design & powered by DE HEEREN

Wandelen met ijsberen

 print deze pagina print    send a friend send a friend

 

Wandelen met ijsberen

 
 Dag 1              : Vlucht van Amsterdam naar Winnipeg (D)
In de ochtend vliegt u van de luchthaven Schiphol naar Winnipeg waar u in de middag landt. In enkele minuten wandelt u naar het hotel waar u vannacht verblijft.

Accommodatie : The Grand Hotel.
 
 Dag 2              : Via Churchill naar Dymond Lake Lodge (VP)

Vandaag vliegt u in tweeënenhalf uur naar Churchill. Vanuit Churchill vliegt u per helikopter of vliegtuigje in ca 30 minuten verder naar de afgelegen Dymond Lake Lodge. Op uw vlucht over de Churchill rivier en de Hudson Bay hebt u een goede kans om kariboes, elanden, zeehonden, wolven en natuurlijk ijsberen te zien. 

Accommodatie: Dymond Lake Lodge.


 

De comfortabele Dymond Lake Lodge ligt aan de oevers van Lake Dymond op circa 30 kilometer ten noorden van Churchill en op circa twee kilometer van de Hudson Baai. Omgeven door uitgestrekte toendra vlaktes en dichte wouden, kunt u hier volop genieten van de unieke besneeuwde Arctische wildernis.

 
De ijsberen in de buurt komen vaak naar de lodge toe zodat u deze prachtige dieren van heel dichtbij kunt bekijken en fotograferen. Van zo dichtbij zult u nergens anders ijsberen kunnen zien.

De lodge beschikt over diverse kamers met ensuite badkamer, een gezellige lounge met openhaard en grote ramen voor optimaal uitzicht. Er is een observatie dek om goed van de uitgestrektheid van het landschap te kunnen genieten en de ijsberen te kunnen observeren. De lodge heeft 24 uur elektriciteit en er is telefoon en een radioverbinding.
 

Na een uitgebreide briefing en een voedzame lunch, wandelt u in de middag over de toendra naar de ruige kust. Met geluk komt u al uw eerste ijsberen tegen. Uw gewapende gidsen kennen het gedrag van de ijsberen en weten precies hoe dichtbij u kunt komen.

Als de avond helder is, hebt u een goede kans om het spectaculaire noorderlicht te zien.


 Dag 3 - 4                  : Dymond Lake Eco Lodge (VP)
De komende twee dagen wandelt u met gewapende gidsen door het ongerepte besneeuwde gebied op zoek naar ijsberen en andere wilde dieren. Het tempo is langzaam en gericht op het genieten van de natuur en het maken van foto's. Mocht er een ijsbeer rond de lodge lopen, dan wordt de wandeling even uitgesteld voor het maken van foto’s.
    
Normaal gesproken bent u rond 16.00 uur weer terug bij de Lodge voor warme drankjes en lekkere hapjes. Rond 19.00 uur wordt er een uitgebreid diner geserveerd. Na het diner geven de gidsen  lezingen en diapresentaties en kunt u met een "Sundowner" bij de knetterende openhaard nagenieten van uw ervaringen.

 Dag 5              : Churchill (OD)
In de ochtend kunt u nog wat laatste foto's maken. Daarna vliegt u terug naar Churchill waar u naar uw accommodatie wordt gebracht. De rest van de middag en avond zijn vrij. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Cape Merry, het Inuit museum of de Polar bear jail. 

Accommodatie :
Hotel of B&B in Churchill.

Ook kunt u een husky tocht of een helikopter vlucht maken. Voor het diner krijgt u vouchers ter waarde van 30,- CAD en een lijst met restaurant overhandigd, zodat u zelf kunt kiezen waar u in de avond dineert.

 Dag 6              : Toendra buggy en vlucht naar Winnipeg (OL)
Vandaag gaat u met een toendra buggy de besneeuwde toendra op om naar ijsberen te zoeken.

Naast het overdekte en verwarmde binnengedeelte is er ook een open balkon. Vaak komen ijsberen naar de toendra buggy toe en gaan tegen het balkon aan staan. Als u dan naar beneden kijkt ziet u de enorme kop van de ijsbeer op ongeveer een meter beneden u. Het is niet ongewoon om hier 30 à 40 ijsberen op een dag te zien. Aan het einde van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Winnipeg waar u een laatste nacht verblijft.

Accommodatie : The Grand Hotel.

 Dag 7 – 8                    : Van Winnipeg naar Amsterdam (O)
Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag op Schiphol landt.

 Hebt u vragen over deze reis?
Bel dan gerust met één van onze Wildlife specialisten, op 020 - 641 86 97, voor een persoonlijk advies op maat of mail uw vraag naar info@sundowner.nl

Met plezier komen wij bij u thuis op een tijd dat het u uitkomt.


<-- terug naar overzicht
sluiten
Uw naam
Uw e-mailadres
E-mailadres kennis