Reiservaringen

Sri Lanka reizen

4 resultaten gevonden

Supermooie ervaring

Reis op maat  Sri Lanka (april 2017)

Fijn walvis gespot en aardige mensen.

Helaas kon ik niet zo goed wennen, aan de temperatuur van rond de vierendertig graden en een bijzonder hoge luchtvochtigheidsgraad.

Carol Zeitlin

Lees verder

Toppunt van de vakantie

Reis op maat  Sri Lanka (juni 2014)

De allerlaatste ochtend waarin er opeens een groep van 20-30 potvissen verscheen. Je weet niet wat je ziet!!! En daarbij is de close ontmoeting wel gelukt. Tot 3 keer toe heb ik vlak bij een potvis gezwommen, magnifiek!! En voordat je het weet heb je een nieuwe verslaving erbij……..

De reis was fantastisch ondanks tegenvallende seizoen omstandigheden. De lokale organisatie heeft een geweldige format waarmee ze reizen aanbieden welke mij zeer goed is bevallen.

Helaas niet gelukt, om blauwe vinvissen van dichtbij te zien. Het weer was te slecht en het seizoen was überhaupt niet zoals het voorheen was heb ik begrepen. Er waren simpelweg te weinig blues in de buurt om een goede kans te maken. Wel heb ik de blauwe vinvissen van afstand vanaf de boot gezien. Maar zelfs dat is al indrukwekkend, de ruggen die boven het water uitkomen lijkt geen eind aan te zitten.

Om een close ontmoeting met een blauwe vinvissen te hebben, moeten de omstandigheden ook wel perfect zijn heb ik geleerd tijdens deze vakantie. Je moet allereerst een hele stille zee hebben om ze te kunnen spotten, een te ruige zee belemmerd het zicht enorm en ook de blows verwaaien in de wind. Daarnaast moet je dan ook een individu treffen dat een beetje relaxed is, de giganten die wij hebben gezien waren vol gas onderweg naar iets anders. En sjezus wat kunnen die gasten hard zwemmen zeg! De drukte van alle grote walvisboten in Sri Lanka speelt hierbij ook een grote rol.

Twee ademhalingen zijn ze boven water en dan gaan ze een minuut of 10 onderwater en gaan ze 360 graden rondom de boot op kilometers afstand weer boven komen.

Je moet simpelweg geluk hebben, de natuur laat zich niet dwingen en zo hoort het ook.

Maar hoe dan ook was het een fantastische ervaring. Iedere dag was opnieuw een verrassing. En hoewel de blues ons niet zo graag wilden zien hebben we wel geluk gehad met een groepje tuimelaars die we tegen kwamen. Deze heb ik wel al snorkelend gezien, fantastisch.

De reis was verder super georganiseerd. Amos en mijn reisgenoten waren absoluut top. Wat mij betreft kan je die agenten en organisatie van harte aanbevelen aan jullie cliënten.

Nogmaals bedankt voor alle service.

Kirsten

Lees verder

Een heerlijke vakantie

Reis op maat  India en Sri Lanka (april 2014)

Wij zijn deze week terug gekomen van onze reis in India en Sri Lanka en hebben veel wild gezien. Misschien is het toch goed, om een paar dingetjes te melden. De lokale agenten waren beide erg goed! stipt, volledig, goed geregeld. De taxi's en chauffeurs in India waren ook erg goed, ook qua rijstijl in het toch wat chaotische verkeer van India.

De gids op Sri Lanka was erg goed, ook qua rijgedrag alsook de communicatie en ‘gezelligheid’.

De accommodaties waren fantastisch, op één na. Met name Kanha en Yala waren prachtige lodges met prima personeel. Sundarbans was erg leuk en had een intieme sfeer, en lag ook prima voor het gebied.

Alleen de Wildflower in Bandavgar was echt onder maat, zeker in vergelijking met de rest. Niet alleen was de kamer niet schoon, niet insectenvrij en ‘shabby’, maar vooral de communicatie was vreselijk. Zo was er iedere ochtend gedoe over de  vertrektijd, de betaling bij de gate, de naturalist die wel of niet meeging en de algemene informatie over hoe de game drives in die regio werkten. Alleen met het keukenpersoneel konden we goed overweg. Er was geen ‘aandacht’ voor de gasten, zoals we dat bij Sundarbans en Kanha wel hadden. We hebben ook tegen de vertegenwoordiger van de agent gezegd dat dit hotel geen alternatief is, in een reis met de accommodaties zoals wij die hadden.

Sri Lanka was echt geweldig. Yala is fantastisch qua diversiteit van landschappen en dieren. Ook Horton planes was echt heel mooi. Het enige puntje van aandacht dat we zouden willen meegeven is dat de reistijden in Sri Lanka behoorlijk langer zijn dan in de beschrijving is opgegeven.

Met name de transfer van Nuwara Eliya naar Adams Peak en van Adams Peak naar Yala waren beduidend langer: 4 uur en 8 uur, i.p.v. 1,5 en 3,5. Dit wordt vooral veroorzaakt door het feit dat de wegen erg druk zijn en je dus niet kunt doorrijden. Rond Nuwara Elyia kun je veel meer wandelingen maken; is te regelen vanuit het hotel (overigens ook geweldig). Toch leuk om te weten. Een eventuele volgende keer zullen we dit zeker meenemen in de planning.

Tenslotte: wij zijn geen strandmensen, dus wij hebben niet gekozen voor het Beach Resort in Mirissa, maar de gids vertelde ons dat je vanuit Mirissa wel heel goed een halve dag kunt walvis spotten. We weten niet of jullie dit al wisten, maar het leek ons wel leuk, als alternatief voor de lange Tricomalee walvis safari.

Bedankt voor deze reis!

Hanny Nelis & Rob Ramsteijn

Lees verder

Een geweldige reis

Reis op maat  Sri Lanka (maart 2013)

Veel dieren gezien, in goede hotels gelogeerd en begeleid door een goede gids, Bandare. Alles uitstekend georganiseerd. Op alle drie de tochten op zee heb ik een blauwe vinvis gezien en op de eerste dag ook nog een grote groep dolfijnen.

In het Yala National Park heb ik op alle dagen luipaarden gezien (men zei dat ik daarmee geluk had), olifanten, buffels, herten, apen, wilde zwijnen, krokodillen, een python en nog nooit zoveel verschillende soorten vogels, fantastisch!

Over het Laya Hotel nog het volgende. Een goed hotel, maar als ik had geweten dat dit hotel van het Sri Lankaanse leger (?!) is , dan had ik nooit ingestemd om hier te logeren. Ik wens geen enkel leger, op wat voor manier dan ook, (financieel) te steunen.

Maar laat ik positief eindigen. Bandare heeft mij veilig door Sri Linka gereden. Als ik wilde kon ik 24 uur per dag een beroep op hem doen. Op de laatste dag waren wij om 16.00-17.00 uur in Colombo, maar mijn vlucht vertrok pas om 03-00 uur. Hij heeft geregeld dat wij bij zijn baas thuis konden wachten. Ik heb daar een paar uurtjes kunnen slapen, een douche mogen nemen en mij verschonen, en werd getrakteerd op een originele rice and curry door de vrouw des huizes, heerlijk. Om middernacht werd ik keurig afgezet op het vliegveld. Een hele leuke ervaring!

Jan Kasinoedin

Lees verder