design & powered by DE HEEREN

Beren wandelreis

 print deze pagina print    send a friend send a friend

 Tatras gebergte in Slowakije

Beren wandel reis in Slowakije

 Beer in Tatras gebergte in Slowakije
 Dag 1        : Aankomst in Krakow, zondag
Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol, via Warschau, naar de luchthaven van Krakow in Polen. Tot 19:00 uur heeft u vrije tijd in Krakow en daarna wordt u opgehaald om richting Zakopane te gaan. Dit is ongeveer twee uur rijden en ligt aan de noord-kant van het Tatras gebergte, waar u de aankomende 7 dagen zult gaan wandelen.

Accommodatie: Hotel Helios 3* in Zakopane

 kuznice slowakije
 Dag 2        : Wandeling door het meren gebied, maandag (O)

Na het ontbijt pakt u uw tas in voor een nachtje weg en vertrekt u richting Kuznice. U wordt hier afgezet door een busje, dat vervolgens uw bagage wegbrengt naar uw slaap locatie van aankomende nacht. U wandelt vanaf Kuznice naar het bekende meren gebied van het Poolse Tatras gebergte. U kunt ook de kabelbaan omhoog nemen en vervolgens een stuk naar beneden lopen. Na ongeveer twee uur wandelen komt u aan in de lodge waar u aankomende nacht zal verblijven. 


 Beren Slowakije

Nadat u de gewenste bagage in de lodge achter gelaten heeft, vertrekt u voor een wandeling door een van de mooiste gebieden van het Tatras gebergte. De route en duur worden ter plekke bepaald door de gids en de groep.

Accommodatie: Murowaniec Lodge in Murowaniec


 Slowakije high tatras gebergte
 Dag 3        : Ochtend wandeling + vrije middag, dinsdag (OLD)
Vandaag staat u om ongeveer 04:00 uur op omdat u 's ochtends veel kans maakt om beren te zien. U wandelt richting Kasprov Wierch en zult merken dat u als een van de weinigen nu al op pad bent. U wandelt langs de noklijn van de bergen, waar beren vaak planten en vruchten aan het eten zijn op de open weide. Ook maakt u kans om gemzen, steenarenden en andere roofvogels te zien gedurende deze één uur durende wandeling.

 Slowakije beer
Hierna passeert u de grens tussen Polen en Slowakije, waar overigens geen controle is. Hier maakt u een wandeling door de Ticha vallei waar u onder andere edelherten, reeën, gemzen, wolven, lynxen en beren aan kunt treffen. In de Ticha vallei vindt u de Ranger Cottage waar de bus uw bagage al neer gezet heeft. Hier luncht u en kunt u 's middags lekker uitrusten. Wanneer u wilt kunt u uiteraard nog een wandeling maken, de gidsen gaan graag met u mee. Totale duur van de wandelingen deze dag is ongeveer 6 uur.

Accommodatie: Ranger Cottage in Tabor Chata

 Hlina slowakije
 Dag 4        : Op pad met de park ranger, woensdag (OL)
Vandaag trekt u erop uit met een park ranger, die u meeneemt naar gebieden die normaal gesproken strikt verboden zijn voor toeristen. U klimt zigzaggend een steile helling op in de richting van een grote 'kom' in het pijnbomen bos. In deze 'kom' wordt de grootste mannetjesbeer van deze omgeving, Boris, vaak gezien. U geniet hier van uw lunch, de rust, en hopelijk een boel wildlife! Zoals beer Boris, maar ook kunt u hier de marmot, hazelhoen, zwarte specht, kruisbek, auerhoen en notenkraker zien. Wanneer u het bos uitloopt ziet u uw hotel voor deze nacht al, waar u heerlijk kunt bijkomen van deze ongeveer 8,5 uur durende wandeldag.

Accommodatie: Hotel Permon 4* in Permon

 Cottage slowakije
 Dag 5        : Op pad met de park ranger, donderdag (OLD)
Na het ontbijt vertrekt u weer de Ticha vallei in, maar vandaag in de richting van de Liptovske Kopy. Het massief tussen de Ticha en Koprova vallei, welke u gaat beklimmen. Er gaat weer een ranger met de groep mee vandaag. U heeft onderweg goede kansen om Maria te zien, zij sliep vorig jaar winter in dit gebied en heeft haar jongen hier gebaard. Onderweg komt u ook de Krivan berg top tegen, welke afgebeeld is op de 1, 2 en 5 eurocent munten van Slowakije. In de Koprova vallei treft u na ongeveer 8,5 uur wandelen de tweede exclusie ranger cottage aan waar u gaat overnachten.


Accommodatie: Ranger Cottage in Zvereniec Chata

 Krivan peak
 Dag 6        : Klim naar de Krivan bergtop, vrijdag (OL)
Vandaag wandelt u richting de 2.493 meter hoge Krivan berg, waar vandaan u een van de mooiste uitzichten van heel Slowakije heeft. U kijkt hier op de paden waar u de afgelopen dagen gewandeld heeft. Nadat u de top bereikt heeft daalt u af en vertrekt u met het busje naar Spisska Sobota, een onderdeel van Poprad stad. U gids kan u goede restaurants aanbevelen waar u 's avonds lekker kunt bijtanken van de 9 uur durende wandeling van vandaag.

Accommodatie: Pension Sv Juraj in Spisska Sobota

 Spis kasteel
 Dag 7        : Vrije dag, zaterdag (O)
Vandaag heeft u een vrije dag om lekker bij te komen van al het wandelen of om het stadje te verkennen. Als u wilt kunt u ook een excursie boeken. Zoals bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het bekende Spis kasteel, een van de oudste Middeleeuwse kastelen van Centraal-Europa. Andere ideeën zijn bijvoorbeeld een wandeling door de mooie omgeving maken, vogels kijken in de natuur, een van de vele grotten in dit gebied bezoeken, of het eco-water park complex, welke een prijs gewonnen heeft. Keuze genoeg!  


Accommodatie: Pension Sv Juraj in Spisska Sobota

 Slowakije tatras beer
 Dag 8        : Vertrek naar Amsterdam, zondag (O)
Vandaag wordt u terug gebracht naar de luchthaven van Krakow in Polen. Hier vandaan vliegt u, via Warschau, weer terug naar Amsterdam. Wanneer u dit wilt, kunt u eventueel ook nog wat extra dagen in Krakow of in Warschau blijven.

 Let op!
Een redelijke conditie en mate van fitheid zijn vereist bij deze reis.

 Hebt u vragen over deze reis ?
Bel dan gerust met één van onze Wildlife specialisten, op 020 - 641 86 97, voor een persoonlijk advies op maat of mail uw vraag naar info@sundowner.nl.

Met plezier komen wij bij u thuis op een tijd dat het u uitkomt.


<-- terug naar overzicht
sluiten
Uw naam
Uw e-mailadres
E-mailadres kennis