Reiservaringen

Natuurreizen in Rusland

3 resultaten gevonden

Unieke ervaring

Siberische tijgerreis  (februari 2018)

Helaas geen tijger maar wel unieke ervaring (en iets teveel wodka). Bedankt Sundowners voor verzorgen van onze reis.

Deze reis stond al lang op ons lijstje en we hebben genoten van een unieke ervaring in de wildernis. Was wel koud maar de sauna en wodka maakten dat meer dan goed. Geen tijger dus we moeten terug. Bedankt Sundowners voor regelen van deze reis.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Zeker

Peter en Mirjam Boender

Lees verder

Een mooie vakantie

Reis op maat  Rusland (oktober 2015)

Het was weer een mooie vakantie. Prima gegeten en goede begeleiding. Veel gezien. Helaas geen tijger, wild zwijn, Aziatische zwarte beer of bruine beer gespot.

Durmin Forest is echt een mooie plek. Foto’s en video’s, met unieke beelden gekregen. Khabarovsk is een fijne stad vanwege de brede boulevards. Heel anders dan het onrustige Vladivostok. Het Sikhote-Alin State Nature Biosphere Reserve is een fantastische plek. Helaas ben ik er maar twee dagen geweest. Arhipovka Country Lodge goede accommodatie. Ook hier een bijzondere omgeving. Gayvoron was niet heel bijzonder, maar wel interessant.

Minpunten:
– Golubichnoye lake niet bezocht.
– Immigratiekaart verloren, wel wat last van gehad. Stomme fout van mij.
Tegen geringe kosten wel vervangende accommodatie.
– Veel reizen.

Pluspunten
– Zov Tigra Nationaal Park niet kunnen bezoeken vanwege tyfoon seizoen. Wel nog een leuke dag gehad. Ook netjes geld teruggekregen.
– Goede begeleiding gehad.
– Veel gezien en geleerd van de regio.

Zou wel graag in de toekomst misschien vrijwilligerswerk willen doen. Ook een langer verblijf in Terney is een optie. Tenslotte lijkt me “Land of the Leopard” interessant. Maar er zijn zoveel mogelijkheden en opties…ook andere reizen…Ik wil graag een afspraak maken in 2016 om dat te bespreken.

Paul ten Ham

Lees verder

Geweldige natuur

Reis op maat  Rusland (januari 2015)

Het was een inspirerende en mooie reis. De manager van het reservaat was top. Veel activiteiten gedaan, Rusland beter leren kennen, mooi boek gekregen en goed gegeten.

Begeleiding van reisleidster was goed. Tolk/student was vriendelijk, maar kan nog een hoop leren. Gaat wel steeds beter worden in het beheersen van de Engelse taal.

Ik wil in de toekomst meer zien van Oost en Noordoost Azië (vooral Rusland, Japan en China). Wat betreft Rusland vind ik vooral Primorsky Krai, Kamchatka en en Sakhalin interessant. Dit jaar zou ik in de zomer graag teruggaan naar Khabarovky Krai om taiga, in een ander jaargetijde te zien. Daar zou ik in maart 2015 over van gedachten wisselen.

Paul ten Ham

Lees verder