design & powered by DE HEEREN

Grizzly beren van Kodiak tot Katmai

 print deze pagina print    send a friend send a friend

 
Grizzly beren van Kodiak tot Katmai
 

 Dag 1     :  Kodiak Island (D)
Aankomst op Kodiak Island. Indien u voor 13.00 uur aankomt kunt u deelnemen aan een excursie.

Accommodatie: Kodiak Inn.

In de avond krijgt u een welkomst diner met informatie over de reis. Onze gidsen zijn stuk voor stuk experts en velen zijn werkzaam als onderzoeker naar grizzly beren.


 Dag 2         :  Kodiak Island (VP)

In de ochtend vaart u met een boot langs de verlaten kustgebieden vol rotsige oevers en getijde poeltjes. Vaak worden bultrugwalvissen, vinvissen en orka's op deze tocht gezien.  

 

Kodiak Island ligt vrij afgelegen en u komt hier dan ook weinig toeristen tegen. U kunt dus in alle rust genieten van de prachtige ongerepte natuur en naar hartelust fotograferen. U hebt een goede kans om zeeotters, papegaaiduikers, zeeleeuwen en diverse andere zoogdieren en vogels te zien.

In de middag maakt u een excursie langs enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van Kodiak. Afhankelijk van de tijd kunnen bezocht worden musea, de Russissche Orthodoxe kerk, een visfabriek, het aquarium of iets anders.   Dag 3          : Per watervliegtuig naar  in Kukak Bay op zoek naar grizzly beren(VP)

In de ochtend vliegt u per watervliegtuig naar Kukak Bay waar u land op zee naast het expeditie schip. De kapitein en zijn bemanning heten u welkom en helpen u aan boord. 

Accommodatie: Expeditie schip M/V Ursus

 
 

Vervolgens vaart u rustig in de richting van Hallo Bay waar u vrijwel zeker grote aantallen grizzly beren op de oevers ziet.


Het mooie van dit kleine schip is dat het overal kan komen en u dus op plekken komt waar de grotere schepen niet kunnen komen.


 Dag 4 - 6   : Langs de kust van Katmai op zoek naar Grizzly beren

Nergens anders ter wereld kunt u beter grizzly beren bekijken dan voor de kust van Katmai. Als u langs de kust vaart ziet u overal groepen grizzly beren op de oevers. Als u dicht genoeg genaderd bent landt u met een rubber zodiak op de kust en wandelt u letterlijk tussen de grizzly beren.


U nadert de grizzly beren tot op enkele meters en in alle rust kunt u dan de grizzly beren bekijken. Uniek op deze expeditie is dat u met slechts 8 personen op pad bent en op plaatsen komt die maar weinig mensen hebben gezien.


Ook hebt u kans om andere wilde dieren te zien zoals vossen, wolven, elanden en zeearenden.


Afhankelijk van het seizoen wordt er door de grizzly beren gepaard, gevist, schelpdieren opgegraven of hebt u kans om jonge beertjes te zien.


Op dag 7 vliegt u, als het weer het toelaat, terug naar Kodiak Island waar u een laatste nacht verblijft in een hotel. Tijdens het afscheidsdiner kunt u met uw reisgenoten de avonturen van de afgelopen week nog eens de revue laten passeren. 

Accommodatie: Kodiak Inn.

 
 
 

 Dag 8        : Anchorage

Als het weer op dag 7 het niet toeliet dan vliegt u vandaag terug naar Kodiak.  Aansluitend wordt u naar de luchthaven van Kodiak gebracht.

 


 Speciale fotoreizen

Op de speciale fotoreizen hebt u 1 dag langer aan boord van het schip waarmee u langs de kust van Katmai vaart om grizzly beren te fotograferen.

 

 Hebt u vragen over deze reis?
Bel dan gerust met één van onze Wildlife specialisten, op 020 - 641 86 97, voor een persoonlijk advies op maat of mail uw vraag naar info@sundowner.nl

Met plezier komen wij bij u thuis op een tijd dat het u uitkomt.


<-- terug naar overzicht
sluiten
Uw naam
Uw e-mailadres
E-mailadres kennis