Reiservaringen

Rondreis Azoren

20 resultaten gevonden

Eilandhoppen in de Azoren

Reis op maat  (jul/aug 2022)

De reis was prima. Tijdens de rondreis hebben we de eilanden Sao Miguel, Sao Jorge, Pico & Faial bezocht.

Waardering voor de reis: 8

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

Valt weinig te verbeteren volgens mij. Waren wel blij dat we met TUI een rechtstreekse vlucht hadden, waren in 4 uur weer terug in Nederland. Tenzij je nog een bezoek wilt brengen aan Portugal vaste land, is zo’n directe vlucht wel te prefereren.

Omdat de offerte een totaalprijs pp weergeeft vind ik het lastig te sturen op prijs. Ik weet zo niet wat de verschillende accommodaties, tickets, excursies etc kosten. Daarmee weet ik dus ook niet of ik, gegeven het budget, de juiste keuzes heb gemaakt.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Mirjam van D.

Lees verder

Rondreis Faial, Sao Jorge en PIco

Reis op maat  (Juli 2022)

We hebben een fantastisch mooie reis gehad met leuke dagexcursies zoals de walvis safari en de 4WD op Faial en Pico. De balans tussen georganiseerde excursie en een eigen daginvulling was goed.

Waardering voor de reis: 8

De accommodaties zijn verder prima en liggen op mooie locaties, maar sommige zijn wel echt aan een renovatie toe.
Estrela do Atlantico op Faial is een leuke kleinschalige B&B. Meer dan prima, hoewel een slaapbank met een dun matrasje aanbieden als 2e bed is wat ons betreft wel onder de maat. Goed ontbijt.

Cantinho das Bunganvilias op Sao Jorge lijkt op papier een moderne accommodatie, maar de appartementen zijn wel echt aan een renovatie toe. Ook het bedlinnen is verouderd met (bloed) vlekken erin. Matig ontbijt. De locatie is daarentegen wel erg mooi gelegen met een goed zwembad.

Aldeia da Fonte op Pico ligt op een geweldig mooie locatie en heeft een fantastisch restaurant met goede kaart voor de avond. De appartementen zijn schoon en netjes, maar vragen ook om een renovatie. Grootste minpunt is dat de kamer erg warm en bedompt is. Ik lees dit ook terug in andere reviews. Leuk zwembad met grandioos uitzicht, maar ook dit is duidelijk in verval aan het raken.

Autoverhuur ter plaatse: het hangt sterk af van wie je aan de balie aantreft. Over het algemeen prima en nette auto, maar service verlening ter plekke soms onbeschoft. Op Pico hebben we (na de transfer met een taxi) drie kwartier voor een gesloten deur moeten wachten totdat er iemand van het bedrijf kwam om ons te helpen aan een auto (een ‘sorry’ kon er niet vanaf).

Walvisexcursies goed georganiseerd met oog voor dierenwelzijn en mooie excursie. Deze mensen weten waar ze het over hebben en fijn in de omgang.
De privé 4WD was met een prettige gids en een zeer goede lunch onderweg.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 8

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Jullie bieden mooie reizen aan waarbij wensen van de klant voorop staan.
Daarnaast is de bereikbaarheid en de communicatie goed. Ook tijdens onze reis hebben we dit zo ervaren. Bij vragen was het erg fijn om contact te kunnen hebben. Dank daarvoor!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Frederik de L.

Lees verder

7-daagse walvissen en dolfijnen reis naar Pico

Reis op maat  (Mei 2022)

We hebben een prachtige tijd gehad op het eiland Pico. Met de huurauto zijn we het hele eiland over geweest en zijn naar de berg Pico gereden, hebben een mooie wandeling gemaakt en zijn in verschillende plaatsjes geweest om te lunchen en te dineren.

Waardering voor de reis: 8

We kwamen naar Pico om walvissen te spotten, maar helaas maakte de hoge golven het niet mogelijk om de zee op te gaan. Dat was erg jammer. Door onze reis te verlengen met 2 dagen zijn we toch 1 keer met een walvistour mee geweest en hebben heel veel dolfijnen en 3 potvissen gezien. We zijn erg blij dat we deze keuze gemaakt hebben en het toch gelukt is om een keer de zee op te gaan.

Het bleek dat Sunny Cars niet helemaal goed op de hoogte was van de inhoud van het huurcontract waardoor wij onnodig een keer naar de luchthaven zijn gereden om onze huurauto in te leveren wat achteraf niet nodig was.

Aldeia da Fonte is een prachtige hotel op een prachtige plek, alleen was het in de huisjes vrij vochtig (waarschijnlijk door de vele regen en hoge vochtigheidsgraad in de lucht) en waren de bedden behoorlijk hard. De vrij dunne matrassen liggen rechtstreeks op een houten lattenbodem.

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 10

Heel erg goed. We zijn erg goed voorbereid op de reis en tijdens de reis was de organisatie heel goed bereikbaar om aanpassingen op ons reisschema te regelen. Dat was heel erg fijn. Bedankt voor alles!

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Monique

Lees verder

12-daagse reis walvis en dolfijn Azoren

Reis op maat  ( April 2022)

Walvissen & dolfijnen op het eiland Pico, Azoren.

Waardering voor de reis: 9

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 9

De ondersteuning tijdens de reis heb ik als zeer positief ervaren.

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Kirsten

Lees verder

Walvissafari Azoren

Reis op maat  (jul-aug 2021)

We hebben twee keer een walvis excursie gemaakt. Hotel Aquamarina op flores is centraal gelegen in Santa Cruz en zeker een aanrader. Het heeft zeer ruime kamers en een tuin met (lig)stoelen waar gebruik van kan worden gemaakt. Heerlijk om 's avonds nog een wijntje te drinken.

Appartementen van Lava Homes (Terceira) is ook een aanrader. De kamer heeft ook apparatuur voor het wassen en drogen van kleding.

Waardering voor de reis: 8

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 7

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

H. Dieker

Lees verder

Duiken & natuur reis Azoren

Duiken Azoren  (aug 2020) - Bekijk foto's !

Geslaagde reis naar de Azoren, ondanks de corona toestanden. De eerste helft voornamelijk duiken vanuit Pico, de tweede helft op Flores en kort op San Miguel.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Goede informatievoorziening en keuzes qua accommodatie.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

P. van Wegen

            

Lees verder

Weekend Sao Miguel

Reis op maat  (sep 2019)

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Het hotel Do Colegio was een fijn en mooi hotel. Het ontbijt was alleen pas vanaf 7:30 uur, wat eigenlijk net even te laat was voor ons om even relaxt te ontbijten en toch op tijd te zijn voor de walvissafari. Die overigens helaas 3 dagen lang niet doorging vanwege te hoge golven. Dat was wel teleurstellend.

We hebben 3 dagen lang op Sao Miguel rondgereden en bijna het hele eiland gezien. Wat een prachtig eiland met zoveel mooie meren en uitzichtpunten. Ondanks de ontbrekende walvissafari’s, waar we eigenlijk voor kwamen, hebben we toch enorm genoten van onze vakantie.

Waardering voor de reis: 8

Heel erg goed. De voorbereiding was goed en de reis was snel geboekt. En als er wat is, is er snel hulp en goede service.
Ook erg leuk het kaartje bij thuiskomst.
Alleen het overmaken van de refunds gaat niet heel erg vlot 😉

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

De service van sundowner was zoals altijd weer top.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Groen

Lees verder

Faial & Pico Island

Reis op maat  (juli 2019)

Ik wilde even zeggen dat we een waanzinnige mooie reis hebben gehad. De accommodatie was echt super, lekker dicht bij de haven dus echt top !! We hebben hele mooie boottochten gemaakt en heel veel gezien.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Erik & Claudia

Lees verder

5-daagse reis Azoren

Reis op maat  (Mei 2019)

Mooie reis naar de Azoren. Pico is een prachtig eiland. We gingen ervan uit dat het zien van walvissen in deze periode een zekerheid zou zijn. Dat bleek toch niet het geval. Wij hebben geluk gehad.

Op de derde en laatste dag van ons verblijf hebben we een blauwe vinvis en een potvis gespot. Andere dagen uitsluitend dolfijnen (was ook indrukwekkend, maar daarvoor kwamen we niet…). De accommodatie (Casa Flores) was prima. Mooi uitzicht over de haven. Locatie voor het ontbijt was ook goed te doen. 5 minuten lopen. De organisatie Espaco Talassa was professioneel en enthousiast.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Goed georganiseerd. Snelle en over het algemeen duidelijke info vooraf. Jullie reageerden snel op een vraag die we tijdens de reis via de website hebben gesteld en dat was erg fijn.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Vooraf was niet duidelijk met welke organisatie we op walvissafari zouden gaan. Het was handig geweest als jullie dit ook in de reisbescheiden hadden vermeld. Onze accommodatie Casa do Flores op Pico (er was in dit gebouw geen entree/ receptie en alles was gesloten bij aankomst) bleek ook tot dezelfde organisatie te behoren en het was ons niet bekend dat voor het inchecken bij Whale’come ao Pico moesten zijn. Misschien ook goed om dit even onder de aandacht te brengen.

Jullie geven korting voor het parkeren van de auto bij Parkos. Op hun website staat dat je vlot naar Schiphol wordt getransporteerd. Dit duurde echter behoorlijk lang omdat er op verschillende locaties reizigers worden opgehaald (overvolle bus). Daarnaast rijdt de bus om het half uur. Je moet dus zeker nog een uur extra uittrekken om op tijd op Schiphol te zijn. Voor ons niet voor herhaling vatbaar,

I. du Chatenier

Lees verder

Ik ben tevreden over de reis

Reis op maat  De Azoren (september 2018)

Ik ben tevreden over de reis. De appartementen/hotel was een fijne oplossing voor de groep omdat het echt heel ruim was.

R. Font Freide

Lees verder