Ontdek de spectaculaire natuur van IJsland …

Ben je op zoek naar ruige en spectaculaire natuur waarvoor je niet ver hoeft te reizen? Denk dan eens aan IJsland, het land van ijs en vuur. Een land dat je gezien moet hebben om te geloven dat het werkelijk bestaat. Rij door bizarre landschappen vol vulkanen, gletsjers, geisers, watervallen, ijsbergen en zwarte stranden. Spot grote aantallen walvissen, orka’s en papegaaiduikers. Fotografeer het noorderlicht in de winter of wandel in de zomer onder de middernachtzon. Verblijf in karakteristieke boutique hotels en maak de mooiste activiteiten in de natuur.

Volgende stap

Bezienswaardigheden in IJsland, bekijk ze op kaart en lees de beschrijving.

In IJsland is zoveel te zien en te doen, dat we niet in een paar zinnen alle bezienswaardigheden in IJsland voor je IJsland rondreis op maat kunnen beschrijven. Wil je watervallen, walvissen en ijsgrotten zien of toch liever geisers, vulkanen en gletsjers? En weet je eigenlijk wel waar al die hoogtepunten liggen? Daarom hebben we een overzichtspagina met kaart van de 8 gebieden in IJsland gemaakt. Per gebied zie je op een kaart de bezienswaardigheden en lees je de beschrijving ervan. Bepaal zo zelf de route voor je IJsland rondreizen op maat.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wilde dieren en natuurfenomenen op IJsland

Als eiland was IJsland voor de meeste dieren niet makkelijk om naar toe te komen. Alleen vogels en poolvossen wisten het eiland te bereiken. In de 18e eeuw zijn rendieren als voedsel uit Noorwegen ingevoerd. Rond Egilstadir in de Oostfjorden kun je op IJsland rondreizen op maat nog kuddes wilde rendieren zien. Ook schapen en de bekende IJslandse paarden zijn ingevoerd. Af en toe komen ijsberen drijvend op een ijsschots aan land op de noordkust van IJsland. De laatste keer was in 2008. In Husavik kun je nog een opgezette ijsbeer zien.

In de Atlantische oceaan rondom IJsland zwemmen grote aantallen walvissen en dolfijnen. De zomer is de beste tijd voor walvissen spotten en de winter is de beste periode voor een orka excursie. Tussen april en augustus kun je papegaaiduikers zien.

Wat natuurfenomenen betreft is IJsland uniek. In de winter kun je bijvoorbeeld het noorderlicht bekijken. Lees verder onze informatie over de mooiste vulkanen, watervallen, gletsjers en ijsgrotten voor  jouw rondreis door IJsland.

Ja, ik wil graag meer lezen

Hotels in IJsland

Veel hotels in IJsland zijn strak, modern & minimalistisch ingericht maar er zijn ook enkele wat meer sfeervolle accommodaties. Wij hebben een selectie gemaakt van zoveel mogelijk kleinschalige boutique hotels. Echte 5* luxe hotels met alle daarbij behorende voorzieningen zijn er (nog) niet in IJsland. De meeste luxe hotels in IJsland zijn dan ook van een 4* niveau. Op enkele locaties in IJsland liggen goede hotels van hotelketens zoals Foss hotels, Icelandair hotels & KEA hotels. Deze hotels zijn zeer goed en bieden een uitstekende 4* service. Voor je IJsland rondreizen op maat kunnen we vrijwel alle hotels en guesthouse aanbieden. Ook luxe vakantiehuizen kunnen wij voor je verblijf in IJsland verzorgen.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Wat te doen in IJsland?

Op IJsland rondreizen op maat kun je kiezen uit vele unieke activiteiten. De adembenemende natuur van IJsland is “gemaakt” voor outdoor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, kajakken, raften en paardrijden. Rij verder op een sneeuwscooter over een gletsjer, verken de hooglanden per superjeep, vaar in een zodiak langs ijsbergen en snorkel in kristalhelder water. Na alle activiteiten kun je heerlijk relaxen in een van de vele warme geothermische baden.

Ja, ik wil graag meer lezen

Beste reistijd IJsland?

De beste reistijd voor IJsland rondreizen op maat hangt af van wat je wilt zien, doen en meemaken. Voor veel mensen is dit de zomer van juli tot en met augustus vanwege het lange licht, de milde temperaturen, de aanwezige walvissen en de toegankelijke natuurgebieden. Voor anderen is dit juist de winter vanwege het noorderlicht en diverse winteractiviteiten.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie IJsland.

Om je IJsland rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar IJsland komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door IJsland.