Dieren op Antarctica

Er wonen geen mensen permanent op Antarctica, maar er zijn wel een heleboel dieren die de zuidpool hun thuis noemen. Vooral langs de kust van Antarctica kunt u veel leven tegenkomen. Zowel in het water, in de lucht als op het land. Hieronder vindt u meer uitleg over alle dieren die u kunt zien tijdens een reis naar Antarctica.

Bekijk onze reizen naar Antarctica

Walvissen op de zuidpool

Walvissen zijn de grootste zoogdieren op aarde. Het zien van een walvis in het wild staat op het afstreeplijstje van menig dierenliefhebber. De lijst met soorten walvissen die de wateren rondom Antarctica aandoen is lang. Denk aan de orka, blauwe vinvis, bultrug, dwergvinvis, potvis, zandloperdolfijn en de potvis.

In de Antarctische zomer komen de zeezoogdieren naar de zuidpool en zodra het te koud wordt in de winter verkassen ze naar meer tropische wateren om daar hun jongen ter wereld te brengen. Veel walvissen eten voornamelijk krill. Het water bij Antarctica zit daar vol mee en is daardoor een populaire walvissen plek.

Robben op Antarctica

Op Antarctica vindt u ook verschillende soorten robben. De kans is groot dat u een aantal van deze tegenkomt tijdens een cruise naar Antarctica. Begroet de Antarctische pelsrob in South Georgia, bekijk de weddellzeehond die een groot liefhebber is van het pakijs, maak foto’s van de gigantische zeeolifant of bestudeer de solitaire zeeluipaarden.

Pinguïns op de Zuidpool

Een groot verschil tussen de noord en de zuidpool zijn pinguïns. Deze komen enkel voor op het zuidelijk halfrond van de aarde en in grote getalen in Antarctica. Van de 17 pinguïnsoorten die er bekend zijn op aarde vindt u er 8 op Antarctica.

Pinguins leven in kolonies. Als u een cruise maakt naar Antarctica is de kans heel groot dat u grote getale pinguïns tegenkomt. De grootste pinguïnsoort op aarde is de keizerspinguïn.  Hij kan wel tot 1.20 meter hoog worden. Nauw verwant aan de keizerspinguïn is de koningspinguïns. Deze soort is net iets kleiner, maar verblijft ook in grote kolonies op Antarctica. Daarnaast vindt u ook adéliepinguïns, kinbandpinguïns, macaronipinguïns, rotsspringers en schlegel’s pinguïns op Antarctica.

Zeedieren

Lees meer

Pinguins

Lees meer

Walvissen

Lees meer

Beste tijd

Lees meer

Maar er zijn nog meer dieren op Antartica

Naast walvissen, robben en pinguïns vindt u ook vogels, insecten en ander zeeleven op het zuidelijkste continent ter wereld. Zie bijvoorbeeld de machtige albatros met een vleugelbreedte tot 3,5 meter, fotografeer de aalscholvers en zie de verschillende soorten stormvogels over het water scheren.

De dieren in Antarctica zijn een van de grootste attracties van het continent. Vergeet dus niet uw fotocamera als u meegaat met een cruise naar de zuidpool.

Reiservaringen Antarctica

 

Bekijk alle reiservaringen

 

,