Newborn Polar Bear Cubs Lodge of Watchee Lodge

Deze zeer afgelegen Newborn Polar Bear Cubs Lodge ten zuiden van de stad Churchill diende voorheen als communicatiebasis van de marine. De lokale bevolking kent deze lodge als de Watchee Lodge. Het gebouw is geheel gerenoveerd en ligt op een oude strandkam. De rustieke lodge ligt in het gebied waar je de beste kans hebt op het spotten van ijsberen moeders met pasgeboren jongen, namelijk: Wapusk National Park.

  • Aantal kamers:  10
  • Restaurants & bars:  0
  • Wellness:  Sauna
  • Kinderen: Niet aan te raden

Slapen

Je kunt in deze lodge slapen in een kamer voor jezelf, met iemand anders of zelfs met vier personen. Je slaapt in stapelbedden. De kamers zijn eenvoudig ingericht met houten meubels.

watchee lodge
watchee lodge
churchill

Eten & drinken

Er is geen restaurant of bar aanwezig in de lodge. Het warme en smakelijke diner wordt geserveerd in ‘familie stijl’.

Faciliteiten

Er is een gezamenlijke woonkamer met een open haard waar je na je avontuur op de toendra lekker kunt relaxen met je tochtgenoten. Ook kun je genieten van de sauna in de lodge. De lodge beschikt over internet maar deze is erg gelimiteerd en niet altijd gegarandeerd.

Excursies

De omgeving van Churchill in Manitoba staat bekend om de grote hoeveelheid ijsberen en dat is dan ook waar tijdens je vakantie de focus op ligt. De Watchee lodge, of eigenlijk de Newborn Polar Bear Lodge is, zoals de naam al doet vermoeden, erg geschikt voor het spotten van ijsberen moederes en hun pasgeboren jongen. De kleine beertjes lopen geregeld met hun moeder langs de lodge. Tijdens je verblijf in de lodge kun je door de toendra wandelen, waar je veel wilde dieren kunt zien zoals: ijsberen, kariboes, vossen en misschien zelfs wolven. In de avonden kun je presentaties over de cultuur van het gebied bijwonen. Als de hemel helder is, kun je na zonsondergang het mysterieuze Noorderlicht aanschouwen. 

watchee lodge
churchill
ijsberen