design & powered by DE HEEREN

Orca safari met of zonder snorkelen

 print deze pagina print    send a friend send a friendOrca safari in zodiac met of zonder snorkelen

(foto Casper Douma - www.nature2experience.com of info@nature2experience.com) Dag 1            : Vlucht en huurauto naar hotel.
In de ochtend vliegt u via Oslo naar Evenes waar u rond 17.30 uur aankomt. U haalt uw huurauto op en rijdt in ca. 3 uur door de schitterende en in deze periode vaak besneeuwde Lofoten naar uw hotel. Afhankelijk van uw programma, blijft u hier 3 of 4 nachten. U kunt dineren in uw hotel of in het stadje. Als het koud en helder is hebt u een uitstekende kans om het myserieuze noorderlicht te zien.

Acccommodatie : Hotel.


 Dag 2 - 3 of 4   : Orca safari met of zonder snorkelen (O)
Na het ontbijt loopt u naar het haventje. Hier krijgt u een survival suit (zonder snorkelen) of een wetsuit en snorkelspullen uitgereikt. Vervolgens stapt u in de rubber zodiak motorboot en vaart u met brullende motoren de Atlantische oceaan op op zoek naar orca's, bultrugwalvissen en vinvissen


Als u een groep orca's hebt gevonden dan kunt u hun bijzondere gedrag bekijken en fotograferen. Breachen, waarbij ze helemaal uit het water komen, Spy hoppen waarbij ze alleen met hun kop boven water komen of tail lobben waarbij ze met hun staart op het water slaan, zijn een paar van deze gedragingen. Onderwater jagen orca's in groepen waarbij ze met met hun staart op een school haringen slaan die door de enorme klap verdoofd raken. Een voor een eten de orca's de haringen vervolgens op.

 

Als u gekozen hebt om met de orca's te snorkelen, dan gaat u met uw masker, flippers en snorkel op de rand van de zodiak zitten. Als een of meerdere orca's naderen glijdt u voorzichtig het ijskoude en kristalheldere water in. Als u dan onder u kijkt, ziet u de enorme, wel 8,5 meter lange zwart-witte orca's onder u door zwemmen. Een beeld dat u uw leven lang niet zult vergeten.
   

Naast orca's hebt u in deze tijd ook een goede kans om enorme bultrugwalvissen en vinvissen te zien.  .
   

Rond lunchtijd bent u weer terug in het haventje en wandelt u naar uw hotel voor een warme douche. De middag is vrij en u kunt het stadje en de adembenemend mooie omgeving met uw huurauto verkennen. Ook kunt u op zoek gaan naar rendieren, elanden, otters en zeearenden. Ook een bezoek aan de lokale Sami of een husky safari behoren tot de mogelijkheden.
 

Op een heldere ijskoude nacht hebt u een meer dan uitstekende kans om het mysterieuze noorderlicht te zien (wilt u dit goed fotograferen, neem dan een statief mee).


 Dag 5     : Vertrek naar Amsterdam
In de ochtend rijdt u in ca. 3 uur naar de luchthaven van Evenes waar u uw auto inlevert en op de vlucht via Oslo naar Amsterdam stapt.

 Hebt u vragen over deze reis ?
Deze reis is een voorbeeld reis die we met plezier aan uw wensen aanpassen.

Bel gerust met één van onze Wildlife specialisten, op 020 - 641 86 97, voor een persoonlijk advies op maat of mail uw vraag naar
info@sundowner.nl
.

Met plezier komen wij bij u thuis op een tijd dat het u uitkomt.

    <-- terug naar overzicht
sluiten
Uw naam
Uw e-mailadres
E-mailadres kennis