springs Hotel, is de moeite waard. In het stadje lopen met regelmaat herten over straat.

Buiten het stadje kunt u de gondel naar Sulphur Mountain nemen, wandelen door de Johnston Canyon of bij de Vermillion Lakes of varen op het uitgestrekte Lake Minnewanka. Op ca. 30 minuten rijden van Banff vindt het outdoor stadje Canmore met wederom prachtig berglandschap met ruige pieken, gletsjermeren en snelstromende rivieren.

Accommodaties

Banff Inn

Buffalo Mountain Lodge

Vlucht naar Amsterdam

Dag 16 - 17

Afhankelijk van het tijdstip waarop uw vlucht vertrekt, kunt u in de ochtend nog wat van Banff zien. U rijdt in ca. 1,5 uur naar de luchthaven van Calgary. Hier levert u uw huurauto in waarna u op het vliegtuig stapt naar Amsterdam. De volgende ochtend landt u op Schiphol.

Reiservaringen Canada

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.

Accommodaties tijdens de wildlife in West Canada rondreis

De accommodaties in deze reis zijn voorbeelden met een goede kwaliteit/prijs verhouding. U kunt ook verblijven in

 • Goedkopere accommodaties
 • Luxere accommodaties
  Locatie Eenvoudig (3*)
Comfortabel (4*)
 • Dag 1
Vancouver Coast Vancouver Airport The Pacific Gateway Hotel
 • Dag 2
Victoria Best Western Carlton Plaza The Inn at Laurel Point
 • Dag 3 – 4
Pacific Rim Tofino Resort & Marina  Black Rock Oceanfront
 • Dag 5
Campbell River Comfort Inn & Suites Comfort Inn & Suites
 • Dag 6
Knight Inlet Knight Inlet Lodge Knight Inlet Lodge
 • Dag 7
Vancouver Coast Vancouver Airport The Pacific Gateway Hotel
 • Dag 8 – 9
Whistler & Garibaldi Whistler Peak Lodge Blackcomb Springs Suites
 • Dag 10 – 11
Wells Gray Wells Gray Inn Alpine Meadows Resort
 • Dag 12 – 13
Jasper National Park Marmot Lodge Chateau Jasper
 • Dag 14 – 15
Banff National Park Banff Inn Buffalo Mountain Lodge

Data & prijzen van de wildlife in West Canada rondreis

Dit is een voorbeeldreis en de vermelde prijzen zijn indicatief. Deze reis kunnen wij geheel aan uw wensen aanpassen:

 • Korter of langer
 • Andere parken, gebieden, steden en/of activiteiten
 • Goedkopere- of luxere accommodaties
Tarieven 2020

Vanaf prijzen per persoon exclusief internationale retourvlucht bij een koers van 1 CAD = 0,68 EUR

Arrangement 2 personen 4 personen
In 3* eenvoudige accommodaties
● 01 juni - 24 juni 2.810,- Op aanvraag
● 25 juni - 24 augustus 2.860,- Op aanvraag
● 25 augustus - 30 september 2.995,- Op aanvraag
● 01 oktober - 15 oktober 2.480,-* Op aanvraag
In 4* comfortabele accommodaties
● 01 juni - 24 juni 2.975,- Op aanvraag
● 25 juni - 24 augustus 3.020,- Op aanvraag
● 25 augustus - 30 september 3.160,- Op aanvraag
● 01 oktober - 15 oktober 2.785,-* Op aanvraag
Bijkomende vlucht Prijs p.p. v.a.
● Retourvlucht met de KLM/Delta (direct) vanaf prijs 750,-
● Retourvlucht met Air Transat/Air Canada/Lufthansa (met overstap) vanaf prijs 550,-
Supplementen Prijs p.p. v.a.

NB

 • *De beren- en walvissafari vanuit Tofino worden t/m 30 september georganiseerd. In oktober is deze dan ook niet inbegrepen in uw reisprogramma.
 • Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid, prijswijzigingen en brandstoftoeslagen tot het moment van ontvangst van volledige betaling.
 • Rond de Pasen, Kerst en Oud & Nieuw kunnen feestdagen toeslagen gelden, soms ook een minimum van 5 nachten.

Inclusief

 • Huurauto voor 15 dagen type Economy (Kia Rio of vergelijkbaar) incl. onbeperkt aantal kilometers, tank op full/full basis, alle verzekeringen en terugbetaling eigen risico.
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer met privé sanitair
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension
 • Retourvlucht per watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge
 • Transfers tussen uw hotel in Campbell River en het floatplane deck
 • Ferrytickets voor de in het schema vermelde overtochten
 • Alle activiteiten zoals in het schema met Engelssprekende gids
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Services en logistieke dienstverlening

Exclusief

 • Internationale retourvlucht
 • Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Brandstof en eventuele extra’s huurauto (extra bestuurder, GPS)
 • Park entreegelden
 • ETA visum (ca. CAD$ 7,- per persoon)
 • ESTA formulier (bij overstap in de VS)
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren u graag over een verzekering van De Europeesche