design & powered by DE HEEREN

Algemene informatie over Sao Tome & Principe

Driehonderd kilometer voor de kust van Gabon ligt het kleinste land van Afrika, de voormalige Portugese kolonie Sao Tomé e Principe. Dit slechts 1.000 vierkante kilometer kleine paradijs bestaat uit twee grote eilanden, Sao Tomé e Principe, en enkele kleinere. Het land is stabiel en de vriendelijke bevolking, van nog geen 200.000 inwoners, is nog niet bekend met toerisme.


De eilanden zijn bedekt met tropische jungles vol exotische vogels, waaronder 26 endemische soorten, en kleurrijke bloemen. Om de eilanden heen liggen koraalriffen en witgouden stranden. Boven alles uit torenen de twee kilometer hoge met mistige regenwouden bedekte vulkanen. De randen van het eiland zijn bewoond maar het binnenland is vanwege de ondoordringbaarheid vrijwel verlaten.

Sao Tome en Principe is beroemd onder vogelaars vanwege de 26 endemische soorten die er voorkomen. In de wateren leven walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden en prachtig gekleurde koraalvissen.
Reizen in Sao Tome & Principe:
Sao Tome e Principe
Ongerepte regenwouden, verlaten stranden, vogelsoorten die alleen hier voorkomen, overwoekerde plantages, kleurrijke koraalriffen en migrerende walvissen en schildpadden.
dagendataprijs (excl. vlucht)
11Hele jaar door1975
Sao Tomé e Principe reis
Ontdek het nog onbekende eiland Sao Tomé en stel zelf uw excursieprogramma samen.
dagendataprijs (excl. vlucht)
9Hele jaar 950