design & powered by DE HEEREN

Beren en wolven in de Abruzzen

 print deze pagina print    send a friend send a friend


 
Op zoek naar beren en wolven in de Abruzzen
 
 Dag 1          : Abruzzen Nationaal Park (D)

Vandaag vliegt u naar Rome waar u op de luchthaven wordt verwelkomd. In een prive busje of een huurauto rijdt u in 2 a 3 uur naar een hotel aan de rand van het stadje Pescasseroli in het Abruzzen Nationaal Park waar u de komende vier nachten verblijft. Een prachtige rit langs middeleeuwse dorpjes gebouwd op rotskammen en uitgestrekte wouden. De middag gaat u kort het park in en in de avond krijgt u van uw gids, die al 17 jaar in het park werkt, een presentatie over beren, wolven en andere wilde dieren.

Accommodatie : 3*/4* Hotel Paradiso.

 

 Dag 2 - 3/4     : Abruzzen Nationaal Park (OD)

Het programma van de komende dagen hebben we per seizoen afgestemd op waar de beren zich gewoonlijk bevinden. Op deze reizen hebt u dan ook een goede tot zeer goede kans om de Marsicaanse bruine beer, waarvan er naar schatting nog 40 a 50 in het Abruzzen Nationaal Park leven, in het wild te zien. Niet ongewoon is het om beren vanuit de auto te zien als ze de weg willen oversteken.

      
                 

In de lente eten de beren grassen en wortels en blijven ze gewoonlijk in de bossen en lagere delen van de valleien. De wandelingen in deze periode zijn dan ook iets lichter dan wandelingen in de zomer. Vroeg in de ochtend na een licht ontbijt gaat u te voet of per prive busje op zoek naar beren, wolven en andere wilde dieren waaronder gemzen, wilde zwijnen, edelherten en reeen. Veel dieren zijn vroeg in de ochtend en laat in de middag op weides en graslanden langs de bosranden op zoek naar voedsel. Daarna gaat u terug naar het hotel voor een uitgebreid ontbijt. In het dorpje haalt u vervolgens een lunch om mee te nemen (Pizza Bianca is een heerlijke aanrader) en vervolgens gaat u weer op zoek naar beren, wolven, edelherten en andere wilde dieren. Als het donker wordt keert u terug naar het hotel voor een heerlijk Italiaans diner in het gezellige hotel. U kunt gebruik maken van verrekijkers en telescopen om de hellingen mee af te speuren. 

              
                              

In de zomer eten de beren bessen (vooral Ramnus bessen) die op de hogere bergweiden groeien. In deze periode proberen we dan ook om minstens één keer een Rifugio (berghut) op een 1.835 meter hoge berghelling te bezoeken vanwaar u een uniek uitzicht hebt op een aantal bergweides waar vaak beren, reeen, wilde zwijnen, vossen en soms ook wolven worden gezien.

              
                 

De kunst is om de bergweides af te speuren met verrekijkers en telescopen om de beren die naar voedsel komen zoeken te zien. U zult merken dat een wild zijn, die hier enorme afmetingen bereiken, op afstand vrij veel lijken op een Marsciaanse beer.

   
         

Een prachtig gezicht zijn de Marsicaanse gemzen en boven de bergweides ziet u vaak steenarenden zweven. In de berken bossen hebt u verder een goede kans om diverse soorten spechten te zien.

                        

De kans om wolven te zien is gezien de schuwe aard van dit schitterende roofdier, wat kleiner maar zeker niet afwezig (meerdere klanten hebben wolven gezien). Een avond gaat u met een gids de bergen in voor een "wolf howling" excursie (best kans om wolven te horen huilen. Soms hoort u in de verte het gehuil van een eenzame wolf en een andere keer komt het gehuil uit een bosje 100 meter verderop.

                    
  

  Dag 4/5          : Abruzzo National Park (O)

Na een laatste excursie op zoek naar beren, wolven en andere wilde dieren rijdt u in een prive busje of huurauto weer terug naar de luchthaven van Rome gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Ook kunt u ervoor kiezen om nog een paar dagen in Rome te verblijven. 

        

 Hebt u vragen over deze reis?
Bel dan gerust met één van onze Wildlife specialisten, op 020 - 641 86 97, voor een persoonlijk advies op maat of mail uw vraag naar info@sundowner.nl
                                                                   
                                                                                           

<-- terug naar overzicht
sluiten
Uw naam
Uw e-mailadres
E-mailadres kennis