design & powered by DE HEEREN

Wildebeest migratie & Zanzibar

 print deze pagina print    send a friend send a friend

 
 De wildebeest migratie & Zanzibar
   
 Dag 1               : Arusha
U vliegt in de ochtend van Schiphol naar Kilimanjaro waar u in de avond aankomt. Op het vliegveld wordt u verwelkomd door een van onze medewerkers die u naar uw lodge brengt. 

Accommodatie : 3*  Planet Lodge.
 
 Dag 2             : Lake Manyara National Park (VP)
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en in ca 2 uur in uw prive jeep naar Lake Manyara gebracht. In de middag maakt u een game drive in het landschappelijk zeer fraaie park. Aan de ene kant het vogelrijke meer en aan de andere kant de 600 meter hoge beboste hellingen van het Escarpment. In het park leven leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, giraffen, zebra's, bavianen en veke andere soorten. In de avond is het mogelijk om tegen een supplement een spannende nacht game drive te maken.
  
Accommodatie : 3* Kirurumu Tented Lodge.
       
 Dag 3 - 4               : Serengeti National Park (VP)
Vandaag rijdt u in 6 uur via de Olduvai Gorge, over eindeloze savannes en langs granieten Kopjes naar de bosrijke Seronera Valley in de centrale Serengeti. De Seronera Valley is een van de beste plekke in Afrika om luipaarden te zien. Vandaag en morgen maakt u game drives op zoek naar wilde dieren als leeuwen, cheeta's, hyena's, jakhalzen, olifanten, buffels, zebra's, giraffen, wildebeesten en wratten zwijnen. Indien gewenst kunt u op dag 4 tegen een supplement een ballon safari maken. In stilte zweeft u dan over de wildrijke savannes, onvergetelijk.

Accommodatie : 3*  Kati Kati Tented Camp - 4* Kubu Kubu Tented Camp.
 
 Dag 5 - 6     : Ngorongoro Conservation Area/Ndutu gebied (VP)
Na een heerlijk ontbijt brengt rijdt u in ca. 2 uur via de zuidoostelijke Serengeti naar het Ndutu gebied in de Ngorongoro Conservation Area. Hier op de eindeloze vlaktes doen tussen half december en eind maart honderdduizenden wildebeesten, zebra's en gazellen zich tegoed te doen aan het verse groene gras. Voor grote aantallen leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's en jakhalzen begint eveneens een tijd van overvloed. U zult getuige zijn van dramatische jachtpartijen.
 
Tussen half februari en begin maart kunt u ook getuige zijn van de geboorte golf waarbij in korte tijd enorme aantallen kalfjes worden den geboren. Hongerige roofdieren kunnen hier niet tegenop eten zodat de soort in stand blijft.

Vandaag en de komende 2 dagen maakt u game drives tussen de enorme kuddes van de wildebeest migratie. In de Conservation Area mag u ook buiten de paden rijden zodat u dichterbij de wilde dieren kunt komen. De gids zorgt voor een gepaste afstand.

Accommodatie : 3*  Ndutu Kati Kati Tented Camp - 4* Ndutu Luxury Tented Camp.

 Dag 7                 : Ngorongoro krater (VP)
In ongeveer 3 uur rijdt u naar de wereldberoemde Ngorongoro krater waar u een uitgebreide game drive maakt. De krater is een uitstekende plek om de Big5 te zien. Zwarte neushoorns grazen vaak tussen kuddes buffels. Kijk verder uit naar cheeta’s, leeuwen, buffels, luipaarden, nijlpaarden, hyena’s, apen, jakhalzen, struisvogels, antilopen, zebra’s, wildebeesten, elanden, en olifanten. Alleen giraffen, topi’s en impala’s komen niet in de krater voor omdat er te weinig te eten voor hen is en het voor hen moeilijk is om van de steile kliffen af te dalen. Men vermoedt dat in de krater met ongeveer 450 exemplaren de hoogste concentratie roofdieren ter wereld leeft.

Accommodatie : 3*  Tloma Lodge.
  
 Dag 8 - 11                 : Zanzibar (HP)
Vandaag rijdt u in 4 uur naar de luchthaven van Arusha waar u op de vlucht naar Zanzibar stapt. Hier wordt u verwelkomd en naar uw kleinschalige resort gebracht aan de tropische witte zandstranden van Matemwe. De komende 3 dagen kunt u naar hartelust snorkelen of duiken op kleurrijke koraalriffen en heerlijk uitrusten van uw safari avonturen.

Accommodatie : 4*  Matemwe Beach Village (Kijiji kamer)
     
 Dag 12 - 13  : Amsterdam  (O)
In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht waar u op de vlucht naar Amsterdam stapt. De volgende ochtend landt u op de luchthaven Schiphol.

   

De enorme 600 meter diepe krater heeft een diameter van 20 km. In de periode van half december tot en met half april is de toch al rijkelijk met wilde dieren gevulde krater het toneel van grote aantallen wildebeesten en andere wilde dieren.
   

De Ngorongoro Krater is zonder meer één van de meest spectaculaire Wildlife paradijzen ter wereld. De krater is eigenlijk geen krater maar een caldera, een ineengestorte vulkaan. Deze is ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden gevormd. In de krater leeft het ongelooflijke aantal van 30.000 wilde dieren zoals zeldzame zwarte neushoorns, cheeta’s, leeuwen, buffels, luipaarden, nijlpaarden, hyena’s, apen, jakhalzen, struisvogels, antilopen, zebra’s, wildebeesten, elanden, bos bokken, olifanten en soms zelfs cheeta’s. Alleen giraffen, topi’s en impala’s komen niet in de krater voor omdat er te weinig te eten voor hen is en het voor hen moeilijk is om van de steile kliffen af te dalen. Men vermoedt dat in de krater met ongeveer 450 exemplaren de hoogste concentratie roofdieren ter wereld leeft.
  

 
 Hebt u vragen over deze reis ?
Bel dan gerust met één van onze Wildlife specialisten, op 020 - 641 86 97, voor een persoonlijk advies op maat of mail uw vraag naar info@sundowner.nl.

Deze reis is een voorbeeld die u naar wens door ons kunt laten aanpassen.

Met plezier komen wij bij u thuis op een tijd dat het u uitkomt. 

 


 
 
 


<-- terug naar overzicht
sluiten
Uw naam
Uw e-mailadres
E-mailadres kennis