design & powered by DE HEEREN

Algemene informatie over Congo-Brazzaville

De nog vrijwel niet door toeristen bezochte Republiek Congo of Congo Brazzaville ligt in het Congo Basin in het hart van donker Afrika. Het Congo Basin is het tweede grootste aaneengesloten regenwoud ter wereld. Een uitgestrekt gebied met dichte, ongerepte regenwouden, rivieren en "bais" (openingen in het regenwoud) waar spectaculaire dieren leven als laagland gorilla's, chimpansees, bos olifanten, bongo's, rode penseelzwijnen en bos buffels.

Rond de hoofdstad Brazzaville liggen heuvels begroeid met gras en weelderige vegetatie. Naar het noorden richting de evenaar liggen de uitgestrekte regenwouden van het Congo Basin. In dit fascinerende gebied liggen twee Nationale Parken, Odzala-Kokoua en Nouabele-Ndoki. 

Odzala-Kokoua National Park
Het in 1935 door de Fransen opgerichte 13.600 km² grote Odzala is een van de oudste en tevens minst bekende parken van Afrika. Het ligt in het noorden van het land op de grens met Gabon. In het park, dat is opgericht om de regenwouden en de wilde dieren die daar leven te beschermen, komen meer dan 100 zoogdieren en ruim 430 soorten vogels voor waaronder grote aantallen laagland gorilla's, chimpansees en bosolifanten. 

In het park worden momenteel 2 comfortabele kampen (Lango Camp en Ngaga Camp) gebouwd die ieder plaats bieden aan 6 geinteresseerden. Vanuit de kampen, die u beiden bezoekt, wandelt u over de savanne, door rivieren en dichte regenwouden, maakt u gorilla trackings, kijkt u vanaf observatieplatforms naar wilde dieren in de "bais", vaart u met piroques over regenwoud rivieren en maakt u (night) game drives op zoek naar wilde dieren. 

Reizen : vertrek elke donderdag vanaf 3 mei 2012.

Nouabele-Ndoki National Park
Nog noordelijker ligt het in 1993 opgerichte en 4.000 km² grote Nouabele-Ndoki National Park. Dit park ligt op de grens met de Centraal Afrikaanse Republiek waar het overgaat in het Dzangha-Sangha National Park. Net als Odzala leven in dit park grote aantallen laagland gorilla's, chimpansees, bos olifanten, bongo's, bos buffels en ruim 300 soorten vogels. 

In het park iggen twee eenvoudig kampen, Mbeli Bai Camp en Mondika Camp. Vanuit de afgelegen kampen maakt u gorilla trackings, wandelt u door het regenwoud en verkent u de ongerepte jungles per pirogue. 

Nouabele-Ndoki kunt u heel goed combineren met een bezoek aan Dzangha-Sangha National Park in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Reizen : binnenkort beschikbaar. 

 

Laagland gorilla tracking
 - Minimum leeftijd  15 jaar
 - Maximale tijd bij de laagland gorilla's  1 uur
 - Maximale afstand tot de laagland gorilla's  10 - 15 meter (7 meter is uiterste).
 - Maximaal aantal mensen per tracking  6
 - Laagland gorilla tracking niet toegestaan  Verkouden, griep, etc.
 Om te eten of te roken.

Reizen in Congo-Brazzaville:
Odzala National Park
Op zoek naar laagland gorilla's in de regenwouden van het afgelegen Odzala National Park.
dagendataprijs (excl. vlucht)
9Hele jaar door (behalve april en mei)3798