Reiservaringen

Rondreis Azoren

16 resultaten gevonden

Walvissafari Azoren

Reis op maat  (jul-aug 2021)

We hebben twee keer een walvis excursie gemaakt. Hotel Aquamarina op flores is centraal gelegen in Santa Cruz en zeker een aanrader. Het heeft zeer ruime kamers en een tuin met (lig)stoelen waar gebruik van kan worden gemaakt. Heerlijk om 's avonds nog een wijntje te drinken.

Appartementen van Lava Homes (Terceira) is ook een aanrader. De kamer heeft ook apparatuur voor het wassen en drogen van kleding.

Waardering voor de reis: 8

Hoe beoordeel je de aandacht voor dierenwelzijn en de natuur tijdens onze reizen? 7

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays? 8

Zou je een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

H. Dieker

Lees verder

Duiken & natuur reis Azoren

Duiken Azoren  (aug 2020) - Bekijk foto's !

Geslaagde reis naar de Azoren, ondanks de corona toestanden. De eerste helft voornamelijk duiken vanuit Pico, de tweede helft op Flores en kort op San Miguel.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Goede informatievoorziening en keuzes qua accommodatie.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

P. van Wegen

            

Lees verder

Weekend Sao Miguel

Reis op maat  (sep 2019)

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Het hotel Do Colegio was een fijn en mooi hotel. Het ontbijt was alleen pas vanaf 7:30 uur, wat eigenlijk net even te laat was voor ons om even relaxt te ontbijten en toch op tijd te zijn voor de walvissafari. Die overigens helaas 3 dagen lang niet doorging vanwege te hoge golven. Dat was wel teleurstellend.

We hebben 3 dagen lang op Sao Miguel rondgereden en bijna het hele eiland gezien. Wat een prachtig eiland met zoveel mooie meren en uitzichtpunten. Ondanks de ontbrekende walvissafari’s, waar we eigenlijk voor kwamen, hebben we toch enorm genoten van onze vakantie.

Waardering voor de reis: 8

Heel erg goed. De voorbereiding was goed en de reis was snel geboekt. En als er wat is, is er snel hulp en goede service.
Ook erg leuk het kaartje bij thuiskomst.
Alleen het overmaken van de refunds gaat niet heel erg vlot 😉

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

De service van sundowner was zoals altijd weer top.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Groen

Lees verder

Faial & Pico Island

Reis op maat  (juli 2019)

Ik wilde even zeggen dat we een waanzinnige mooie reis hebben gehad. De accommodatie was echt super, lekker dicht bij de haven dus echt top !! We hebben hele mooie boottochten gemaakt en heel veel gezien.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Erik & Claudia

Lees verder

5-daagse reis Azoren

Reis op maat  (Mei 2019)

Mooie reis naar de Azoren. Pico is een prachtig eiland. We gingen ervan uit dat het zien van walvissen in deze periode een zekerheid zou zijn. Dat bleek toch niet het geval. Wij hebben geluk gehad.

Op de derde en laatste dag van ons verblijf hebben we een blauwe vinvis en een potvis gespot. Andere dagen uitsluitend dolfijnen (was ook indrukwekkend, maar daarvoor kwamen we niet…). De accommodatie (Casa Flores) was prima. Mooi uitzicht over de haven. Locatie voor het ontbijt was ook goed te doen. 5 minuten lopen. De organisatie Espaco Talassa was professioneel en enthousiast.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

Goed georganiseerd. Snelle en over het algemeen duidelijke info vooraf. Jullie reageerden snel op een vraag die we tijdens de reis via de website hebben gesteld en dat was erg fijn.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Vooraf was niet duidelijk met welke organisatie we op walvissafari zouden gaan. Het was handig geweest als jullie dit ook in de reisbescheiden hadden vermeld. Onze accommodatie Casa do Flores op Pico (er was in dit gebouw geen entree/ receptie en alles was gesloten bij aankomst) bleek ook tot dezelfde organisatie te behoren en het was ons niet bekend dat voor het inchecken bij Whale’come ao Pico moesten zijn. Misschien ook goed om dit even onder de aandacht te brengen.

Jullie geven korting voor het parkeren van de auto bij Parkos. Op hun website staat dat je vlot naar Schiphol wordt getransporteerd. Dit duurde echter behoorlijk lang omdat er op verschillende locaties reizigers worden opgehaald (overvolle bus). Daarnaast rijdt de bus om het half uur. Je moet dus zeker nog een uur extra uittrekken om op tijd op Schiphol te zijn. Voor ons niet voor herhaling vatbaar,

I. du Chatenier

Lees verder

Ik ben tevreden over de reis

Reis op maat  De Azoren (september 2018)

Ik ben tevreden over de reis. De appartementen/hotel was een fijne oplossing voor de groep omdat het echt heel ruim was.

R. Font Freide

Lees verder

We hebben erg genoten!

 De Azoren (juli 2018)

We hebben erg genoten en veel dolfijnen gezien en zelfs een paar walvissen.

Lees verder

Kortom, briljant!

 De Azoren (mei 2018)

Mijn reis naar de Azoren was kortom briljant. Het weer zat ontzettend mee en ook de dieren. Ik ben maar 1,5 dag niet op het water geweest en heb een schat aan prachtige herinneringen.

Er waren veel blauwe vinvissen dit jaar, echt waanzinnig. Maar ook ontbrak het niet aan gewone vinvissen, een tweetal voorbij trekkende bultruggen, potvissen en een noordse vinvis. Daarnaast heb ik grienden gezien, zwarte zwaardwalvissen en ook verschillende soorten dolfijnen en onechte karetschildpadden.
Kortom briljant!

K. Stryczek

Lees verder

De reis op zich was perfect geregeld

Reis op maat  De Azoren (september 2017)

We waren in eerste instantie naar sao miguel gegaan voor de walvissen. Maar buiten het zeeleven hebben de azoren nog veel meer te bieden. Ik heb er genoten van de natuur tijdens het wandelen, overal zie je buizerds, prachtige vlinders, en de rust!

Er is nog geen massatoerisme en dat merk je duidelijk. De reis op zich was perfect geregeld. De organisatie waarmee we 3 dagen op walvissafari zijn geweest, was niet de goedkoopste, maar wel kop boven schouder de beste. De kans op de echte grote baleinwalvissen was gezien de periode aan de geringere kant, maar wij hebben alle 3 dagen de reuzen gezien, met het nodige respect voor de zoogdieren. Het hotel was ook super, zowel qua ligging als qua ontbijt, comfort.

I. Verbruggen

Lees verder

Bijzondere ervaring!

Reis op maat  De Azoren (september 2016)

Walvis excursie en een jeep tour langs de meren op het eiland. Rondtoeren met de huurauto over het eiland was ook erg geslaagd!

We hebben een erg prettige reis gehad! Fijn dat we na de heenvlucht op werden gehaald, handige informatie kregen en netjes bij het hotel werden afgezet. De dag erna hadden we de eerste walvis excursie: erg onrustige zee maar wel twee soorten dolfijnen gezien. Gelukkig was de zee een stuk rustiger de dag erna en hebben we een dolfijnensoort en een groep van 5 potvissen (waarvan een jong heel dicht bij onze boot kwam) goed kunnen zien! Een erg bijzondere ervaring! Omdat we al zo’n geluk hadden gehad bij de vorige excursies hebben we de derde excursie omgeboekt (bij Picos de Aventura)

PS: Wat ik ook erg fijn vond is de hulp en het meedenken tijdens het boeken!

Sanne Haasnoot

Lees verder