Ontdek IJsland met Sundowner Wildlife Holidays, de IJsland reizen specialist

Een rondreis door IJsland staat garant voor bijzondere ervaringen in een ruig landschap vol spectaculaire natuurverschijnselen. Waar anders kunt u op uw vakantie vulkanen, gletsjers, geisers, walvissen, watervallen, ijsbergen en zwarte stranden zien. Een rondreis door IJsland staat dan ook bij steeds meer mensen op hun ‘bucketlist’. Een land dat u gewoon een keer gezien moet hebben om te geloven dat het werkelijk bestaat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze IJsland reizen specialist.

De bezienswaardigheden in IJsland

In IJsland is zoveel te zien en te doen, dat we niet in een paar zinnen alle bezienswaardigheden in IJsland kunnen beschrijven. Hier leest u meer over wat u in de verschillende gebieden kunt zien en doen.

Bezienswaardigheden in IJsland

Lees meer

Walvissen, orka’s & papegaaiduikers in IJsland

De laatste jaren gaan steeds meer mensen voor een walvis safari naar IJsland. IJsland is dan ook een van de belangrijkste Europese bestemmingen om walvissen te spotten. De koude voedselrijke wateren rond IJsland trekken grote aantallen walvissen aan waaronder vinvissen, bultrug walvissen, potvissen en blauwe vinvissen. De 3 beste plekken om op walvissafari te gaan zijn Reykjavik, het Snaefellsnes schiereiland en Husavik in het noorden van IJsland. In de wintermaanden kunt u bij het Snaefellsnes schiereiland ook orka’s spotten in IJsland. Bekijk onze walvisreizen en orka safari’s in IJsland.

Maar liefst 60 procent van alle papegaaiduikers ter wereld leeft in IJsland. De 3 beste plekken om in de zomermaanden papegaaiduikers in IJsland te bekijken zijn. Per boot vanuit Reykjavik naar de eilandjes Akurey en Lunday in de Flaxfloi baai. Te voet bij de Dyrholaey klif in het zuiden van IJsland. Per boot vanuit Stykkishólmur op het Snaefellsnes schiereiland naar de eilanden Þórishólmur en Steinaklettar.

Walvissen & orka's spotten in IJsland

Bekijk onze voorbeeldreizen

Activiteiten in IJsland

Naast walvissafari’s & orka’s spotten kunt u kiezen uit vele andere activiteiten in IJsland. De adembenemende natuur van IJsland is “gemaakt” voor outdoor activiteiten als wandelen, mountainbiken en paardrijden met of zonder gids. Rij met bijvoorbeeld met sneeuwscooters over een gletsjer, verken de hooglanden per superjeep, ontdek spectaculaire lava- en ijsgrotten, vaar langs ijsbergen en snorkel in het kristalheldere water van de Silfra kloof in de Golden Circle.  Na alle activiteiten kunt u uitrusten in warme geothermische baden zoals de Blue Lagoon. Bekijk ons overzicht van activiteiten in IJsland.

Noorderlicht in IJsland

IJsland is een van de beste plekken in Europa om het noorderlicht te bekijken. De beste tijd is van oktober tot en met maart tussen 23.00 uur en 01.00 uur bij een donkere, heldere hemel ver weg van de lichten van de steden. Geniet van de bewegende groene, rode, blauwe, gele en roze kleuren. De 3 beste en mooiste plekken om het noorderlicht in IJsland te bewonderen zijn Grotta Lighthouse op 5 minuten rijden buiten Reykjavik, de zwarte stranden bij Vik in het zuiden van IJsland, de lavavelden in het Thingvellir park in de Golden Circle.

Boutique & luxe hotels in IJsland

Veel hotels in IJsland zijn strak, modern & minimalistisch ingericht maar er zijn ook enkele wat meer sfeervolle accommodaties. Wij hebben voor u een mooie selectie gemaakt van zoveel mogelijk kleinschalige boutique hotels. Echte 5* luxe hotels met alle daarbij behorende voorzieningen zijn er (nog) niet in IJsland. De meeste luxe hotels in IJsland zijn dan ook van een 4* niveau. Op enkele locaties in IJsland liggen goede hotels van hotelketens zoals Foss hotels, Icelandair hotels & KEA hotels. Deze hotels zijn zeer goed en bieden een uitstekend 4* service. Bekijk onze selectie van kleinschalige boutique hotels in IJsland.

Boutique & luxe hotels IJsland

Bekijk onze selectie Boutique & luxe hotels

Beste reistijd IJsland

Wanneer is de beste tijd om IJsland te bezoeken? Over het algemeen kunt u IJsland het hele jaar door bezoeken, afhankelijk van verschillende factoren, de meeste met betrekking tot het klimaat en seizoensgebonden attracties, maar elk moment is een goede tijd in IJsland.

Beste reistijd voor IJsland

Vliegtijd

● Reykjavik ca. 3 uur

Maatschappij

● Icelandair (D)

Tijdverschil

● Zomertijd -2 uur
● Wintertijd -1 uur

Visum

● Nee

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● IJslandse Kroon (ISK)

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen IJsland

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.