design & powered by DE HEEREN

Antarctica Vogel Kinbandpinguin

De kinbandpinguïn
De kinbandpinguïn is duidelijk te herkennen aan de zwarte streep onder zijn kin. Hij. Ze eten vrijwel uitsluitend krill. Kinbandpinguïns maken nesten op rotshellingen en zijn luidruchtig en agressief. Het kinbandvrouwtje legt elk jaar twee eieren. Meestal wordt 1 uitgebroed.


Tijdens de Shackleton expeditie overleefden leden van de expeditie gedurende enkele maanden door kinbandpinguïns te eten terwijl anderen hulp haalden. Ze broeden voornamelijk op ijsvrij land.

Details
Lengte : Male/Female – 70 to 75 cm
Gewicht : Male/Female – 3,5 to 5 kg
Aantal exemplaren : 7.500.000+

Waar te zien:
Kinbandpinguïns komen voornamelijk voor op South Orkney, South Shetland, de South Sandwich Islands en langs de oostkust van het Antarctisch schiereiland.
 
Beste tijd:
Baltsen : Oktober
Broeden : November – december
Jongen : December – januari
Nestverlaten : Februari – maart